Слике 08. мај 2017.
Лепо време па на кратко скокнух да сликам као што сам обећао. Одмах да кажем, а везано за усељење у ове зграде, ситуација је следећа.
У ламелу 2 тј. објекат 25, то су зграде до оног тржног центра,
ће се уселити током јуна месеца ове године. Технички пријем зграда ће бити сад током маја месеца, а док сам био и јако кратко разговарао са шефом градилишта (предпостављам), био је надзорни орган у контроли. У најбољем случају можда чак усељење буде и крајем маја, како ми је речено. Било би лепо да буде тако. Мада, колико се чекало, ни јуни месец није уопште далеко. Што се сликања зграда тиче, сликао сам и пре него сам разговарао са шефом градилишта, а после ми је рекао да ипак унутра не могу ништа да сликам, а баш сам то хтео.
Pogledajte prilog 28
У овој ламели се још ради на унутрашњим радовима, а колико сам видео и сликао, крече се терасе, на задњој слици се види радник који кречи терасу на трећем спрату. Наравно треба ту још завршити и обновити инфраструктуру, мислим на блоковске саобраћајнице, како би будући станари могли камионима и комбијима са којима ће се довозити ствари, исте лакше да уносе у зграде. Мада што се тиче усељења моћи ће лако код постојећег паркинга са „чела“ зграде, гледано од Мека, и постојећег паркинга који постоји дуж „лица“ зграда.
Pogledajte prilog 27Pogledajte prilog 26Pogledajte prilog 25Pogledajte prilog 24
Пролаз дуж зграда у другој ламели тј. објекту 25 који гледа према „дворишту“ зграде и вероватно ће ту бити паркић. Интересантно је да овакве пролазе имају скоре све војне зграде на Бежанијској коси.
Pogledajte prilog 23
Терасе на спратовима и у приземљу са „лица“ зграда.
Pogledajte prilog 22Pogledajte prilog 21Pogledajte prilog 20
„Лице“ зграда тј. обеју ламела – објеката 25 и 24, је окренуто према улици Партизанске авијације. Испред има још да се уређује, а раде се и прикључци станова на струју-трафо станицу.
Pogledajte prilog 19Pogledajte prilog 18Pogledajte prilog 17Pogledajte prilog 16Pogledajte prilog 15Pogledajte prilog 14Pogledajte prilog 13
Паркинг и блоковску саобраћајницу коју би требало обновити је од стране улице Партизанске авијације, а улази се из улице Пеђе Милосављевића. Паркинзи се практично ине виде, пошто су зарасли у траву. „Кућица и гаража“ који се виде на другој слици су од најзаштићеније националне мањине и они за сад ту остају до даљег.
Pogledajte prilog 12Pogledajte prilog 11
Бетонска стаза која иде од блоковске саобраћајнице и паркинга до зграда.
Pogledajte prilog 10Pogledajte prilog 9
Ламела 1 тј. објекат 24, зграде које су почете са градњом средином деведесетих. Оне се још раде, а колико сам оценио и како је речено, тек крајем године би био могућ њихов завршетак.
Pogledajte prilog 8Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2
Поглед на обе ламеле тј. објекте 24 и 25 од стране улице Пеђе Милосављевића
Pogledajte prilog 1
Ко се усељава сад у јуну, срећно било :kk: