Две клупе с интернетом су постављене и у делу трга одмах испод фонтане:
На стубове су окачене корпе с цвећем:
Овај рекламни пано заклања семафор:
У вези са Спомеником - мислио сам на ниску, симболичну ограду која се не би прескакала. На сликама споменика у другим градовима нема људи који се пењу на сам споменик, већ седе по ободу и степеницама где се хода. Споменици нису испрљани, ижврљани и излепљени, што је стално случај с нашим Спомеником.
У цивилизованом свету је постало некултурно оштећивати споменике на тај начин. У Болоњи сам на главном тргу прошле зиме видео око споменика Нептуну високу металну ограду (не знам је ли за стално, можда је била постављена само за Божићне празнике), у Фиренци постоје чувари у Лођи Ланци, у Риму је полиција све време код Фонтане ди Треви, у Лондону постоје редари и полиција испред Бакингемске палате, споменици су по правилу одвојени плитким базеном (споменик Краљици Викторији у Кенсингтонским баштама), травњаком, стубићима с ланчаницама (Споменик Принцу Алберту). Нигде се не седи на самом споменику, нигде се не прља и жврља.
Сећам се из младости да се пентрало по лавовима на Тргу Трафалгар у Лондону, сада тога више нема. Спавало се по железничким станицама, прескакале су се ограде и улазило бесплатно у метро (исто у Паризу, и ја сам то радио) - ни тога више нема, свуда су редари, камере, препреке кроз које може да се прође само с плаћеном картом.