Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Opšte je poznata činjenica da su vlasnici kafića i restorana u Beogradu obično "biznismeni" povezani sa vladajućom partijom u Srbiji. Pored njih, tu su pevači, bivši ili aktivni sportisti i ostali "plebs". Naravno da su bahati jer im se može. Sve dok ne pokažete "zube", nema ništa od odbrane parkića i zelenih površina. Poslednjih godina bahatost je sve veća jer su i apetiti sve veći. Sve u svemu, to je naša, srpska kultura.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=836305#p836305:3vt1s218 je napisao(la):
Koniljo » 29 Mar 2021 16:59[/url]":3vt1s218]Opšte je poznata činjenica da su vlasnici kafića i restorana u Beogradu obično "biznismeni" povezani sa vladajućom partijom u Srbiji. Pored njih, tu su pevači, bivši ili aktivni sportisti i ostali "plebs". Naravno da su bahati jer im se može. Sve dok ne pokažete "zube", nema ništa od odbrane parkića i zelenih površina. Poslednjih godina bahatost je sve veća jer su i apetiti sve veći. Sve u svemu, to je naša, srpska kultura.

лепо сам ја за те ситуације направио расподелу на бизнисмене, и бизмисмене...
 
Komšinica je jutros gostovala na TV Prva gde je ukazala na probleme sa ovom baštom.

https://streamable.com/lf4r3u
Inače, evo odgovora sekretarijata :gobb:
 

Prilozi

  • viber_image_2021-03-30_21-54-44.jpg
    viber_image_2021-03-30_21-54-44.jpg
    227,6 KB · Pregleda: 3.138
Istekao je rok od 5 dana koji je komunalna inspekcija dala vlasniku bašte u BKA 243 da ukloni baštu pod pretnjom prekršajne prijave i on to nije uradio. Komšije tvrde da pokušava da obezbedi dozvolu za baštu. Komšije nastavljaju da se bune i ponovo zovu medije, možda će se i nastaviti skupljanje peticije pa šta bude biće. Živela pravna država i javni interes.
 
vlasnik se vodi onom oprobanom bahatom krilaticom " ma boli me k...c! sta mi mogu"....
neki ne razlikuju demokratiju od anarhije.... :kum: :bg4:
 
Pitam se samo šta bi se desilo da neko u toku noći krene sa demotažom bašte, na način na koji su demontirani objekti u Hercegovačkoj. :wink:
 
Komšije tvrde da pokušava da obezbedi dozvolu za baštu.
Pa da. Ja sam već pisao o tome par puta, jednom kad sam odbrusio određenom članu foruma koji brani državni aparat i korupciju ko da su mu rod rođeni . Elem, u Srbistanu se već neko vreme zahtev za dobijanjem bašte de facto poistovećuje sa dobijenom dozvolom za baštu. Znam jer su moje komšije koje imaju kola a nemaju gde da parkiraju, ganjale jedan kafić koji jede i jede parking mesta, a ispostavilo se da nema dozvolu. I onda im u Opštini kažu ''podnet je zahtev''...

Ček, ček, ček... po toj logici, ja onda mogu sada da odem i kupim pištolj i nosam ga okolo. Dokle god je moj za takvu dozvolu zahtev ''podnet'' i obradi, to faktički znači da ja smem da radim s njim šta hoću. Pošto tako ispade po Srbistanskoj birokratiji i mafijaškoj državi. :kafa:


Nego... @Vucko i ostali koji se bavite ovim slučajem u Bulevaru...

U mojoj ulici, jednom kada je najbezobraznija ekipa u gradu (ali bez preterivanja) pokušala da povrh svih svojih bezobrazluka i bahatosti još bez dozvole uzurpira i parking mesto i kolovoz radi svoje bašte... sa neba je palo nekoliko kesa punih đubreta. Jedna je završila i rasuta po jednom Bentliju.

Ne znam što sam ovo napisao. :o Hmmm...

Inače, i ova ''bašta'' u Bulevaru beše okružena stambenom zgradom sa nekoliko spratova? Interesantno. 8)
 
Došli su danas radnici na 15 minuta i počeli demontažu, sklonili deo lestvica i poslagali ih i onda otišli. Sve komšije su zbunjene a ovo liči na kupovinu vremena.
 

Prilozi

  • demontaza basta.jpg
    demontaza basta.jpg
    235,5 KB · Pregleda: 2.379
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=839133#p839133:2nx5eszp je napisao(la):
Bender Rodriguez » 06 Apr 2021 14:36[/url]":2nx5eszp]Nego... @Vucko i ostali koji se bavite ovim slučajem u Bulevaru...

