Šta je novo?

"Окретнице-Терминуси" јавног градског превоза

Слике 13. август 2016.

Радови напредују и у петак 19. августа се исти завршавају.
Целом дужином окретнице тј. дела коловоза где ће стајати аутобуси, је постављен и песак и шљунак и све утабано. У понедељак се насипа ризла и утабава.
Постављени су целом њеном дужином и ивичњаци – и то бели – између коловоза и тротоара. Лични је неки утисак да би овде ипак боље легли сиви ивичњаци, тј. боље би се уклопили у цео амбијент.
Pogledajte prilog 16
Pogledajte prilog 15
Pogledajte prilog 14
Pogledajte prilog 13
Pogledajte prilog 12
Такође бели ивичњаци ће бити постављени и између тротоара и зелене површине. Они ће бити постављани сутра (недеља) и у понедељак. У уторак се бетонира тротоар, а у среду и четвртак ће се он и асфалтирати. Тада ће се асфалтирати и коловозни део окретнице са два слоја асфалта. Тротоар се асфалтира из разлога што је тако по пројекту и разлога што је ту тротоар већ био под асфалтом.
Pogledajte prilog 11
Pogledajte prilog 10
Pogledajte prilog 9
Pogledajte prilog 8
Pogledajte prilog 7
Pogledajte prilog 6
Сечење ивичњака ради уклапања и фуговање истих
Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 4
На делу тротоара где ће бити сливници, тај део ће бити упуштен тј. биће одговарајућа ниша са решеткастим сливницима, а изнад њих ће бити поклопац у равни тротоара.
Pogledajte prilog 3
Pogledajte prilog 2
Pogledajte prilog 1
Само стајалиште са настрешницом и обавештајна табла ће бити постављени при крају окретнице, тј. на делу где је онај мали део слепе уличице, који је дужине неких 10 метара. То је овај део.

Хвала на пажњи народе :sesir:

Bravo Gago +1 uknjizen kako odjednom mogu bjeli ivicnjaci i zastitni poklopac iznad slivnicke resetke
Kao da je neko gospodi napomenuo za boju ivicnjaka

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=400894#p400894:19ejb0ow je napisao(la):
Гага » Sub Avg 13, 2016 9:06 pm[/url]":19ejb0ow]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=400824#p400824:19ejb0ow je napisao(la):
Žika » 13 Авг 2016 06:23 am[/url]":19ejb0ow]Osim za vozila JGP-a. Piše na dopunskoj tabli.
Извињавам се, нисам је уочио !

Nema potrebe da se izvinjavaš. Tu smo da pomognemo, dopunimo.
Samo nastavi sa radom. :kk:

Не свиђа ми се што су коцкасти улази за шахту, боље би било да су трапезасти како би вода лакше улазила. Сл. 3 одоздо.

По пројекту су трабали да буду сливници, нешто слично као што је урађено на мосту Газела. На 10-тој страни је @Хер Жикка :wink: је поставио слику са гугловог уличног погледа.
Међутим те сливнике производе французи и нема их уопште на стању у Србији, а јако дуго би се чекали да се испоруче. Зато је са инвеститором договорено да се уради овако, да се не би каснило са радовима. Мислим да и овако није лоше

Слике 13. август 2016., окретница Блок 20

Данас су два подизвођача радова завршавали своје радове. Поставља се планирано зелено растиње и исцртавају се на самој окретници места где ће стајати аутобуси и пешачки пралази. Ту је било и неколико радника главног извођача радова (АР-Градња), који су само чистили тротоаре и окретницу.

На окретници није посејана трава, него су на претходно постављеној земљи, коју насипају из жутих пластичних џакова, постављали ткз. тепихе траве из ролни. После их утабавају ручним дрвеним ваљком и на крају заливају.
Мишљења сам да би, на оном острву где је постављена трава и посађено растиње, се јако лепо уклопила нека фонтана.
Pogledajte prilog 15
Pogledajte prilog 14
Pogledajte prilog 13
Pogledajte prilog 12
Pogledajte prilog 11
Pogledajte prilog 10
Pogledajte prilog 9
Pogledajte prilog 8
Pogledajte prilog 7
Исцртавање места где ће стајати аутобуси.
Pogledajte prilog 6
Pogledajte prilog 5
Pogledajte prilog 4
Pogledajte prilog 3
Чишћење и гланцање
Pogledajte prilog 2

Pogledajte prilog 1

Кућицу за отправнике и продају карата, обавештајне стубове ће поставити сама Дирекција за ЈП.
Иначе ова два постављена стајалишта, нажалост нису нова !!! Дирекција је поставила коришћене тј. половне, пошто је претходно исте негде скинула са неких стајалишта и поставила овде !!!!!!!!!!

