Šta je novo?

Аутокоманда - три нове улице ка ауто-путу

@Вучко, мораш боље да пазиш на часу, не пратиш ствари ! То је већ објављено на истој овој 10. страни https://forum.beobuild.rs/threads/Аутокоманда-три-нове-улице-ка-ауто-путу.4068/page-10#post-983550

Да искористим прилику да обавестим, да ће радови на ове две саобраћајнице - Нова 5 и Нова 6 и паркингу почети средином фебруара 2023.године и да ће извођач радова бити исти онај који је радио и претходне три саобраћајнице - Нова 8, Нова 7 и Нова 4, односно АР-Градња.
 
Pre nedelju dana na samom početku ulice na dva mesta pukla je nova vodovodna cev tako da je nikada puštena ulica već raskopana.
 
Pre nedelju dana na samom početku ulice na dva mesta pukla je nova vodovodna cev tako da je nikada puštena ulica već raskopana.
Није пукла нова водоводна цев, него стара водоводна цев и то у дужини од 6 метара.
Ствар је у томе што је извођач радова предлагао Дирекцији да се промене и те старе цеви, које иначе нису биле предвиђене пројектом да се замене, али је Дирекција то одбила !!!
Извођач радова је напоменуо Дирекцији да може да дође до пуцања старих цеви, и онда је даље поступио по пројекту и спојили су нове са старим цевима. И ето управо се десило то што се десило, пукла је стара цев баш на споју са новом, и пукотина се проширила даљих 6 метара. Водовод је заменио цев и остало је још да Београд пут асфалтира то место.
 
Ovo s'nje već godinu dana čeka puštanje u rad.
the-smile-man-willen-dafoe-creepy.gif
 
Jbg, da Nelečeni i Pantela redovno koriste to isključenje sa puta, bilo bi sve to završeno u roku od tri dana. Kao sa Hercegovačkom npr. Ali ovako pošto im nije od koristi, vele ko ga šiša. Ali u pravu je Prostorni planer, treba narod to sam da ispomera i da završi priču. I ja sam isto predglegao letos. Nema leba od čekanja države.
 
Koja drzava, neki neizivljeni pojedinci drze to zatvoreno i prave jos vece guzve kao na primer i pasarele dve kod ade. Sve zavrseno ali zato sto neki nece da se potpise jer mu se moze maltretira hiljade ljudi
 
Nije baš da samo neće da potpišu, jer ako se drže pravila, zaista ne bi smeli. Ni pastela kod Ade (spoj sa tržnim centrom), ni ovo ovde (spoj sa APom ka Nišu) po projektu nisu završeni i ne bi smeli da se puste. Ono što može da se uradi, a tu je već u pitanju opšta lenjost birokrata i apatičnoat građana koji bi mogli da traže, jeste da se ovde otvori iz smera NBGa kao izlaz ka Voždovcu, kao što bi i pastela mogla da se otvori bez dela ka TCu. Samo mora da se lepo obezbedi i označi kao gradilište.
 
Да искористим прилику да обавестим, да ће радови на ове две саобраћајнице - Нова 5 и Нова 6 и паркингу почети средином фебруара 2023.године и да ће извођач радова бити исти онај који је радио и претходне три саобраћајнице - Нова 8, Нова 7 и Нова 4, односно АР-Градња.

Nisam prolazio skoro tuda, jel su poceli ti radovi sto su trebali sredinom februara ?
 
Уговор о наставку радова на изградњи још две саобраћајнице и паркинга на Аутокоманди је пописан и из/градња би почела крајем априла, а извођач радова ће бити АР-Градња. Они су г/радили и постојеће саобраћајнице Нова 4, Нова 7 и сервисну саобраћајницу Нова 8.

Значи сад ће се градити саобраћајнице Нова 5, Нова 6 + паркинзи, а цртеже сам већ раније објавио на подтеми, али ево још једном
1.саобраћајнице нова 5 и нова 6.JPG
2.саобраћајнице нова 5 и нова 6 и остале саобраћајнице.JPG
3.саобраћајнице нова 5 и нова 6 са паркингом.JPG
4.саобраћајнице нова 5 и нова 6 до нова 7.JPG
5.паркинг места.JPG
6.саобраћајнице нова 5 и нова 6_.jpg


Када се изграде још ове две нове саобраћајнице, изградиће се и раскрсница код Прешернове улице и тек онда ће се пустити у саобраћај већ изграђена саобраћајница Нова 8 која је паралелна са ауто-путем. Са овим би се олакшао излаз са ауто-пута на Прешернову улицу и према Трише Кацлеровића, и надам се да неће бити више онако великог зачепљења саобраћаја са ауто-пута на Љубићку и Хусову улицу.

Што се тиче излаза на ауто-пут са сервисне саобраћајнице ту нема још ништа новог, није још ни објављена јавна набавка за те радове, у питању је још увек експропријација, а и да јесте не би се градила та улазна рампа на ауто-пут (дужине неких 30-так метара), јер колико сам упознат, „Путеви Србије“ још не дозвољавају да се то уради! Вероватно кад ауто-пут постане градска саобраћајница и пређе у Градске руке, се то одради! А можда се у међувремену док се буду радиле ове саобраћајнице , нешто и помакне са места!

Толико за сад и крећу фоторепортаже:)
 
Са овим би се олакшао излаз са ауто-пута на Прешернову улицу и према Трише Кацлеровића, и надам се да неће бити више онако великог зачепљења саобраћаја са ауто-пута на Љубићку и Хусову улицу.

Biće sve dok se ne rasčisti onaj krš, uradi kršten širi nadvožnjak na Dušanovcu i do njega nastavak Peke Dapčevića, sve dotle ovo ostalo su šminke dok se rešavanje tih pravih problema odlaže u nedogled.
 
Nemoj de da kvaris zabavu, vidis kako je covek sav srecan. :)

Idem barem jednom nedeljno u taj deo Voždovca jer imam tu rodbine i drugara i brate koji je ono raspad u centru grada a krvotok celog tog gusto naseljenog dela grada. Taj glavni pravac preko nadvožnjaka blokira i celu Ustaničku svaki dan u špicu, a oni od svega našli da rade ove sporedne uličice.
 
Parking će biti i od koristi za situacije kad se na stadionima C.Zvezde i Partizana sakupi više od 10.000 gledalaca.
 
Vrh