Фоторепортажа радова - 05.11.2025.
На самој раскрсници Др. Жоржа Матеа-Тошин бунар су почели земљани радови на проширењу тј изградњи нише за градске аутобусе на линијама 45,70,72,82,603Н, а такође и мањег дела проширења десног скретања из Др. Жоржа Матеа. Та ниша и проширењe тј скретања се ради у дужини од 82 метра.
Од ових радова ће се наставити са проширењем леве (непарне) стране Др. Жоржа Матеа све до левог скретања према с.ц. „11. Април“ и Партизанске авијације. Наравно поред проширења радиће се и нов тротоар и бициклистичка стаза у овом делу улице. Испод самог тротоара је исто шума каблова, а поготово високонапонски кабл 110kV, а то све исто треба изместити.
Цртеж тог дела улице сам имао прилике да видим данас, али нисам сликао, пошто ми је речено да ће и ту бити још неких измена у пројекту.
На другој страни (парној) улице, од садашњег новог аутобуског стајалишта, се укида/уклања постојећи тротоар који је био уз бетонски зид, и тротоара са ове стране неће бити. У том делу је измењен пројекат и одустало се од градње новог тротоара. Постојећи тротоар се укида све до пред скретање у онај постојећи ауто-центар, а ту одмах иза тог скретања је и аутобуско стајалиште број 1195 за 76-цу и 77-цу.Не планира се изградња тротоар на падини изнад, пошто у том делу постоји одавно земљани, а сад је травнати, тротоар. Да будемо искрени, тротоар с аове стране улице с еи ретко користио!
Што се кружног тока тиче на раскрсници Др. Жоржа Матеа-Марије Бурсаћ, данас сам исто имао прилику да видим цртеж тог кружног тока, али уз молбу да га не сликам, пошто ће и ту по трећи пу,т бити промена. Цртеж к.т. који сам данас видео је сасвим различит од цртежа к.т. који је поставио @Прадевић, тако да и тај први цртеж и овај данашњи који сам видео, се неће радити. Радиће се нека трећа варијанта-побољшање.
Кружни ток ће се г/радити следеће године.