U mojoj ulici, jednom kada je najbezobraznija ekipa u gradu (ali bez preterivanja) pokušala da povrh svih svojih bezobrazluka i bahatosti još bez dozvole uzurpira i parking mesto i kolovoz radi svoje bašte... sa neba je palo nekoliko kesa punih đubreta. Jedna je završila i rasuta po jednom Bentliju.

Ne znam što sam ovo napisao. :o Hmmm...

Inače, i ova ''bašta'' u Bulevaru beše okružena stambenom zgradom sa nekoliko spratova? Interesantno. 8)
Gledam Vučkovu fotografiju, i pomislih nešto, a onda uzeh i pročitah tvoj komentar i videh samo razliku u sadržaju kese. :D
 
:bash:
 

Prilozi

  • 170682037_261259138989759_1658930060885855385_n.jpg
    170682037_261259138989759_1658930060885855385_n.jpg
    55,2 KB · Pregleda: 2.093
Мени је ово пресмешно и некако драго, ако ишта требало би да посрами друге комшије/град због претходног стања

Ај да је уништио неку орнаментику, нешто па да кажем да је дивљак овако ми је већа срамота за остале који неће да ураде исто
 
Potpuno se slazem, verovatno su komsije bile orne da ga saslusaju i nesto urade po pitanju izgleda zgrade.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=839703#p839703:gki7zvdj je napisao(la):
Kailan » Thu Apr 08, 2021 10:34 am[/url]":gki7zvdj]Мени је ово пресмешно и некако драго, ако ишта требало би да посрами друге комшије/град због претходног стања

Ај да је уништио неку орнаментику, нешто па да кажем да је дивљак овако ми је већа срамота за остале који неће да ураде исто

Bio sam u dilemi da li je fotka za temu fasade. Ipak mi nekako vise pripada ovde
 
И док Весић шатро најављује затвор за кривоградитеље, највиша зграда у Церској се приводи крају :kafa:
51101406433_84b6883fa7_h.jpg
 
Najzad su se pojavili radnici koji su demontirali baštu u Bulevaru ralja Aleksandra 243. Daleko im lepa kuća. :gobb:
 

Prilozi

  • bašta.jpg
    bašta.jpg
    248,1 KB · Pregleda: 1.537
Hvala svim na podršci! Evo i zvanične vesti u Novostima od 10.4.2021.
STANARI POBEDILI, BAŠTA JE SKLONJENA: Sačuvana zelena površina između solitera u Bulevaru Kralja Aleksandra

STANARI stambenih jedinica 241 i 243 u Bulevaru kralja Aleksandra na Zvezdari uspeli su da "odbrane" zelenu površinu ispred svojih zgrada.

84379_basta-bulevar2_iff.jpg


Pre dve nedelje bila je postavljena konstrukcija za letnju baštu površine 100 metara kvadratnih ugostiteljskog objekta "Kafe Štrafta," koji se nalazi u prolazu između ove dve zgrade. Odeljenje za inspekcije poslove GO Zvezdara utvrdilo je da zakupac nije imao dozvolu opštinskih organa za ove radove, zato je 30. marta izdalo nalog da sve mora biti uklonjeno, što je juče i učinjeno.

- Veoma sam se obradovala kada sam videla da se konačno skida metalna konstrukcija! A sada nam predstoji da obnovimo povađeno i osušeno zelenilo - za "Novosti" zadovoljno priča stanarka zgrade 243.

Pre dve nedelje postavljena je metalna konstrukcija, a od juče je više nema, Foto Arhiva

Svi Zvezdarci su se složno borili za ovu zelenu površinu, pa su tako bili organizovali i peticiju za uklanjanje bašte, koju je potpisalo više od 650 ljudi. Odmah su obavestili i sve nadležne službe, a iz Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove pre nekoliko dana su istakli da za tekuću godinu neće ni biti izdata potvrda o saglasnosti postavljanja bašte ugostiteljskog objekta "Kafe Štrafta", iako je novi zakupac podneo zahtev, jer se nisu stekli uslovi za to.

https://www.novosti.rs/beograd/vesti/98 ... aleksandra

:gobb:
 
Честитке и похвале станарима на победи :)
 
Лепо, али зато ширење разних неприродних садржаја на једној много значајнијој природној целини као што је Ада, не завређује пажњу. Када год се вест о замени неке природне површине, тереном или другим садржајем, појави на форуму, траје један дан.
 
Vrh