Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Баш напротив, Србија има готову неограничену унутрашњу моћ и ништа се у њој не ради што није по вољи јавном сектору. Све државне институције искључиво и раде у свом интересу без обзира на људе ван јавног сектора. То иде до патолошких нивоа по којима је држава изузета из сопствених закона па нпр. не мора да у законском року од 90 дана плаћа потраживања као сви остали. У развијеним земљама је разлика у томе што су они прошли кроз просветитељске анти-државне револуције и имају какву-такву свест о суштинском сукобу интереса народе и државе која над њим влада па се стално боре да је потчине својим жељама. Што би Вашингтон рекао, "Држава је опасан слуга а страшан господар".

Мада је и на Западу тај менталитет угрожен и државна пропаганда све успешније испира мозак људима како је она синоним за народ који је тобоже слободнији што она има већу слободу да га тлачи, надзире, тамничи итд. Ниче је то још давно предвидео да ће се десити и да ће са слабљењем религије држава преузети друштвену улогу бога. Али ај, да не дужим више

Каква држава..ово што ми имамо је хајдучија...имаш јаке локалне хајдучије и ову главну на нивоу земље...вратили смо се на хајдук Станка и хајдук Вељка и наравно госпорад Вучића :kafa:

Држава Србија нема никакву моћ. Да има, у њој не би царовали страни амбасадори и домаћи лопови, и на челу ње не би, већ деценијама, седели људи који раде супротно најосновнијим интересима српског народа и Србије.

Јаке државе поседују механизме за борбу против таквих малигних интереса. Оне нису таоци страних и личних интереса и амбиција, на начин на који је то Србија. Из тог и низа других разлога, Србија се може описати само као слаба.

Поштетиде ме флоскула и философских наглабања. Не заборавите да је Вашингтон био богаташ који је издао свог суверена и земљу, да би створио другу, у којој је интерес људи попут њега царовао. Све остало је национални мит.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=643320#p643320:9nqdf0fm je napisao(la):
milanobelgrade » 29 Јул 2019 16:49[/url]":9nqdf0fm]Каква држава..ово што ми имамо је хајдучија...имаш јаке локалне хајдучије и ову главну на нивоу земље...вратили смо се на хајдук Станка и хајдук Вељка и наравно госпорад Вучића :kafa:
Хајдук Станко и Вељко су били борци за слободу. Остало стоји. Наш држава је у истој мери талац у којој је то и главнина народа. Снага, коју неки перципирају као њену, заправо је снага "хајдука" под којима робује.

Bulevar Kralja Aleksandra...zaboscemo jos koji kvadrat,sta ce nam terasa..
fb220c762da09ab53a816c35dca88dd1.jpg

Послато са SM-J510FN помоћу Тапатока

Molim vas da se držimo teme.

На углу Вишеградске и Ресавске данас су (с)рушили киоске:

Било би добро када би прешли на ових неколико дограђених спратова с исте стране мало ниже у Вишеградској:

Ова кућа десно од ње је с временом остала без малтера преко цигле:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=645463#p645463:k39gq2u6 je napisao(la):
Саша » 05 Авг 2019 12:35 am[/url]":k39gq2u6]На углу Вишеградске и Ресавске данас су (с)рушили киоске:

Коначно :kk: Укњижен плусићћћ
Сад да пређу у Ресавску и (с)руше ове локале/киоске = скарабуџевине, са десне стране слике. Штета што их нису уклонили док се реконструисала Ресавска.

Divljanje po gradu se nastavlja, zgrada koja je pratila visinu okolnih zgrada u Molerovoj, rekonstruissana, dodana 2 sprata i napravljene bunker terase, tako da umesto jednog sklada dobili smo grdobu visu u odnosu na sve okolne zgrade. Da li je ovo legalno, ko je ovo dozvolio? Divljacka vlast nepismenih i neprosvecenih nastavlja da unistava Beograd.

Pre:
https://www.google.com/maps/@44.8019032 ... 6656?hl=sr

Posle:

L3ednuc.jpg

To je sve posledica našeg regionalnog ''bratstva'' sa raznoraznima u komšiluku. Ono, kao kad se dete kobajagi otcijep... ovaj mislim osamostali od roditelja a opet svaki dan svraća kod njih da mu spremaju ručak, peru veš i daju džeparac. E tako i ovo. Al dobro... Samo nek se krčka. Pući će i to kad tad. Pa će biti svašta.

Nego, što se tiče onog kioska prekoputa Ade sa tendencijom da postane hipermarket, izgleda da su Blicova pisanja pomogla, te je sklonjen po jedan frižider na oba ''krila''. Slika je od prošle nedelje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=645772#p645772:a2ncu8dw je napisao(la):
Bender Rodriguez » Uto Avg 06, 2019 1:22 am[/url]":a2ncu8dw]Nego, što se tiče onog kioska prekoputa Ade sa tendencijom da postane hipermarket
Sjajno, konkurencija Ada Mall-u
:lool: :lool: :lool:

Ja сам мислио да су киосци склепотине које могу зачас да се уклоне, кад, ови на углу Вишеградске и Ресавске испадоше солидније грађени од многих нових стамбених вишеспратница широм Града, па је за то потребно више дана озбиљног рада озбиљне групе радника; слике су од јуче:

Ево и оних прекопута:

Ево како изгледају ћошак и тротоар када се - коначно - уклоне киосци (в. претходне две објаве на овој страни):

Ово је већ у Клиничком центру, кола која су запречила цео тротоар:

Слика од јуче-06.08.2019., нема више оних скарабуџевина у Вишеградској, све срушено и уклоњено, сем још ове три-четири старудије. Сликао сам скоро са истог места као и @Саша, само нешто касније, бар по положају сенки на асфалту. Као да смо се договорили :D

Možda Mama Šelter hoće petu zvezdicu pa prave bazen!?

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Pitao sam danas majstore, kažu prave fontanu. Biće privremenog karaktera jer su blokovi naslagani preko zaštitne podloge. Verovatno će to biti u okviru nekakve reklamne kampanje, kao klizalište prošle godine na gornjem ulazu. Možda za restoran koji tu treba da se otvori uskoro.

pa ko moze da izda dozvolu za ovo ludilo cak i privremeno..?
pogotovo sto je sa druge strane trotoar veoma uzak

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kakva glupost... Inače prošao sam i danas, i dalje nešto čukaju i slažu.
Dobro, bitno je da je Beokom obavešten, pa nek se malo prošetaju da provere jel sve po propisima.
Hvala @Andrej na prosleđivanju prijave. :kk:

Vrh