Šta je novo?

Славија - Краља Милана - Теразије

To što može ne znači da tako treba. Sad sam se vozio 31om kroz taj debilarijum i ono sve skupa sa aspekta logike i funkcionalnosti deluje presmešno i debilno. Autobus se izvija oko nepropisno izvedenog kružnog toka na mestu gde ga niko nije tražio.

Da SNS debilarijum bude veći, uličarski mentoli su i ovo stajalište zapišali svojim debiloznim branikom protiv preticanja i zaobilaženja.
50832314555.jpg

Nemaju pojma blagog šta rade, previše su glupi i korumpirani da izvedu vellike i bitne projekte pa se bave preslaganjem ivičnjaka i usporavanjem saobraćaja tamo gde pešaka ni nema (na kolovozu).

Kružni tok je apsolutno nepotreban, ali to kako ljudi voze u njemu ima veze pre svega sa tim da Srbi ne znaju da voze u kružnom toku. Bukvalno liniju ne znaju da prate.

На Теразијама недостају знакови и табле на врховима разделних острва — на два места код саме кружне раскрснице (пре стубова семафора) и на два места код такси стајалишта — на острву код стајалишта и на острву пре скретања за такси возила, гледано од Трга Републике.

На Теразијама недостају знакови и табле на врховима разделних острва — на два места код саме кружне раскрснице (пре стубова семафора) и на два места код такси стајалишта — на острву код стајалишта и на острву пре скретања за такси возила, гледано од Трга Републике.
Kad si kod toga, zanimljivi su mi ovi mini znakovi, uvek je pre strelica bila veća u prečniku od znaka ispod:
25e2955d-9bd0-444e-a949-c7d2d4aca366-1_all_8960.jpg

Da bi se islo u Prizrensku, mora na kruzni tok na Trgu Republike, pa polukruzno nazad na Terazije.
Oćeš u garažu Pionirski park iz pravca tunela ili Takovske, može, Al prvo kružni tok kod Trga Nikole Pašića, pa potom polukružno na kružnom toku na Terazijama.

Oćeš sa Slavije u Prizrensku, može, al prvo kroz kružni tok na Terazijama, pa potom polukružno na kružnom toku na Trgu.

Vrtimo se u krug kao manijaci 🎡

Odlična ilustracija stanja u državi, vrtimo se u krug u blatu i govnima svakodnevno.

Ukinuli tek obeleženo stajalište za turističke autobuse kod Moskve 🤡

Skontali verovatno da autobus nema šanse da namota u kružni tok, pa onda odmah da namotava da obiđe turistički autobus, pa ponovo da namotava da uđe u stanicu.

Ne znam kako su zamislili ovaj slalom da se izvede. Prvo smotaš da uðeš u KT, pregaziš ivičnjak..pa onda pun u levo da zaobiðeš turistički autobus...pa onda pun levi kroz ovih dva metra da pogodiš ovu glupu nišu

Ono kada osoba koja je totalni laik i koja je specijalizovana u oblasti marketinga, a ne za urbanizam i projektovanje saobraćajnica uvidi ovaj propust na prvu. Bez da se razume u ovo.
Ovo nije ni pitanje posedovanja funkcionalnog znanja. Ovo je pitanje čiste gluposti.

A te linije te bukvalno zbunjuju, jer horizontalna signalicija toliko jasno navodi kojom trakom treba da ideš gde, da ukoliko nisi naučio da dešifruješ hireoglife, velike su šanse da promašiš.
Previše je komplikovanja kod nas na tom polju. I previše imbecilnih distrakcija, i na kolovozu i pored njega (brda znakova i natpisa). Ne valja to, ne znam kako im to ne dopire do lobanje.

Postoji bukvalno nauka iza komuniciranja sa vozačima odnosno iza dizajniranja i implementiranja znakova u saobraćaju. Ovi naši se nekad zaigraju i zaborave pa od saobraćajnica - a i zakona i propisa - naprave raketnu fiziku i doktorsku disertaciju zaboravljajući neke od osnovnih postulata nauke od koje su i potekli - da vozaču treba brzo i lako da se prenese poruka, i uz što manje viškova, šumova, gluposti i bepotrebnih distrakcija. Mi čak kao zemlja imamo u propisima, i u lekcijama za polaganje vozačkog ispita, znakove koji u praksi nigde nisu postavljeni. Bar ne u Srbiji.

