Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=663445#p663445:2646e736 je napisao(la):
astrodule » 24 Sep 2019, 14:22[/url]":2646e736]Odlične slike. Bolje ih okači direktno na forum, a ja ću samo dve.

Ove frižidere sam prijavljivao više puta i ništa. Zanimljivo je da sam sličnu stvar prijavio za trafiku kod Maksija (dijagonalno) i da su tamo doveli u red te frižidere.

Sa obzirom da je trend da se uklanjaju te trafike koje nisu "globalne", tipa Moj kiosk i slične, nadam se da će se uskoro ukloniti. Iskoristiću ove dve tvojeslike da ponovim prijave.
file.php

file.php

Frižidere će izgleda da sklone

 
Ilegalni objekat na uglu Cara Uroša i Zmaja od Noćaja fino napreduje. :) Ne vide se kroz mreže, ali čuju se radnici unutra kako rade.
Pogledajte prilog 2
Malo dalje niz Cara Uroša, jedna predivna nadogradnja koja je nikla početkom godine...
Pogledajte prilog 1
A odmah ispod nje, PVC Bašta Prepodobna sa maskirnim platnom da doda ''šmek'' ambijentu...
 
Ovo je prava slika Beograda i rezultat neodgovorne vlasti koja ne želi da se izbori sa mafijom.

Na prvi pogled deluje da su dve budale dogradili sprat na ovu raspalu zgradu, ali ako pogledate snimak na guglu biće vam jasno da su zapravo dogradili 2 sprata. Osoba koja je izgradila sebi stan na levoj strani je takodje napravila terasu, ali je bila i dovoljno prefinjena da postavi staklenu ogradu na balkon i terasu.

Ova zgrada oslikava mentalitet ljudi u gradu. Čovek je dozidao stan, okrečio sebi balkon sa unutrašnje strane, pa još i stavio staklenu ogradu, kako bi se inače usudio da pokazuje stan gostima ako nema barem staklo na balkonu??
A to što mu je stan zapravo straćara na vrhu stambene zgrade, to što živi kao parazit na grbači stanara koji su pristojno kupili svoje stanove, to mu nije bitno.
Ipak je najvažnije glumiti život neke nove sofisticirane elite u centru, ali je jasno da je ovaj neko sa sela i verovatno se obogatio kriminalom, ali i dalje ne prepoznaje kulturu življenja u gradu. Ne kaže se uzalud da krv nije voda...

CU2.jpg

Untitled.png
 
Надградња у Бранковој улици, снимљено данас:



Трг Републике данас:







Кнез Михајлова испред Галерије УЛУС:



Испод Бранковог моста:





Један број кола пролазе трамвајском пругом испод моста, само зато што је туда ближе:







Тврђава изнад Пасареле - сликам једног дана ову канту и пластичну флашу, сликам је опет после десетак дана, нико не не односи ђубре и не чисти отпатке:

 
Nažalost, radim u centru pa prolazim svaki dan. Već je flekavo i štrokavo na sve strane...
 
Ko uopste daje dozvolu ovim idiotima da nadzidjuju zgrade?
Ne znam za za vas, ali ja sam poceo da mrzim Beograd zadnje vreme a Beogradjanin sam.
Grad nam ne lici ni na sta bukvalno, niti ima plana i zelje da se poboljsa nesto.
Manji procenat bu**** kvari zivot velikoj vecini.
 
Ja se secam kad se smenjivala vlast, da sam bio ubedjen da ce se opet krenuti sa divljinom oko nadogradnji, bio sam se smorio. Prosle su godine i eto, sad ce biti tek gore nego ikad.
 
Mada , i demokratske vlasti,ako se to uopste tako moze zvati, su imale svoje momente. Ovo je nesto najruznije o cemu niko i ne daje neko misljenje preterano, ova nakaradna nadogradnja koja obesmisljava i ceo taj ulaz u Knez, i Albaniju koja ce daj Boze jednog dana biti rekonstruisana. Ovo bih ja rusio i vratio u predjasnje stanje.

https://www.google.com/maps/@44.8147119 ... 312!8i6656
 
Да се скине она ужасна "куница" од оних цеви много боље би изгледало.
 
Качио сам на теми о фасадама али свакако овде припада пре.

Мала надоградњица у оквиру сређивања фасаде...још који квадрат није на одмет...

Ко им ово дозволи? Па исти онај који им је средио фасаду...

Што се мене тиче боље да ништа нису дирали на овој згради , сада је неупоредиво ружнија.

31db0ca65ee8d656834f8522cea07244.jpg
 
Улица Кнеза Вишеслава, јуче; ова зграда нема стране с које није дограђена:







Претходне три доградње на крову:










 
Jel i to vlasnik kafica na cosku? Neka SNJS vezara? Eno i balon hala kod onog kafe leona je ogradjena parcela tik do one ilekagle 10spratnice koja je vec izgradjena ovde:

https://www.google.com/maps/@44.7458958 ... 312!8i6656

Gledao sam regulacioni plan projekat za tipsko naselje za celo ovo podrucje je i postojao ali dobicemo sipak od toga. Imacemo gomilu random naslaganih demitusa bez reda u nizu.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=669134#p669134:11fro855 je napisao(la):
Ventilator_BGD » 12 Oct 2019 10:09 am[/url]":11fro855]Jel i to vlasnik kafica na cosku? Neka SNJS vezara? Eno i balon hala kod onog kafe leona je ogradjena parcela tik do one ilekagle 10spratnice koja je vec izgradjena ovde:

https://www.google.com/maps/@44.7458958 ... 312!8i6656

Gledao sam regulacioni plan projekat za tipsko naselje za celo ovo podrucje je i postojao ali dobicemo sipak od toga. Imacemo gomilu random naslaganih demitusa bez reda u nizu.
Za mesto gde je balon Iliev ceka neke dozvole i krece isto sa zgradom. Cak je bilo u prici da se balon premesti na mesto luna parka kod Meka ili na onu livadu iza ka zutim zgradama ali od toga nece biti nista.
 
U komšiluku u Knićaninovoj je završen objekat na vrhu nove zgrade- oplata preko metalnih stubova, poput kakvog priručnog magacina u Ugrinovcima. Ko li će tu da provodi svoj život?
 
Izoluju to, rashlade, zagreju, panoramski pogled, stari grad , bliz kej, blizu trg ovo ono...
Malo li je . Mogu samo da im pljunu pod prozor :D
 
Угао улица Кнеза Вишеслава и Ратка Митровића; до пре неколико дана овде је била неуређена зелена површина у равни тротоара. Неко се сетио да ископа земљу, направи степенице, пробије зид подрума, угради стакла - и, ето нових локала:





......................

На Калемегдану - добар српски и смешан енглески:

 
Овај део Зеленог венца се још не чисти редовно; у ограђеном делу око трафостанице има много више ђубрета него што изгледа на слици; било би лепо да прекопају овај део, посеју траву, и на степеништу и платоу изнад поставе канте за отпатке:







 
Samo me zanima kako izgleda proces u mozgu onoga koji tu baca smece. Koliko smeca na sve strane, nije ni cudo sto nikog ni nije briga kako sta izgleda, i da li se nadogradjuje estetski, i da li ista ima veze u zivotu. Zivot na prostom nivou, jedi, seri, spavaj. Sve sto je novo to je lepo, sve sto j staro to je ruzno.... I nista vise. :oops: :bash:
 
Vrh