Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Ех, само да се регулиште саобрађај.. Кад би то само било тако једноставно. Мислим да је то неизводљиво, док год је на нашим улицама оволико аутомобила. За десет-двадесет година, можда, ако се ствари промене.

Главни је проблем у томе што се трг просто "десио" - он није плански направљен, и зато се и суочавамо са свим овим проблемима.
 
Tunel za saobraćaj na potezu od Francuske do Kolarčeve je ono što je meni nekoliko puta padalo na pamet kao jedno od mogućih rešenja.

Ali nisam ništa detaljnije razrađivao. Pogotovu nakon onog nameštenog konkursa, gde je pobedio besmisleni render bez ikakvih ispunjenih uslova konkursa i pravih tehničkih rešenja.
 
То би било лепо, али с обзиром на локацију, страхујем да би при копању тунела убрзо имали повода да ангажују археологе..
 

Prilozi

  • DRM_6445-725x485.jpg
    DRM_6445-725x485.jpg
    79,3 KB · Pregleda: 6.860
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=729381#p729381:2rnpg4ai je napisao(la):
Zezeljko » 19 Apr 2020 11:04 am[/url]":2rnpg4ai]Ponovo su vršene popravke kocki. Večita misterija za ovu vlast, kako postaviti kaldrmu.
Свиђа ми се што користе забрану изласка за поправку, по принципу - ваљда нико неће приметити да смо опет радили... :shock:
 
Ја се унапред извињавам људима које би можда увредила оваква формулација али ови људи су функционално ретардирани. Стварно немам друго објашњење како десетине, стотине одраслих људи са нивоом интелигенције у оквиру просечног ранга не могу да заједничким умним снагама скапирају како да у 21. веку поставе калдрму. Не сумњам ја да ту кључну улогу игра корупција али је толика кратковидост у овој крађи да нису предвидели или марили колико ће брзо да им се ово обије о главу мени не сигнализира неку лоповску вештину већ само неспособност и смотаност на сваком могућем нивоу. Сигуран сам да су могли и да покраду и да бар некако замаскирају крађу да издржи дуже од 2 месеца. Бар неки од пута када су радили реконструкцију.
 
Mora iz tri puta da se radi - treći put bog pomaže! Pa još ako je za uskrs, ne može da omane - ima da nas služi doživotno.
 
IMG-20736813b313930e9fc4e3301ec20416-V.jpg


IMG-d975d775befaa938f48f55619df78328-V.jpg


Mozda ds im se uzme knjiga o slaganju kaldrme ne bi bilo zgoreg
 
Vidite, mi živimo pod pretpostavkom da sve napreduje. Da je to prosto neminovnost društva i uopšte civilizacije. To nije, nažalost, uvek tako. Istorija nam daje brojne primere. Npr. tokom ranog srednjeg veka Evropa je bila gore mesto nego pre. Isto tako zemlje koje su nastale od Vizantije su sve odreda bile gore nego sama Vizantija. Nažalost, primera nazadovanja ljuske vrste je previše. Jedan očigledan primer nazadovanja, o to primer koji nas ovde lično pogađa su srpske građevinske firme. Ne samo da nisu u stanju da urade stvari koje su se same po sebi podrazumevale pre 50 godina, nego nisu u stanju da postave kocku iako su isto to neki drugi ljudi očigledno bili u stanju da urade pre svega tri godine, i to samo nekoliko kilometara dalje, u istom gradu, u Studentskoj ulici kod Tošinog bunara. Kako se to znanje istopilo, nestalo? Neki krive struku. Neki tvrde da je to pitanje za sociologe. I vrlo verovatno su u pravu, pošto je u pitanju društveni fenomen. Ali zapravo, ako se malo zamislimo nad problemom, shvatićemo da postoji institucija koja je zadužena za to i zove se - javno tužilaštvo.
 
Ne znam samo ko to živi pod pretpostavkom da sve napreduje...
 
Ја од кад знам за себе ово друштво и ова држава назадује...цивилизацијски,технолошки,културно,територијално...
На жалост...но то је друга тема...
А ова тема видим никад неће прећи у завршене пројекте :bash:
 
ja ne bih gledao tako crno na sve. Zivim u becu a i ovde popuca beton, ili nije kvalitetno nesto uradeno. Pa onda se popravlja. Naravno mnogo manje nego dole. Meni se cini da nasi radnici nisu dobro sklolovani sto se tice beton - asfalt - trotoare.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=729491#p729491:1itbxoo2 je napisao(la):
Kailan » 19 Apr 2020 05:56 pm[/url]":1itbxoo2]Ја се унапред извињавам људима које би можда увредила оваква формулација али ови људи су функционално ретардирани. Стварно немам друго објашњење како десетине, стотине одраслих људи са нивоом интелигенције у оквиру просечног ранга не могу да заједничким умним снагама скапирају како да у 21. веку поставе калдрму. ...

Dovoljan dokaz da su retardirani je što u 21. veku menjaju asfalt sa kaldrmom na ključnom gradskom saobraćajnom čvorištu koje pretvaraju u "zonu usporenog saobraćaja".
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=729390#p729390:25n1o58u je napisao(la):
gradjanin » 19 Апр 2020 19:17[/url]":25n1o58u]
Свиђа ми се што користе забрану изласка за поправку, по принципу - ваљда нико неће приметити да смо опет радили... :shock:
А за овај најновији злочин над јавним финансијама, разуме се, одговоран је вирус.

Који им је ово пут да поправљају нову калдрму?
 
Samo tri zgrade da renoviraju (gde je butik 1 i square five i staklenac) ili samo nek ih prekriju skelama da se kao nešto radi i biće lepše sve :D
 
I ja sam ih slikao,kao evo ništa ne popravljamo,samo malo tu čistimo.
 
Kolika je buka od saobraćaja otkako su postavljene kocke? Kad prolazim peške kroz Studentsku ulicu kod Tošinog bunara buka je prilična zbog kocke. Nisam bio kao pešak na trgu otkako su ga otvorili.
 
Buka je bila užasna dok je bila ona anti-tenkovska kaldrmetina koja je rasturala vozila.
Otkako su postavljene ove glatkije kocke, nema dodatne buke.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=729491#p729491:38acfjqp je napisao(la):
Kailan » 19 Apr 2020 05:56 pm[/url]":38acfjqp]Ја се унапред извињавам људима које би можда увредила оваква формулација али ови људи су функционално ретардирани. Стварно немам друго објашњење како десетине, стотине одраслих људи са нивоом интелигенције у оквиру просечног ранга не могу да заједничким умним снагама скапирају како да у 21. веку поставе калдрму. ..

Mислим да се овде ради пре свега о томе да је с**** направљено, да ли због збрзавања радова, да ли због незнања а сада га је тешко исправити без да се то све почупа и ради изнова. Е сада то сигурно неће урадити ова власт, јер би поновно затварање трга била политичка катастрофа за њих, тако да ће то остати за неке будуће власти, а ови ће до тада да крпе.
 
Vrh