Пази, могли су да сруше у Г потез Краља Милутина-Краља Милана, и да направе зграду од двадесет спратова попут Београђанке или хотела Славија на самом ћошку, дуж два краља две дуже зграде од 8 спратова и да оставе купус салату у Светозара Марковића.
Ovo je bukvalno širi centar. Nemoj da potežem Ilicu.To uopšte nije centar Zagreba.
A što bi ostala kupus salata u centru? Šta će nam kupus salata?Пази, могли су да сруше у Г потез Краља Милутина-Краља Милана, и да направе зграду од двадесет спратова попут Београђанке или хотела Славија на самом ћошку, дуж два краља две дуже зграде од 8 спратова и да оставе купус салату у Светозара Марковића.
Budi konzistentan. Malopre kažeš da oko jedne trećine Beča izgleda kao Paviljoni, a sad da u tom delu Beča živi koji izgleda kao Paviljoni živi 30% stanovnika BečaPa 30% stanovništva živi u Gemeindebauten, koje su počeli da grade komunisti, nastavili socijaldemokrate, pa ti prebrojavaj zgrade. Tu je i Karl Marx Hof, najduža zgrada u Evropi. I tako.
Па центар ће заувек остати купус салата. Славија поготову. Попуниће овај блок, Митићеву рупу и још оне две ка Макензијевој, и остаће онај несклад ка Немањиној.A što bi ostala kupus salata u centru? Šta će nam kupus salata?
Gemeindenbau imaš i u drugom Bezirku, živ ti meni bio. A šesti i sedmi su bukvalno Paviljoni. Što ideš dalje, sve više imaš Paviljona. Nema tu pravila.Budi konzistentan. Malopre kažeš da oko jedne trećine Beča izgleda kao Paviljoni, a sad da u tom delu Beča živi koji izgleda kao Paviljoni živi 30% stanovnika Beča
I lako je proveriti, neka bilo ko uđe u random ulicu u Paviljonima i random ulicu u Beču gde su zgrade Gemeindebau, ima ih u delu zvanom Ottakring.
Ima komunjarskih zgrada i u Beču, proporcionalno znatno manje nego u Beogradu kada su u pitanju višespratnice. Kod njih se bolje održavaju zgrade. Neuporedivo je. Bizarno je porediti Beograd i Beč u arhitekturi. Beograd se može porediti sa Sofijom.Gemeindenbau imaš i u drugom Bezirku, živ ti meni bio. A šesti i sedmi su bukvalno Paviljoni. Što ideš dalje, sve više imaš Paviljona. Nema tu pravila.
Шта би фалило да се изгради објекат какав је планирао Митић? Кула на ћошку, са стране висина као у остатку улице.@Дошљак
U najužem centru Beograda, u zoni Terazija, baš postoji izuzetna i veštačka konzistentnost u visini zgrada, što je posledica posleratnog regulacionog plana, po kojem su mnoge zgrade nadzidane.
Evo, posle ovoga, jedna glavica u kaci kupusa manje. Pa jedna po jedna, sa kompletiranjem Slavije i Pozorišnog trga kao šlagom na torti. Tek tada će Beograd imati pristojan centar.
I dalje stojim iza svega što sam rekao. Beč nisam ni spomenuo prvi jer je neuporediv sa Beogradom. U Zagrebu se ne radi to što se radi u Beogradu. Beograd će prestići i Sofija ako se ovako nastavi.Čekaj, rođo, od Zagreba i Beča stigosmo do Sofije kad su ti izbiVeni argumenti.
Dobro, maštaj šta hoćeš. Pre ovo liči na Bukurešt, kada je Čaušesku potamanio tone straćara da izgradi Palatu Naroda.
Mesas babe i zabe, ja ne prizeljkujem Ranjenog orla, mozes se vratiti na stranicu kada je objavljeno resenje. Ne znam sta radis celo vece na temi gde te ne zanima kako izgleda otprilike trecina projekta jer ce drvece svejedno zakloniti.Ne bih ni ja dalje, nego mi zabavan taj vaš sentiment iz Ranjenog orla. Evo kako su to rešili u Njujorku.