Ne znam da li spada u old tajmere, ali meni se svidja.
Pogledajte prilog 247458
Да, спада. То је Тојота 2000GT, класични јапански спортски ауто произведен између 1967. и 1970. године. Изгледа као да је сишао са производне траке.Ne znam da li spada u old tajmere, ali meni se svidja.
Pogledajte prilog 247458
Тај на слици је Јагуар Daimler DS420, лимузина. Произведен је 1970. године. Туга је што је остављен да пропада. Дизајн му је занимљив. Помало вуче на легендарну ајкулу коју је Цимос правио, и на Citroën CX из 1970. године.
Тамићи, како су се код нас звали, су били закон. Туга је што је таква фабрика која је производила најбоља возила отишла на добош. Излазили су на црту са возилима које су правили ФАП, Икрабус, и ИМР. Политичка турбо националност је све урнисала што је ваљало. Сада немамо ништа.Згодан за зидаре, згодан за старо гвожђе, згодан за превоз стоке, згодан за дрва или угаљ, згодан за продају лубеница. Мотор Београдски. Електроника минимална.
И то не било какав, већ Мерцедес W114/W115. Производио се од 1968. до 1976. године. Цео је од метала, почев од фелни, до хромираних прозорских оквира и оквира за фарове, и полугица за унутрашње закључавање врата. Пластика је била минимална! Сви фарови, поготово задњи и мигавци, су направљени од стакла. Вероватно последњи ауто који је био цео од метала пре него што су почели да смањују трошкове осамдесетих година трпајући пластику где су стигли. Сав је коцкаст и ћошкаст, па помало личи на сандук, али највећа предност код њега је што је једноставан као наши аутомобили које смо правили. Могао си основним сетом алата да раставиш цело возило, и будеш сам свој мајстор док га поправљаш. Успут научиш много тога. Данас је Мерцедес тешко смеће. Пуно пластике, а квалитет је раван нули. Тај модел, и Мерцедес W123 су последњи добри аутомобили. Некад било, а сад се приповеда...Директорски мерцедес![]()