Šta je novo?

Косанчићев венац - ревитализација

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=481846#p481846:4fzfox7g je napisao(la):
stf » 01 Oct 2017 07:42 pm[/url]":4fzfox7g]Skupština grada treba da usvoji na sednici odluku kojom u održavanje prebacuje obavezu "zelenilu" za parcele te i te na tim i tim opštinama i gotova priča.

I to sto pre !

:bash:
Ишаран је и зид поред степеништа које иде из Фрушкогорске улице на Косанчићев венац:

SašaBG sa SSC

Cim sam video taj beli zid znao sam da ce neko vrlo brzo isarati.
Mozda trebaju da postave video nadzor i stave tablu kako je taj deo pod kamerama.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=482680#p482680:2ifmb13s je napisao(la):
astrodule » Čet Okt 05, 2017 8:17 am[/url]":2ifmb13s]Čemu služe ovi čelični profili po sred ovog otvora?

Verujem da je u pitanju nosac zbog velike povrsine poklopca da ne pukne po sredini.

Ovu temu treba prabaciti u "napuštene objekte i lokacije". Nema radnika, nema radova... , prema tome gradilište je napušteno.

Ja se nadam da će poseći sve stare bandere, i da će ostati samo ovo novo ulično osvetljenje, ali valjda čekaju da se to novo osposobi pa da mogu ovo drugo da iseku, Ali stvarno potpuni bezobrazluk da se u ovoj fazi toliko bezočno davi i ne završava!!!

Више аутомобила но станара ... занимљиво ...

Poceli su da donose palete sa novim plocama za trotoare za KV. Rekao bih da su od istog materijala kao i novi ivicnjaci. Raznih dimenzija su.

Takodje zapoceto je kopanje trotoara u Pop-Lukinoj neposredno ispod i iznad Fruskogorske ulice.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484040#p484040:24ir1btf je napisao(la):
stf » 11 Окт 2017 07:06 am[/url]":24ir1btf]Више аутомобила но станара ... занимљиво ...

Ово тренутно није зонирано?

Бесплатни паркинг у центру града... :kafa:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=482299#p482299:1532yl5i je napisao(la):
milos.tro » Uto Okt 03, 2017 8:34 pm[/url]":1532yl5i]:bash:
Ишаран је и зид поред степеништа које иде из Фрушкогорске улице на Косанчићев венац:

SašaBG sa SSC
file.php

I na sve ovo, dobijes ovakav odgovor nadleznih sluzbi:

""Поштовани,

Поводом нове Иницијативе бр. 826, у вези са исписаним графитима у Фрушкогорској улици, ГО Стари град, коју сте проследили електронском поштом Секретаријату за комуналне и стамбене послове 04.10.2017. године, Секретаријат за комуналне и стамбене послове обавештава вас о следећем:

Тим МОЈА ИНИЦИЈАТИВА већ се обраћао више пута Секретаријату за комуналне и стамбене послове у вези са великим бројем исписаних графита на фасадама зграда у општини Страри Град, у Змај Јовиној улици, на Обилићевом и Топличином венцу.

Том приликом Секретаријат за комуналне и стамбне послове вас је обавестио да је чланом 6. Одлуке о комуналном реду („Службени лист града Београда“, бр. 10/11, 60/12, 51/14, 92/14, 11/15, 61/15 и 75/16) прописано да је власник зграде, односно корисник зграде у државној својини, дужан да се стара о уредном стању спољних делова зграде, тако да у складу са наведеним, сви власници и корисници објеката су у обавези да уклоне графите са фасада својих објеката. Надзор над извршењем одредаба ове Одлуке врши орган комуналне инспекције (градске или општинске) и у складу са Одлуком, комунални инспектор издаје налог власницима и корисницима објекта да уклоне графите са спољних делова зграде.

Из наведеног следи да је, поводом пријава у вези са исписаним графитима, потребно обратити се органу комуналне инспекције (градске или општинске).

Чланом 9. Одлуке о комуналном реду („Службени лист града Београда“, бр. 10/11, 60/12, 51/14, 92/14, 2/15, 11/15, 61/15 и 75/16), надлежност по питању спречавања константног исписивања графита, лепљења плаката, прљања или нарушавања изгледа спољних делова зграде на неки други начин, има Комунална полиција која може, појачаним присуством и контролом на одређеној локацији, у оквиру својих овлашћења утврђених законом и у складу са чланом 63. Одлуке о комуналном реду, на лицу места да идентификује и санкционише починиоце, чиме спречава нарушавање комуналног реда прописаног поменутом Одлуком.

