Meni je basket turnir ok za ovakvo mesto i ovakvu izvedbu iz više razloga. Prvo, jer košarka i ima dugu tradiciju održavanja utakmica, kako u halama i manifestacijama, tako i na ulicama i raznim improvizovanim terenima, pa me ovo u nekoj meri asocira na ono što se u Americi može videti često na ulicama -
streetball. Drugo, plemenit je i star sport, nije neki ultimate fight MMA ili tako neko nasilništvo i divljaštvo. I treće, taj turnir će da bude pa će da prođe. Ako sam dobro razumeo, ovaj turnir će trajati jedan dan i to je to. Taman da se s vremena na vreme razbije jedna te ista scena i prizori na Trgu. I četvrto, mislim da nije preglomazno za Trg, ne verujem da će da bude kao sa klizalištem, pa da ''pojede'' kompletan Trg, nego će biti prostora za pešake i grupe posetilaca (turista) i za publiku turnira i za sam teren.
Ali razumem i drukčije stavove, kapiram da ne razmišljamo svi isto po ovom pitanju.
Inače to je valjda bilo juče, a evo danas sam prošao kroz Trg i ne bih ni znao da je bilo da nisam ovde pročitao. Hoću da kažem, već danas je sklonjeno i pospremljeno sve.
Zato bih manifestacije ovakvog tipa i ovakvih dimenzija, trajanja i potreba puštao da se organizuju recimo do jedanput mesečno (ne računajući praznične specijalne prilike).
Klizalište ne bih, iz prostog razloga što pojede ceo trg i izgleda jako sklepano i smandrljano. Njega bih možda nazad na Pašićev trg, ne znam, nisam razmišljao gde.