Мени се предложено решење допада, али имам једну замерку... Зашто галерија не прати линије зграде Југоекспорта?
Pogledajte prilog 2
Уколико се упореде две слике, на мом предлогу галерија чак заузима већу површину од првобитне (знамо колико су сви похлепни на квадратне метре). Такоће, мислим да се лепше отвара поглед на околне објекте, а да не говоримо о штетном утицају оштрих линија (по Фенг Шуију :mrgreen: ) Пажљивом оку неће промаћи да се мој предлог мало проширио и заоблио и на страни поред Дома ЈНА, што мислим да ће помоћи да се зграда биоскопа лакше уклопи у нову целину.
Мане мог предлога леже у томе што се губи та квадратна подлога трга (коју овде многи фетишизирају) - мада је то по мени предност, јер неко рече да се првобитним решењем смањује трг. Такође, смањује се улица између Југоекспота и галерије, тј. мислим да би морала мало да се помери.
Ево и 3Д слике оригиналног плана, мислим да се овде још лепше види колико би се простора добило заобљеном галеријом.
Pogledajte prilog 1
Елем, немам сада времена, а тек сада сам приметио, лук уопште не мора да буде толико велики под један. Уколико би се за нијансу смањио, проблем са саобраћајем и уском улицом би био решен.
ПС. имате среће што нисам често при компјутеру, већ ББ углавном пратим на телефону, па сте поштеђени мојих скица и писања на ћирилици (предивно писмо!
)