Уколико постоје сазнања о починиоцима, грађани могу да поднесу пријаву у складу са одредбама Одлуке о комуналном реду Комуналној полицији (чл. 6. Закона о комуналној полицији, „Сл. гласник РС“, бр. 51/2009), која у складу са својим овлашћењима може да покрене друге врсте поступака против починилаца (прекршајни или кривични поступак), у ком случају такође постоји могућност одређивања новчаних казни и васпитних мера у зависности од година старости починиоца.

Подсећамо вас да, сходно Статуту града Београда и Одлуци о Градској управи града Београда ("Сл. лист града Београда", бр. 8/2013 - пречишћен текст, 9/2013 - испр., 61/2013, 15/2014, 34/2014, 37/2014, 44/2014, 75/2014, 89/2014 и 11/2015), Град не обезбеђује средства за ове намене, већ има обавезу да се стара о одржавању комуналног реда преко надлежних органа локалне самоуправе.
СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА КОМУНАЛНЕ И СТАМБЕНЕ ПОСЛОВЕ"

Naravno, u odgovoru nas obavestavaju da komunalna inspekcija vrsi nadzor, ali i da gradjani sami prijave nn lica koja pisu grafite. Posle toga nas obavestavaju da oni ne obezbedjuju sredstva za uklanjanje grafita.

Postavlja se pitanje, koje je radno vreme komunalne policije? Jer bi to znacilo da postoji teoretska sansa da se ona mozda pojavi na licu mesta u radno vreme, a van radnog vremena gradjani sami mogu da prijave lica koja nanose stetu...Sto znaci sledecu mogucnost. Ako ja isvrljam neku fasadu nocu/ujutru, to ce biti potpuno bezbedno za mene jer tada komunalci ne rade, a gradjani spavaju, pa nece biti nikog ni da me prijavi.

Stvarno, gde zivimo...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484051#p484051:nrapcqfp je napisao(la):
varos kapija » 11 Oct 2017 08:05 am[/url]":nrapcqfp]Poceli su da donose palete sa novim plocama za trotoare za KV. Rekao bih da su od istog materijala kao i novi ivicnjaci. Raznih dimenzija su.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484286#p484286:2q6g5pk8 je napisao(la):
MarcBg » Čet Okt 12, 2017 6:42 am[/url]":2q6g5pk8]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=482299#p482299:2q6g5pk8 je napisao(la):
milos.tro » Uto Okt 03, 2017 8:34 pm[/url]"

Postavlja se pitanje, koje je radno vreme komunalne policije? Jer bi to znacilo da postoji teoretska sansa da se ona mozda pojavi na licu mesta u radno vreme, a van radnog vremena gradjani sami mogu da prijave lica koja nanose stetu...Sto znaci sledecu mogucnost. Ako ja isvrljam neku fasadu nocu/ujutru, to ce biti potpuno bezbedno za mene jer tada komunalci ne rade, a gradjani spavaju, pa nece biti nikog ni da me prijavi.
Komunalna novodno radi 24h, ali posto je to kod njih prilicno kilavo, sto zbog male brojnosti, sto zbog same njihove prirode I pristupa radu, sanse da neki grafiter bude zatecen u vrsenju prekrsaja su u promilima I domenu slucajnog susreta.

Morate da razumete da komunalce jednostavno ne interesuju grafiti. Niti komunalni red, niti naplata u JGP, niti javne površine...
Njih interesuju one intervencije gde može da im uleti pokoji evro u džep. Kažem iz ličnog iskustva, pošto sam imao prilike da ih gledam kako ''rade''.

Uostalom, uz prosečno vreme dolaska na intervenciju od čak 45 minuta, jasno je da su oni 'vatanje grafitera odavno izbrisali iz svojih nadležnosti i odgovornosti. A to potvrđuje i činjenica da za godinu u ovom usvinjenom gradu dana oni ispišu jedva pet prijava zbog grafita. Jednostavno njih grafiti ne zanimaju.

Realno, grafiteri i ne mogu da se uhvate na delu, i to uopšte ne treba da bude primaran vid bore protiv njih.

Povećan broj pozornika u noćnim satima, češće legitimisanje, antigraftina farba i skidanje grafita u roku od 2 dana su načini borbe koji treba da se primenjuju.

Vrh