Šta je novo?

Косанчићев венац - ревитализација

За ово је крив искључиво град. Што се гурају у турузам ако не знају да среде простор до краја.
Цео град има проблем са неодношењем ђубрета. Системски проблем са организацијом посла.

Јел проблем што је град такакв какав јесте, или што су нас странци видели? Мени је на овом снимку ђубре чак и мањи проблем. За почетак ови аутомобили и хаос који праве. Па онда ова рупчага на месту Народне библиотеке, и тако ће стајати још 100 година, и пунити ново и ново смеће. Јер ако би ми то обновили то би значило аболирање Немачке, као што су их Пољаци и Руси аболирали обнављајући своје зграде…

Prolazim povremeno kroz Kosancicev i stvarno je greota sto makar park nije napravljen umesto biblioteke da ne stoji ograda vise. Zar nije Angela Merkel u svojoj poslednjoj poseti koloniji ovajjjjj Beogradu dala/nudila fazon 5 miliona da se napravi park tu? Pa je Podreka projektovao park i nista

Може и пола-пола, да се обнове зидине али без крова, и унутра да буде парк са контролисаним улазом. Онда би се избегло сметлиште, а остварио ефекат меморијала насилно срушеној институцији. Овако сад нико нема осећај да је ту укада био неки објекат који је срушен, а да се обнови скроз, губи се осећај да је ту било разарање.

Ovo je jedna od pametnijihbstvari stvari ako lepo odrade

Skoro pa gotova kuca na KV br. 7. Uradjena fasada (nekih 90%). Pristojno!

KV1.jpeg

Inace, nadogradnja koju sam pominjao (i prijavio), lepo napreduje! Sem cirkularnog pisma da je prijava stigla i da ce odgovoriti za 15 dana, nema nikakvog drugog izvestaja iz Opstine. Poslao opomenu, ali i dalje nista. Navodno, rekli su ako predmet nije za njih, obavestice za 30 dana, tako da mozda cekaju to...

KV2.jpeg

Ти голубарници су неки нови тренд српске архитектуре. Ничу по центру као печурке.

Inace, nadogradnja koju sam pominjao (i prijavio), lepo napreduje! Sem cirkularnog pisma da je prijava stigla i da ce odgovoriti za 15 dana, nema nikakvog drugog izvestaja iz Opstine. Poslao opomenu, ali i dalje nista. Navodno, rekli su ako predmet nije za njih, obavestice za 30 dana, tako da mozda cekaju to...
Da li neko moze da mi objasni (razjasni) da li ovo smisljeno da se osoba koja prijavi nelegalnu gradnju sludi i odustane od daljeg insistiranja, ili sam ja nesto pobrkao? Prijavio sam nelegalnu gradnju na K. vencu 15.10.24 i dobio odgovor da cu u roku od 15 dana biti obavesten kako je inspektor postupio sa prijavom, a najdalje u roku od 30 dana primanja prijave dobiti konacan odgovora od inspektora sta je sa slucajem. Niko nista ne obavestava i posle nekoliko intervencija sa pitanjem gde je odgovor, 15.11.24 dobijem odgovor da Kontakt centar republickih inspekcija nije nadlezan da da odgovor, nego inspektor koji ce me obavestiti kada se zavrsi postupak (bez datumskog ogranicenja). Za to vreme, svaki investitor moze da sagradi soliter, koji ce posle. naravno, legalizovati, jer je inspekcija nije reagovala na vreme vec je zetkla zavrsen objekat. Da li neko ima iskustvo sa prijavljivanjem ili je ovo vec proveren nacin kako se gradi bez odgovornosti. Znaci pricamo Kosancicevom vencu, u centru grada u zasticenoj zoni!!!, a ne o nekom objektu na periferiji (sto svakako ne umanjuje ovaj problem koji bi trebao da se odnosi na sve!!!.

Pismo: 15.10.24
Screen Shot 2024-11-20 at 7.42.56 AM.png

Pismo 15.11.24

Screen Shot 2024-11-20 at 7.43.33 AM.png

Da li neko moze da mi objasni (razjasni) da li ovo smisljeno da se osoba koja prijavi nelegalnu gradnju sludi i odustane od daljeg insistiranja, ili sam ja nesto pobrkao? Prijavio sam nelegalnu gradnju na K. vencu 15.10.24 i dobio odgovor da cu u roku od 15 dana biti obavesten kako je inspektor postupio sa prijavom, a najdalje u roku od 30 dana primanja prijave dobiti konacan odgovora od inspektora sta je sa slucajem. Niko nista ne obavestava i posle nekoliko intervencija sa pitanjem gde je odgovor, 15.11.24 dobijem odgovor da Kontakt centar republickih inspekcija nije nadlezan da da odgovor, nego inspektor koji ce me obavestiti kada se zavrsi postupak (bez datumskog ogranicenja). Za to vreme, svaki investitor moze da sagradi soliter, koji ce posle. naravno, legalizovati, jer je inspekcija nije reagovala na vreme vec je zetkla zavrsen objekat. Da li neko ima iskustvo sa prijavljivanjem ili je ovo vec proveren nacin kako se gradi bez odgovornosti. Znaci pricamo Kosancicevom vencu, u centru grada u zasticenoj zoni!!!, a ne o nekom objektu na periferiji (sto svakako ne umanjuje ovaj problem koji bi trebao da se odnosi na sve!!!.

Pogledajte prilog 220326

Pismo 15.11.24

Pogledajte prilog 220327
Све си одговорио у првој реченици.

Проблем је што људи који владају градом то заиста не виде као проблем. Они немају естетски осећај да тај голубарник рући зграду. Њихова власт у Земуну 90их је њихов доживљај града. Сада није толика беда па нема толико интересовања за киоске, али за дивљу градњу и надоградњу увек има интереса, поготову у центру града.

Pa treba poći od toga koja inspekcija je nadležna... a ni to nisu napisali. U pravu si, sistem je osimšljen da - ne funkcioniše, a da zaposleni u kol centru i u isnpekciji primaju plate za nerad.

Moje jedino iskustvo sa tim inspekcijama je bilo kada mi je posle godinu i po dana ponovo došla kazna za parkiranje (koju sam uredno platio prvi put, ona mandatna, pola iznosa ako se plati odmah)... i sigla mi je neka sa ručno ispravljenim brojem kazne... otišao sam do inspekcije u 27. marta, odmah na početku radnog vremena, sve fino i kulturno, poneo sačuvanu originalnu kaznu i dokaz o uplati, uzmuvali su se kao da ne znam ko je došao (jer nisu znali ko sam), i ta falsifikovana kazna je ekspresno poništena.
To su zečevi.

Pismo 15.11.24

U medjuvremenu... čardak se nesmetano nastavlja svoj zivot.... U srcu "prostorno kukturno-istorijske celine od velikog znacaja" da citiram Zavod za zastitu spomenika kulture Beograda! Vidi se i sa Brankovog mosta i Parka sa spomenikom nesvrstanim i sa same ulice K. venac, biblioteke... Buduca vizura razglednica i fotografija sa venca...
KV .jpeg

Vrh