Šta je novo?

Дисплеји на возилима градског превоза

Не мислим на наизменични дисплеј који наравно да постоји у НС. Мислим на ретардиране астрономско дугачке линије са једним терминусом које су уведене само зато што се неком дигло да наводно постоји проблем са закрчењем окреница кога није било док ти исти нису дали линије СНСтрели, кнапирали тураже и појачали. У Катићевој 0 проблема увек било и након појачања а они *****и направили 42 кружну.

Немам ништа против наизменичног дисплеја, нека остане јер тако више нећемо имати случај да возило са линије 48 иде ка Панчевцу са дисплејем Миљаковац 3.

Samo Novatronic displej podržavam na skoro svim vozilima JGP.
Čak lepo čuči za Novatronic što na 4 sekunde menja natpis okretnice ili destinacije.
A displej na Dumeco cobrama isto mi dobar.
Kod tramvaja CAF displej da je mrvicu većeg fonta i bolje svetline to bi bilo savršenstvo. I kod zelenih Švajcaraca isto mi dobar displej.

Koja je poenta displeja za destinaciju/smer vozila onda? Samo zato što neko ne ume da podesi displej, ne znači da tako treba.
Poenta je da mi je to solidna stvar kad već na prvom mestu postoji "kruženje" linija sa jednim terminusom. Đoletova poruka koju citiram ispod upravo je sama suština sa kojom se slažem, a verujem i mnogi...
Укинути ту глупост кад се промени власт.

Čim se ukinu te gluposti oko kruženja jakih linija, onda ne treba da se menja na Novatronic-u svake 4 sekunde destinacija. A to što su lenji neki ili što ne radi bussns-logic aparat je već nezavisan problem.

To je bukvalno dve sekunde posla, a naročito je lagano kad ti uđe u rutinu. Ja redovno menjam smer čim stignem na terminus, a i generalno je to sve više praksa na Karaburmi jer se traži od vozača.

Aj što je kružni ispis na displeju, nego što su pajseri stavili da se i broj linije pomera... Pa onda više vremena ne piše broj linije, nego što piše.​
Koga realno briga za broj linije kada se ulazi u prvo vozilo koje naiđe. Nevetovatno, ali i dan danas ima slučajeva gde ljudi za 600 tvrde da je 860 dok ne skrene na Most na Adi a odatle do BAS tvrde da je 860MV.​

Samo Novatronic displej podržavam na skoro svim vozilima JGP.
Novatronic nije baš nekog pohvalnog kvaliteta, a i njihove ekipe često neprofesionalno ugrađuju displeje. U Akiama, bože sačuvaj kako su šrafili unutrašnje displeje. Skroz nestabilno, sve vreme tokom vožnje se klati...

Vrh