Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Previše je ovde prostora ostavljeno pešacima, ko im dozvoli ovo, trebali su još da ga nabiju. Vidimo pored ove stare zgrade i ovaj užas od uvučenosti, samo se ostavlja prostor za zmije, pacove i narkomane.

Izvinjavam se za prst 😀

Pogledajte prilog 247718
Слично је и код Шумарског, оних пар нових крмача. Из стана упаднеш на кров трамваја. Ништа, укинућемо трамваје и проблема нема.

Previše je ovde prostora ostavljeno pešacima, ko im dozvoli ovo, trebali su još da ga nabiju. Vidimo pored ove stare zgrade i ovaj užas od uvučenosti, samo se ostavlja prostor za zmije, pacove i narkomane.

Izvinjavam se za prst 😀

Pogledajte prilog 247718
Evo je zgrada iz drugog ugla, ne znam koliko se vidi koliko je bliža kolovozu u odnosu na sve ostale zgrade. Na drugoj fotki se vidi koliko su druge zgrade uvučene u odnosu na ovu novu.

1000050191.jpg

1000050190.jpg

Investitor je u ovom slučaju potpuno upravu, jer nije dozvoljeno graditi kucu na samoj međi a da prozori gledaju u tuđe dvorište/plac.
Dakle ako ih investitor tuži sasvim sigurno ce morati i da zazidaju te prozore.

Ova kuća je verovatno napravljena pre 4 jugoslavije, da li su ti zakoni tada važili jer sve kuće pa i moja imaju prozore na sve 4 strane.

Ova kuća je verovatno napravljena pre 4 jugoslavije, da li su ti zakoni tada važili jer sve kuće pa i moja imaju prozore na sve 4 strane.
U istoj toj ulici koliko sam video nema nijedne druge takve kuce, sve imaju prozore ka ulici ili su odmaknute od kraja parcele

Jbg, deda kada je pravio lose koncipirao kucu

Nema veze, čak i da je umesto prozora zid te kuće, investitor svakako treba da odmakne svoj zid bar za metar. Stamota je da je iko odobrio ovo.

Moguce, ali ako su tek sada krenuli to u BGu da rade ko zna kada ce to stici do Kragujevca itd...

Moja greska, diskutovao sam ovaj slucaj u temi cene nekretnina.

Jbg zalim slucaj stvarno, ali nije svaka zgrada investitora kontroverzna, ovde je problem deda koji je gradio nakaradno pa kuca legalizovana i sada imaju ljudi problem sto postoji realno legalno zdanje kuce koje nije trebalo biti legalno

Ajmo po redu ako dedina kuća ima građevinsku dozvolu ili ako je izgrađena po propisima da bi investitor mogao da uradi zgradu na ivici parcele tj obostrano uzidanu mora da ima saglasnost dedice.A posto je nema morao je da se odmakne 2 m od ivice parce a tim bi izgubio silne kvadrate.I država uz mito staje na stranu investitora dedica moze da se slika .Nije išao na javni uvid nije se bunio na vreme

Evo i odgovora ^^^

Imaju dozvolu, sve regularno

Овде сам потпуно на страни инвеститора, јер су прозори на калкану абоминација за уништење. Не занима ме да ли је зидано пре 33 хиљаде година или јуче, не може и ћао.

Vrh