Šta je novo?

Паметни телефони

Uh druze, jel si ti ikada drzao galaxy S? Po ovome sto pises rekao bih da nemas bas iskustva sa telefonima

Uh druze, jel si ti ikada drzao galaxy S? Po ovome sto pises rekao bih da nemas bas iskustva sa telefonima
Jesam, kinez sa 3 godine starim sistemom ima fluidniji sistem, bolju bateriju, integraciju vibracije itd

Scamsungova jedina prednost danas je market% (koji hvala bogu strmoglavo opada globalno) i zbog toga na Ultra modelima ima slične optimizacije za aplikacije/društvene mreže kao iPhone (međutim ni blizu)

Recikliraju jedan isti hardver od S21, za razlogom ih ljudi sve više danas izbegavaju.

Jesam, kinez sa 3 godine starim sistemom ima fluidniji sistem, bolju bateriju, integraciju vibracije itd

Uh, ovde bih zavrsio svaku dalju raspravu sa tobom. Sve receno. Svako dobro!!!

edit: Sad videh i datum kreiranja naloga

OneUI radi gore od svakog kineskog OSa danas.
Baš suprotno.
Ja sam sa kineskog buđavog miui prešao na oneui i preporodio sam se.

Pri tom ne pričam o flagship modelu samsunga nego o midrangeru (a56)

Kinezi su teški krš. Osim punjenja od 120,150,200w nemaju šta drugo da ponude.

OneUI jeste nekad kocio i znao da baguje/uspori (razlog sto sam presao na ios) ali u skorije vreme nisam video problem. Ispeglali su sw dosta.

Baš suprotno.
Ja sam sa kineskog buđavog miui prešao na oneui i preporodio sam se.

Pri tom ne pričam o flagship modelu samsunga nego o midrangeru (a56)

Kinezi su teški krš. Osim punjenja od 120,150,200w nemaju šta drugo da ponude.
miui je najgori kinez, tako je, mada hyperos3 nije užas

problem je što kod nas zvanično nema ništa što valja od flagshipa (oppo, iqoo, vivo origin, oneplus, honor/huawei novi itd)

Prilozi

• Screenshot_2025-11-16-08-32-21-82_fc704e6b13c4fb26bf5e411f75da84f2.jpg
    Screenshot_2025-11-16-08-32-21-82_fc704e6b13c4fb26bf5e411f75da84f2.jpg
    43,1 KB · Pregleda: 15
Honor Magic 7 Pro
On je solidan ali nemaš Magic 7 RSR primera radi, Honor Magic8 Ultra ostaje china-only i sl (Honorov magicui je solidan ali tek treba da se radi na njemu, OPPO je definitivno #1 što se androida tiče)

takođe Huawei HarmonyOS koji sa onim smeće čipom ima duplo fluidniji sistem sa top baterijom.. OneUI je tek sa 7 i 8 nešto malo uradio ali i dalje smeće jer ne mogu da unifikuju taj UI pa da je ne znam šta

Meni žena nosi S25 Ultra, stvarno ne mogu da kažem, zverina je od telefona. Još ona kako to koristi, potpuno preterivanje što se tiče sposobnosti telefona jer ona vrti Instagram i mejlove. Ne koristi ni 10% procesora :LOL:

Nema ga ni pola sveta. Osim Kine retko gde ga možeš naći u zvaničnim kanalima prodaje.
Znam, samo poređenja radi mnogo pre bih uzeo iPhone nego Samsung ako već ne mogu ništa drugo od androida. 😉

i ovako Samsung ne radi ništa sem kopiranja istog već godinama

Meni ne odgovara jer je mnogo zatvoren sistem.
ni meni, ali evo koristio sam AOSP od 2020 do 2023-4 i svake godine je sve zatvoreniji i sve neupotrebljiviji

sada više ne može da se otključa bootloader na 99.97% telefona a i da može - AOSP je neupotrebljiv jer ne rade više banke niti može da prođe safety net

gugl je skoro u jednom trenutku banovao custom kernele sa foruma od pre 10 godina.. onda ovo sa sideloadingom što rade - bukvalno postaju iOS.

Ta zatvorenost je nekad i prednost, ko zeli brz i stabilan os. Za cackanje je tu bio Android.

Ta zatvorenost je nekad i prednost, ko zeli brz i stabilan os. Za cackanje je tu bio Android.
Doduše čak i iOS 26 je sve samo ne stabilan

U poređenju sa iOS 18.7 - bukvalno potroši 15% baterije za ono što na 18.7 skine 1%

izašao je sada iOS 26.1 i on je malo bolji u poređenju sa ovim - potroši 7% za ono što 18.7 treba 1%

tek na iOS 26.5 možda bude okej situacija

Ali hajde, nisu skoro puštali ovoliko velike apdejtove 😁😁

Moj Iphone 11 se preporodio sa 26.1. Sa BH 78% bez problema izgura ceo dan umerenog korišćenja, često i dan i po, što je sa 26.0.1 bilo nezamislivo.

U poređenju sa iOS 18.7 - bukvalno potroši 15% baterije za ono što na 18.7 skine 1%

izašao je sada iOS 26.1 i on je malo bolji u poređenju sa ovim - potroši 7% za ono što 18.7 treba 1%

Tako je skoro uvek. Ja prelazim na novi os kad izadje xx.1 i ispeglaju se bagovi.

To je već prelazak u boljku Androida i svih firmware verzija, gde se ide samo na izbacivanje najstabilnijih verzija, a ne na kompletno stabilan sistem. Apple je, meni barem, daleko nižeg kvaliteta otkako je Stiv Džobs preminuo. S jedne strane imaju pritisak od jake konkurencije, a druge strane su u ranije radili sve svojim tempom da naprave kompletan proizvod za mušterije - sada je mušterija proizvod.

Vrh