Šta je pretumbano? Nisam u toku.Od sutra dinamički red vožnje na 15, 67 i 68. Potrebno je utvrditi šta je tačno, obzirom da na gspbeograd.net tvrde da je red vožnje samo za periferne terminuse, dok na sajtu sekretarijata stoji da je red vožnje samo za Zeleni venac. Ovo praktično znači da na pomenutim linijama prestaje da postoji poluobrt. Takođe su zbog ove promene pretumbane i pozicije terminusa za NBG linije na Zelenom vencu.
Možda i više. Meni uvek deluje da stoje i po 15 minuta na Zelenjaku. Mislim na 67 i 68.Dinamički red vožnje nema nikakve veze sa ovom izmenom. 15, 67 i 68 se pretvaraju u kružne linije zbog pretrpnosti Zelenjaka, odnosno ukida se petominutna pauza, pa će na perifernim terminusima vozači imati pauzu od 10 minuta.
Jeste, definisan je tačan brojDa li je definisan broj polazaka za svaku liniju i da li prevoznici mogu samoinicijativno da procene da nema potrebe da neko vozilo saobraca?
Mislim da je veci problem sto Direkcija nema realnu kontrolu nad privatnicima sto se najbolje videlo kada su privatnici sami procenili da ne treba da voze dan pred protest i na dan protesta 15.3.
Na vecini linija, turaze vikendom su lose.Koleginica sa Altine mi kaže da koliko god radnim danom busevi dobro rade, vikendom je katastrofa od kada su uveli dinamički red vožnje.
Da li je još neko osetio neku tako očiglednu promenu sa novim redovima vožnje?
Takođe privatnicima ne sme da se smanjuje kilometraža/zarada na linijama, ukidanjem polazaka ili linija za više od 3%.Jeste, definisan je tačan broj
Nemaju tu mogućnost
Sekretarijat za javni prevoz prati realizaciju polazaka preko GPSa i izračunava koeficijente (vezane za realizaciju polazaka i za tačnost). Ukoliki ti koeficijenti padnu ispod određene vrednosti, prevoznici dobijaju penale.
Nije potrebna fizička kontrola na terminusima jer postoji GPS
Neka vozila imaju uređaje i uredno su prijavljena, ali im je na tabletu "iksiran" GPS. To mislim da je do Sekretarijata jer on vrši ugrađivanje i prebacivanje uređaja u vozilima. Na početku rada Strele na potezu 700, većina vozila nije imala uređaje uopšte zbog nestašice "Sun mi" aparata. Praksa je da se aparati skidaju sa vozila koja su završila rad u Beogradu na nova, ali ipak zbog dosta većeg broja novih vozila koja dolaze, nabavljaju se novi.Ali GPS nije cesto ukljucen u nekim vozilima.
Evo juce npr, na Zelenom vencu su ljudi cekali 15-icu i nikome se nije pojavila na aplikaciji, a ni totem nije radio.
Takodje sam vise puta krenuo peske od Fontane ka Opstini jer nije bilo nijednog autobusa u narednih 10 minuta i usput me je preteklo vozilo koje ocigledno nije imalo ukljucen GPS.
Long story short - Gradske sluzbe se ne trude previse da penalizuju privatnike.
Могла је и 95 постати кружна ипак јој траса преко Зеленог венцаPriča se da će se izgleda menjati turaža na 95 zbog malih smena.
Na koji način, odnosno u kom smeru će se menjati?Priča se da će se izgleda menjati turaža na 95 zbog malih smena.
To baš nije dobro jer su taman povećali turažu u decembru, sad je opet smanjuju.Smanjiće se pravac npr ako su dali 1h 35min pravac bice 1.25