Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Sve cesca pojava u bg nadležni nista ne preuzimaju...
 
Павиљон од дрвета и мост на Топчидерској реци на слици са претходне стране, који пропадају, али и врло прометне и бучне саобраћајнице, чак и паркинзи у некадашњем су дворском врту. У свету су такви простори ограђени, а на улазу стоји табла на којој је најпре назив врта, историјски подаци, али оно што је најбитније, а код нас не постоји - правни статус вртне површине са подацима о степену вредности и заштити.

Управо због изостајања обавештења о статусу и одговарајућег свакодневног рада на одржавању и заштити, код нас се вртови третирају као алајбегова слама, као нешто и свачије и ничије.Тако је и са Калемегданским вртом, али и новијим вртовима на новобеоградским обалама који су врхунског изгледа, а препуштени наруживању које превазилази машту.

Имамо само један једини врт, врт ту у близини, са којим то није случај - горе је на врх Дедињског брда, тамо је све савршено чисто и уредно... Може да га посети свако, али у одређено време и са улазницом која има цену...
 
Genijalci su nasred verovatno najprometnijeg prolaza u gradu postavili sto i stolice :bash:

Astrodule mogla bi da padne jedna prijava Beokomu :sesir: :gobb:

prolaz-u-sremskoj-mart2020.jpg
 
Ali vidi što su vezali lancima :D znaju da su stavili tamo gde ne treba i da bi im dosta njih samo zavrljačilo stolice.
 
Доживљај овог дивног пролаза је још лепши када на самом крају стане просјак у гаћама једне ноге увијене у завој а друге скроз крваве са живим ранама.
 
Од изградње Лидла у Кнеза Вишеслава (преко пута Церак-винограда) овај прелаз од ТЦ "Видиковац" био је угажен и често блатњав. Ових дана су направили степенице и ограду; али ... (в. део ограде изнад доња два степеника):






Ево како изгледа непосредна околина Видиковачке пијаце и пролаз према центру Видиковца када нема продаваца и робе:















 
Sad pocistiti sve divljastvo divlje objekte it
Inace lidl je divlu stazu kod svog objekta ada na cukarici isto uredio
 
Од свих надоградњи ово је можда најгора, јер ни то нису могли да ураде до краја. Јелене Миоч.

Q6bzOgP.png
 
Pošto imamo višak vremena šta mislite da napravimo na google mapsu evidenciju svih užasnih nadogradnji po BG-u? Čisto da uđe u istoriju kao svedok tranzicije i korupcije.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=716195#p716195:w5yxlhcn je napisao(la):
Дошљак » Уто Мар 10, 2020 7:20 pm[/url]":w5yxlhcn]Доживљај овог дивног пролаза је још лепши када на самом крају стане просјак у гаћама једне ноге увијене у завој а друге скроз крваве са живим ранама.
То је најобичнија просечна наркоманчина из центра која проси за који грам хероина. Те ране на ногама је сам направио - због апстиненције, тражећи вену или како би се други сажалили.
Не знам шта полиција ради у центру јер их има све више, а неколико њих су стални. Нападни су и најгоре могуће угрожавају јавно здравље, и психичко и физичко.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722021#p722021:2h3lvvck je napisao(la):
vucko » 29 Mar 2020 23:21[/url]":2h3lvvck]Pošto imamo višak vremena šta mislite da napravimo na google mapsu evidenciju svih užasnih nadogradnji po BG-u? Čisto da uđe u istoriju kao svedok tranzicije i korupcije.

Цела мапа би била црвена
 
Evo u ovom videu imate snimak u momentu kada je ova divlja gradnja nastajala, lik sa gradilišta (verovatno tog, odličan primer našeg mentaliteta) objašnjava da je to skroz ok. Po načinu govora neodojivo podseća na nekog veoma zastupljenog u beogradskim medijima.

Premotajte na 5:46, odatle počinje priča sa tog mesta.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=L4H7EwQrC-U[/youtube]
 
Kaže čovek podržava zato što se sredjuju fasade i zato što grad izgleda lepše.
Pa nisu ni pipnuli fasadu, a i da su je sredili ne bih ni onda podržavao takvo rešenje. Upravo ovakvi ljudi ne smeju da odlučuju o stvarima u koje se ne razumeju.
Pitam se u kojoj pećini odrastaju ovakvi kao ovaj u snimku što je pogledao gore i rekao da podržava zato što je lepše. Kao da je neko bacio smeće na ulicu a neko rekao da podržava to zato što će ulica lepša, čišća itd.
 
Када год пређем преко трамвајског моста и погледам са леве стране, овај призор је редован..
_20200402_151446.JPG

Уз додатак чопора паса луталица и још веће гомиле врана.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=723304#p723304:ueko2g30 je napisao(la):
Вожд » Čet Apr 02, 2020 3:17 pm[/url]":ueko2g30]Када год пређем преко трамвајског моста и погледам са леве стране, овај призор је редован..
A šta je to, ne mogu da razaznam sa slike...?
 
Отавља нека месара, кланица.. Шта већ.
 
Ја помислио смеће. Побогу, па то није само ругло, већ и озбиљан извор заразе!
 
Vrh