Šta je novo?

Косанчићев венац - ревитализација

Ima na YT, ne mogu sad da trazim emisija negde sa kraja 70tih ja mislim coveka bas u dvoristu te kuce koja gleda na most i gde prica kako mu je pradeda dosao iz Bijelog Polja i otac tu napravio kucu, ako se dobro secam. I da je vajar biste Ive Kosancica, za kog se ne zna naravno kako je izgledao, uzeo za model facu oca od tog lika.

evo emisije, vrlo zanimljivo

Ima na YT, ne mogu sad da trazim emisija negde sa kraja 70tih ja mislim coveka bas u dvoristu te kuce koja gleda na most i gde prica kako mu je pradeda dosao iz Bijelog Polja i otac tu napravio kucu, ako se dobro secam. I da je vajar biste Ive Kosancica, za kog se ne zna naravno kako je izgledao, uzeo za model facu oca od tog lika.

evo emisije, vrlo zanimljivo

Stvarno interesantna zabeleska, ali i fascinantno da se od 1985 pa do danas situacija sa parkingom nije promenila. S tim, da dodam, da je 1985 ipak bilo malo vise reda nego danas... Danas, jos samo po drvecu sto nisu krenuli da se parkiraju...

Jucerasnja setnja po Kosancicevom vencu:

Jedan fudbaler kompletirao zgradu. Kada je sve skinuto, vidi se da joj, jednostavno, tu nije mesto. Moglo je to daleko bolje!
KV 10.jpeg

Drugi fudbaler gradi golubarnike po krovovima. Pokusao sve sto sam mogao, cak su komsije animirane, svi su pisali inspekciji - muk, niko niti odgovoara, niti dolazi, samo prebacuju odgovornost jedni na druge... Vec vidjeno, ali eto - dobismo kokosinjac na vrh K. venca. I to sa sve vazduznim pumpama :(

KV15.jpeg

KV16.jpeg

KV17.jpeg

Kuca do, skoro pa zavrsena. Ispoštovano sve, lepo izgleda. Povecana je gabaritno dosta, ali ka unutrasnjem dvoristu, tako da je sa ulice sasvim korektna. Trebalo bi uskoro da sklone zastitnu ogradu, pa cemo je videti u celini.
KV13.jpeg

KV14.jpeg

I na kraju kuca pored biblioteke. Srusena, pa uradjena po originalu. Izgleda ok, ali joj fali šarm stare kuce sa venca. Mozda ce vremenom dobiti neku patinu i biti ok. Takodje prošierena na ustrb unutrasnjeg dvorista, ali ok.
KV11.jpeg
KV12.jpeg

Jel to ima dozvolu ?
Koliko znam - nema. Nikada nije bila tabla sa bilo kakvim prijavama radova. Zalili su se ljudi, licno sam pisao inspekciji grada, ali u sustini je to igrokaz kada ne zele da daju bilo kakav odgovor, jer se samo preabuce odgovornost s jednog na drugog...

Evo prepiske - prvo prijava, automotsku reply. Posto se niko nije oglasavao mesec dana, slao sam ponovo mejl, pa sledi njihov odgovor. Posle sam slao mejl direktno inspekciji - do sada nisu odgvorili. Zvao sam telefonom, oni pribeleze prijavu, kazu javice se i opet nista... Tako od 15.10.2024. U medjuvremenu radovi skoro zavrseni... Vec vidjeno, po oprobanoj formuli!

Screen Shot 2025-01-24 at 12.06.26 PM.png
Screen Shot 2025-01-24 at 12.07.42 PM.png

Kada već ima zalesjinu da ga je makar nacentrirao i napravio u neko fejk baroknom stilu kakva postoje i originalno na takvim kućama. Jadni da jadnije ne može biti.

Vrh