Bio Paprošo
Intermediate
Pa sad, skoro četvrt veka, umesto Kanjona Sutjeske imamo (i čuvamo) Odron Sutjeske.Био би реконструисан/комплетиран давно пре 1960. и без фиксација попут "Кањона Сутјеске".
Pa sad, skoro četvrt veka, umesto Kanjona Sutjeske imamo (i čuvamo) Odron Sutjeske.Био би реконструисан/комплетиран давно пре 1960. и без фиксација попут "Кањона Сутјеске".
Rešili ljudi da idu napred, a ne da ostanu zamrznuti u 19. veku.. To što ruše je konfekcija, prosek za to doba, a ljudima će biti lepše da žive i rade u novom.. da ne pominjem koliko je jeftinije i lakše održavanje.Inace, u Becu se dogadja uzas i mi sad treba da se ugledamo na to samo jer su oni eto Bec. Oni znaju, sta mi tu imamo da mislimo svojom glavom.
Нико није рекао да зграда Мањежа репрезентује дух паланке. Напротив.Neznam zašto zgrada Manjez reprezentuje duh Palanke? Sasvim fina i lepa zgrada sa 4 sprata. Isto tako i leva zgrada pored žute.
Ako ćemo tako onda i Balkansku treba da srusimo isto kao što ruše Misarsku.
Meni Misarska bila lep, mali simpatičan kutak u centru grada.
Пошто та опција није могућа, хајде макар да се НБС најури из Краља Петра. Ако је ова зградурина на Славији била довољна за Југославију, сигурно је довољна за Србију где је народна банка обична мењачница новца.Zgrada NBS je gardjena za Narodnu Banku Jugoslavije, za mnogo vecu (i ozbiljniju drzavu).
Postoji u ulici Kralja Petra stara zgrada za ovu nanemu koja je za vazalnu kvazidrzavu Srbiju sasvim dovoljna.
Dakle osoblje NBS iseliti u staru zgradu, a novu zgradu NBS na Slaviji treba srusiti i uz tekuce rusenje ostaviti veliki park, spojen sa Manjezom.
Kakav bi se tu prostor dobio!
Bez nabreklih kvadrata, bez investitorske gamadi, bez kreditnih kupaca i novih automobila.
Medjutim nista od toga.
Svako ko je normalan pokusace da napusti Beograd.
Medju tim kvadratima, u mrtvom, nabreklom betonu, ostace da zive ostecene licnosti, aveti od ljudi.
Sto, gledaj koliko mesta imaju. A svejedno ih treba jedno 70 posto otpustiti jer igraju pasijans na poslu koji su dobili preko strankeB. Petković je u tom slučaju odvalio ogromnu glupost...
Stvarno, jadne sudije francuskog Kasacionog suda, kako se zlopate u prastaroj zgradi.. Umesto da je kao ljudi ni ne okreče par decenija i potom sravne sa zemljom i naprave betonsku kocku, oni su je renovirali i održavali - kakve budale.Pošta, Beki... ne SIV..
A ovo što Direktor pita-da, bio sam u zgradi MSP, još nekih ministarstava, brojnih državnih starih i novijih zgrada, sudova itd... Samo ću kratko reći-novo, je novo.. da se ne lažemo.
Pa da, tri zaposlena iz poste neka predju lepo u SIV da rade.Pošta, Beki... ne SIV..
A ovo što Direktor pita-da, bio sam u zgradi MSP, još nekih ministarstava, brojnih državnih starih i novijih zgrada, sudova itd... Samo ću kratko reći-novo, je novo.. da se ne lažemo.
A što nam onda stalno ponavljaju da je turizam bitan i da grad živi od toga i da treba stvari i funkcionisanje grada da se prilagode njemu?У урбанизму главног града перспектива туристе је споредна ствар.
Pričamo o starim zgradama generalno, a ne samo o Privrednom sudu koji ipak nije ćumez, a Ministarstvo spoljnih poslova, Vlada itd. svakako to nisu. Ispašće da među zgradama građenim pre II svetskog rata samo Skupština, ETF i Glavna pošta nisu ćumezi.Ti porediš tu raskoš sa ćumezom od našeg Privrednog suda u Masarikovoj?
Druže, može i baba da spuca desetine hiljada evra i da se remontuje spolja, ali to je ipak-baba, i ne može opet da bude devojka..