Šta je novo?

Паметни телефони

Onda probaš da uvezeš sam :) pa da vidiš troškove pogotovo ako imaš fizički lokaciju. Evo ti primer pametne telefone ne uvozi Gigatron, on ih nabavlja od zvaničnog distributera direktno tipa Samsung, a tu su cene svakako već velike, veće i od onih na KP gde ti na KP svakako deru jer skidaju porez pri kupovini, a ovde ga ne plaćaju, dakle i tamo može biti jeftinije ali neće. Kontaktiraj Samsung ili nekog drugog distributera pa ćeš sam videti cene. Npr meni su neke nabavne cene telefona veće nego mp cena u gigatronu ali jbg oni su veliki i imaju odobrenje sniženja od strane distributera. Marže na telefone su prosečno oko 10%.
И даље ми се више исплати да узмем на КП јер је избор 16 пута већи него у "легалној" продаји и код квазиоператера који највише деру. Пискел, OnePlus и још неки брендови се могу наћи искључиво на КП или у иностранству. Јер кад би се увозио Пиксел опала би продаја Шљамсунга, под условом да су људи едуковани.

Pitanje je samo tržišta tj koliko imaš ljudi koji bi kupili pixel ili oneplus u istoj ceni kao samsung umesto samsunga da bi se taj uvoz isplatio. Kod mene se npr najviše prodaje žaomi pa onda samsung, druge ne žele ni da čuju. Što ti kažeš, fali edukacije.

S25 u odnosu na A56 zbog veličine i jer je manji.
Ja sam se navikao na 6.7 inča, vrlo teško bih se vratio na ispod toga.
Gledao sam s25 vrteo ga po rukama i sl ali nije mi legao kako treba.
A56 čim sam uzeo u ruke odmah je bila ona spoznaja to je to.
Sad čekam da izaše A60 ili neki FE tipa 28 pa da menjam telefon :ROFLMAO:

ljudi koji bi kupili pixel
Ja bih npr uzeo pixel da imaju zastupljenu servisnu mrežu kod nas.
Kolega je uzeo Pixel 9a čini mi se kome je posle 4 meseca kamera prestala da radi.
Delova nema, ovi servisi po BG nešto ne žele da se petljaju sa tim, na kraju je poslao telefon u Mađarsku na servis.

Koristio sam Samsung Note 4 sa Exynosom, nikakav problem nisam imao. Mada slažem se da nije u redu da za različita tržišta prodaju različite procesore i to po istoj ceni. Ipak je Snapdragon klasa za sebe. Što se tiče FE serije, meni je odlična. Čak razmišljam da nabavim S25 FE, koji zapravo ima procesor običnog S24. Jedino me odbija sivi okvir, tako da u obzir dolazi samo bela boja. A baš i ne volim bele telefone 🤣 Mada bih najpre uzeo S24 Ultra, ali ne znam hoće li biti novih po oglasima na proleće kada planiram da pazarim nešto.

Ja sam se navikao na 6.7 inča, vrlo teško bih se vratio na ispod toga.
Gledao sam s25 vrteo ga po rukama i sl ali nije mi legao kako treba.
A56 čim sam uzeo u ruke odmah je bila ona spoznaja to je to.
Sad čekam da izaše A60 ili neki FE tipa 28 pa da menjam telefon :ROFLMAO:
Ja bih još manji od S25 ako može. Iako imam veliku šaku. Ne volim velike telefone.

Svima pre ili kasnije telefon ispadne, to je normalno, ne znači da si trapav. Tako da sam se posle godina opiranja pomirio sa time da nosim masku, a ona još dodaje na veličini, a i težini. Jer nije ni samo stvar veličine nego su i teški.

Kada mi je novi telefon ispao i odmah sam ga izgrebao, istog trenutka sam otišao i kupio najnabudženiju masku i više je ne skidam 😂

Živele maske, ne moraš ni da se trudiš, nekad kad ti sklizne i ti možeš da ga uhvatiš, samo ga pustiš da padne, više se ni ne trudim da ga hvatam, ko bi se time bavio i živeo u strahu stalno.

Ali dobro, to je sve stvar ukusa, najbolje bi bilo da i A56 i S25 imaju u dve različite veličine.