A i ovde sa ovim igranjem na Terazijama se očigledno radi o grupi ljudi koja misli da su izmislili novi točak, kako kažu na engleskom. Ne mislim samo na pajsera i šarlatana Šapketa , nego i na ove koji su projektovali i odobrili sve ove papazjanije i mozaike po kolovozima. A i dobro dođu naknade za sve te radove, studije, projekte, dizajne novih oznaka i znakova...

P.S.
Apropo komplikacija i bombardovanja znakovima... imam negde fotografiju ulice Carice Milice ispod Tanjuga, sa tipa 6 znakova jedan iza drugog, na 6 stubova, na deonici od 30 metara. E to je to idiotsko bombardovanje informacijama i distrakcijama o kome opričam. Na kraju takve stupidarije dovode do toga da ljudi oguglaju na mnoge znakove pa počnu i da ih refleskno ignorišu. Ili ni ne stignu da ih registruju. Čak na engleskom imaju i neki termin za to, i struka upozorava da se ne preteruje sa time. Ali neki naši genijalci, i političari, ne umeju da pojme i shvate to. Misle da više znakova i prepreka = bolji saobraćaj. Kao što su i u ovom slučaju na Terazijama mislili da će usporavanje i uvođenje kružnog toka tamo gde ga niko nije tražio, dovesti do povećanja bezbednosti. A pešacima to ništa ne znači jer kolovoz ni ne prelaze površinski, a za to vreme na kolovozu malo malo pa se desi neka konfliktna situacija sa vozilima koja se zbune ili ne vide jedni druge.

Poslednja izmena:
Плаћамо окореле гејмере да нам воде град.

Не знам само да ли се снимају па ће негде каче, или стримују.

Apropo komplikacija i bombardovanja znakovima... imam negde fotografiju ulice Carice Milice ispod Tanjuga, sa tipa 6 znakova jedan iza drugog na deonici od 50 metara. E to je to bombardovanje informacijama i distrakcijama o kojima pričam. Na kraju takve stupidarije dovode do toga da ljudi oguglaju na mnoge znakove pa počnu i da ih refleskno ignorišu. Čak na engleskom imaju i neki termin za to, i upozoravaju da se ne preteruje sa time. Ali neki naši genijalci, i političari, ne umeju da pojme i shvate to. Misle da više znakova i prepreka = bolji saobraćaj. Kao što su i u ovom slučaju na Terazijama mislili da će usporavanje i uvođenje kružnog toka dovesti do povećanja bezbednosti a pešacima to ništa ne znači a za to vreme na kolovozu malo malo pa se desi neka konfliktna situacija.​
Možda sam negde i spominjao. Jednom prilikom sa razgovarao sa Vidovićem (predsednikom moje opštine), na temu označavanja skretanja iz Dragana Mancea u Zorana Žunkovića. Napomenuo sam da tri znaka, tačnije dva saobraćajna i totem za skretanje za Prokop, jedan drugog zaklanjaju i loše su postavljeni jer jedan broj ljydi skreće u naselje misleći da je to pravo skretanje za Prokop i da je potrebno da se uklone ti znaci, a da se postavi jedan koji bi označavao da je prvo skretanje u slepu ulicu, a drugo za Prokop, jer su bukvalno jedno uz drugo. Na to sam dobio odgovor da nema potrebe da se diraju jer se lepo vide kada se gleda sa raskrsnice kod Bul. kneza Aleksadra Karađorđevića a i da jasno pokazuju gde treba da se skrene, da nisu zbunjujući.

Posle toga smo dobili još nelogičnih novih saobraćajnih znakova koji su uklonjeni i vraćena stara signalizacija / regulacija u ulicama, nakon pobune komšiluka.​

Vrh