Šta je novo?

Аутокоманда - три нове улице ка ауто-путу

A tu će izgleda da uguraju pomoćnu autobusku stanicu jug:


Nova stanica „jug” na Auto-komandi​

Još jedna nova stanica „jug”, ispostava autobuske stanice, biće sagrađena u blizini Auto-komande, najavio je Aleksandar Šapić.

– Kada krenete auto-putem ka Nišu, čim pređete petlju Auto-komanda, sa desne strane videćete da se uveliko izvode radovi Gradske i Građevinske direkcije i „Parking servisa”, i ideja nam je da tu prebacimo jedan deo vozila koja će ići na jug, da ljudi neće morati da prelaze reku i da se ovde (Blok 42, prim. „Politike”) stvara dodatna gužva – istakao je Šapić i dodao da će sa tom stanicom na jugu biti rasterećen saobraćaj i oni koji idu ka jugu koristiće nju, a ko ide ka severu i zapadu onu u Novom Beogradu.”

Izvor:
 
U pitanju je izgradnja parkinga prevashodno za stadion Crvene zvezde, ali i Partizana. Biće završen do početka nove sezone Evro kupova (jul-avgust). Zvezda je evropske utakmice igrala pod specijalnom dozvolom UEFA čija je jedna od većih zamerki bila ta da u blizini stadiona nije obezbeđen adekvatan broj parking mesta za posetioce. Nešto je pokrpljeno izgradnjom malog parkinga kod južne tribine ali samo za službena lica i vatrogasne ekipe. Ostale zamerke vezane za funkcionisanje stadiona (osim svlačionica koje su van objekta) su manje-više ispunjene, do nekog trajnog rešenja i izgradnje novog stadiona, tj. najverovatnije preseljenja na nacionalni stadion u Surčinu kada bude završen. Tada licenca za stadion neće biti obnovljena. Parking se rešava na ovaj način jer je jedino tu bilo dovoljno prostora a da je dovoljno blizu stadionu/ima, uz priče o nameni parkinga koje nemaju dodira sa realnošću i koje se koriste u dnevne propagandno-reklamne svrhe. Da li i kako će se ovaj parkig još koristiti van termina utakmica, vreme će pokazati.
 
Vrh