Običan S25 je idealne veličine za mobilni telefon. Ne bi valjao da je manji, ako ništa drugo, zbog tastature. Veruj mi, i dalje ponekad koristim iphone 5s, ne mogu ništa da otkucam 🤣

Meni na poslu dali službeni iphone mini, mogao sam samo da se javim na pozive, da kucam poruke na viberu i wa bilo mučenje
Na kraju sam ga vratio i tražio neki sa makar 6.5 inča, dali mi neku motorolu, evo 3 godine šljaka :ROFLMAO:

Ja bih npr uzeo pixel da imaju zastupljenu servisnu mrežu kod nas.
Kolega je uzeo Pixel 9a čini mi se kome je posle 4 meseca kamera prestala da radi.
Delova nema, ovi servisi po BG nešto ne žele da se petljaju sa tim, na kraju je poslao telefon u Mađarsku na servis.
Da i to je dodatan razlog. Servisna mreza i delovi. Ti za Samsung ima tipa 10 aftermarket resenja za lcd pa biraj dok za druge… lepo je to kupiti nov telefon ali sta ako razbijes ekran, prestane kamera da radi, mikrofon, slusalica… a tu je i pitanje servisera jer cim je nesto komplikovanine odbijaju da rade da ne za***u jos nesto, a i ljudi su teski. Evo jedna skorasnji primer covek razbio telefon, zamenili mu ekran u servisu i sad on tvrdi da mu zbog lepka prekida bluetooth, nema veze sto je telefon bio razbijen.

Običan S25 je idealne veličine za mobilni telefon. Ne bi valjao da je manji, ako ništa drugo, zbog tastature. Veruj mi, i dalje ponekad koristim iphone 5s, ne mogu ništa da otkucam 🤣
Onda možda samo ja fantaziram i nostalgičan sam kad mislim da je to idealna veličina. To je najlepši fon ikada, po meni. Ili je nostalgija 😂 Nisam dugo ga video, a ni koristio, verovatno ga zato idealizujem, a sad bi mi bio premali.

Ali za mene definitvno je A56 preveliki i S25 mnogo bolji.

Meni na poslu dali službeni iphone mini, mogao sam samo da se javim na pozive, da kucam poruke na viberu i wa bilo mučenje
Na kraju sam ga vratio i tražio neki sa makar 6.5 inča, dali mi neku motorolu, evo 3 godine šljaka :ROFLMAO:
Jel motorola i dalje ima ono ,,hello moto"?

Čuo sam da su sad dobre nove motorole, ali mi se ne kupuju jer su ranije bile toliko zabagovane da mi je milion puta došlo da ih razbijem. Kad se ugasi sama od sebe pa krene sama i da se pali i čuje se ,,hello moto"... more, imam ptsd od tog zvuka 🤣 Ako to i dalje imaju, ne kupujem dok ne skinu 🤣

Pustim ovaj klip i izaziva agresiju u meni. Budi sećanja na to da sam negde u gradu i treba mi mobilni hitno da pozovem nekog, a g***o od telefona se pali i gasi i baguje i pušta ovaj zvuk 🤣

Najbolji Samsung generalno gledano je bio S10, onda su tu uradili veliki zaokret i počeli da idu u rikverc posle njega ukinuli su edge ekrane, ukinuli su jack, ukinuli su micro SD…
I onda smo dobili Seriju S20 S21 S22 S23 S24 S26 S26, to je generalno potpuno isti telefon koji se svake godine poboljšava za 3%.
Jbg isto je i apple uradio od 11ice do 16ice.
Sto opet pokazuje koliko su telefoni slabo napredovali od 2019 do 2025 u odnosu na 2013 do 2019 bar kad su ova 2 glavna igrača u pitanju.

Pa u to vreme kad je uvedeno je bilo revolucionarno, nije bilo lose za widgete sa strane.

Ipak sada apple planira da izbaci neki iphone 20 ili koji vec koji ce biti sa ekranom koji ide preko ivica. Sto opet govori da ideja nije bila neosnovana 2014te kad je edge izmisljen
Isli smo ka tome da ekran bude borderless sad smo stigli skoro do toga. Sta dalje?

Od svega toga najizgledniji su mi ovi savitljivi telefoni ali trenutno nisu baš opcija u fokusu za većinu kupaca prvenstveno znog velike cene a i dosta ljudi ima tablet tako da im ne treba neki hibridni uredjaj koji kad se sklopi je prolično debeo i teži od običnog telefona.

Vrh