Хвала на пажњи народе :sesir:

Iz nekog razloga su skinuli jedno kod robne kuce Zemun, pa je mozda tu jedno zalutalo :D

Stajalista su alma kvatro oni su ih postavili moguce da su negdje bila dupla pa da je tamo smanjeno za po jedno

Da li je moguce da smo toliko jadni pa da ne mozemo da stavimo 2 nova stajalista na novoj okretnici?

Nije problem u tome da li smo i koliko jadni , već je problem u tome što za dva - tri nova stajališta ne može da se dobije procenat , kao što bi bio slučaj za najmanje 100 - 200 novih stajališta.

Nije fora u procentu vec u ugovoru morao bi da se radi aneks ugovora kojim je broj stajalista definisan ali nije definisano da li su dupla pa je od nekud samo doneseno o jedno .Recimo kad se smanji broj stajalista negdje npr zbog rekonstrukcije dodjeli se novo mjesto itd

Tреба урадити нови уговор за нови већи број стајалишта, срамота да овако кубуре.

Verovatno nece da nabavljaju 2-3 nove stanice pa za 3 meseca opet nekoliko vec skinu tamo gde nije potrebno i stave. Iskreno meni se uopste ne svidja takav tip stanica. Niti to moze da te sacuva niti zakloni a najgore je sto ga uvek postave na sred puta ili pored neke ograde tako da samo suze prostor zbog reklame.

Moje мишљење је да стајалишта треба радити типски и прилагођено свакој локацији и броју путника и линија које опслужује, а треба обрати и пажњу на токове кретања, одакле би путници долазили и сл.

Нпр. стајалиште Зелени венац из правца тунела су могли елегантније и једноставније да ураде као тенду на згради Пореске управе која би покривала целу дужину зграде и целу ширину тротоара, без стубова станице и тако би имали и више простора за путнике који чекају простор, и бољу заштиту од падавина. А на неким јачим терминусима и оптерећенијим стајалиштима попут Сава центра и Шест каплара би стајалишта урадио са огромном надстрешницом и трафиком под истом надстрешницом, тоалетима, чесмама за пијење воде.

То пребацивање стајалишта што негде има "вишка" је логика - сеци уши крпи дупе.

То је логика фирме којој је битан профит, а не брига о путницима.

Jasno je da će ove okretnice još više dobiti funkciji kada se kod Ušća spoji Vladimira Popovića sa Bulevarom Nikole Tesle.

Mislim da okretnica u bloku 20 moze da bez problema prihvati 4 linije umesto 3.Koliko se secam postojao je plan da tu okrece jedna od linija sa elektrobusevima,ne znam da li se od toga odustalo,ali je evidentno da postoji dovoljno sirine i prostora za vise linija.

Večeras neka dečurlija vozikaju bicikle po mraku na okretnici. Viču da će ovde biti neka autoškola :D
Ne izgleda uopšte loše, mada fali malo znakova života, kućica za dispečera i kiosk za početak. Prošao sam celim pravcem sve do Gazele. Ladno na 300 m južno sa leve strane postoji i prava ciganmala sa neprijatnim mirisom koji se širi.

Mogli bi da urede i Zemunsku okretnicu 17
na taj način sto bi suzili ostrvo , uvukli ,, pečurke,, postavili klupe i česmu
a time bi i povecali protočnost i pristup frenkvetnoj raskrsnici sa Pupinovim mostom
a sama okretnica ne gubi ništa od protočnosti i kapaciteta

Uvlacenje stajlaišta za jednu saob. traku bi otprike (po crvenoj liniji) ovako i izgledalo

Trenutna situacija je da autobusi na stajlaištu zauzimaju celu saobracajnu traku
a uvlacenjem stajališta ista traka ostajala bi slobodna

Jedina prepreka realizaciji je montažna pekara i retardni novinski kiosk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=401117#p401117:1tn01j5f je napisao(la):
vucko » 15 Авг 2016 10:26 pm[/url]":1tn01j5f]Večeras neka dečurlija vozikaju bicikle po mraku na okretnici. Viču da će ovde biti neka autoškola :D
Ne izgleda uopšte loše, mada fali malo znakova života, kućica za dispečera i kiosk za početak. Prošao sam celim pravcem sve do Gazele. Ladno na 300 m južno sa leve strane postoji i prava ciganmala sa neprijatnim mirisom koji se širi.
Вучко, окретница још није завршена, биће и кућица за особље, а опет ниси пазио на часу тј. ниси прочитао шта сам све писао. Такође ни Трејси није пазио на часу. :(

На окретници у Владимира Поповића све почишћено. Јутрос један радник залива траву.
Да ли ће можда бити поред кућице намонтиран и аутомат за издавање и допуну карата?? Мислим да је крајње време да се почне са постављањем аутомата за продају и допуну карата. У неко доба дана на појединим местима у граду не постоје теоретске шансе да купите било појединачну карту било да допуните пластику.

Vrh