Šta je novo?

Žute trake

Dobili smo novu žutu traku, od Studentskog do Narodnog pozorišta:

1000012671.jpg

Ima li kazni kod nas, šta se priča

Ima li kazni kod nas, šta se priča

Zar nisu kod nas moderniji sa kamerama? A pitanje isto, ima li kazni?

Bilo je sasvim ok dok se nisu pojavili ovi''strucnjaci''. Sto neko rece,ne vidim vise od par automobila tamo,a ja sam poceo da idem tuda od kad su asfaltirali Vasinu,u Brace Jugovica postoji opasnost da tu i ostanes kolike su rupe.
Kamo sreće i pameti da je to pešačka ulica sa tramvajskom baštom, a ne ulica za automobilski saobraćaj sa posebnom (žutom) trakom za javni prevoz.

Ovo nije baš novo, ali nisam video da se pričalo o tome.
Kako komentarišete ukidanje žute trake u Milentija Popovića?

To bi trebalo da je privremeno na par godina, dok se Novi Savski most ne izgradi.​

Zašto gsp vozači od sajma do Ade ne poštuju žutu traku? Gomila njih, ne svi se kod sajma direktno uključuju u desnu kolovoznu traku.
Ispod mosta na Adi takođe voze desnom trakom a žuta traka im prazna.

Зато што су у лошем стању, сливници нису увучени.
Sad sam pogledao kad sam išao na posao: od sajma do Ruske ulice su slivnici uvučeni.
Imam na kameri vidi se.
Baš na deonici gde gsp vozila koriste desnu traku umesto žute i krajnje desne trake.

Od Ruske ulice prema Adi slivnici nisu uvučeni.

До Руске је лоша трака, много одскаче аутобус, поготово зглобни. После од семафора до моста је скоро пресвучена трака и добра је, али онда опет креће лоша деоница до Аде. „Не исплати“ се стално престројавати се, поготово у Београду где ретко који возач жели да пусти аутобус да се укључи/престроји.

У смеру од Аде ка Сајму нису увучени сливници и трака је ужа, али ипак колико сам приметио већина аутобуса иде жутом због веће концентрације саобраћаја у том смеру.

У смеру од Аде ка Сајму нису увучени сливници и трака је ужа, али ипак колико сам приметио већина аутобуса иде жутом због веће концентрације саобраћаја у том смер
Da, tu voze žutom trakom. Tu nije problem.
Tu je veći problem što svi koriste žutu traku osim gsp.
Pogotovo kad zakuca potez od Ade ka Sajmu kao što se dešava par dana unazad

Zašto gsp vozači od sajma do Ade ne poštuju žutu traku? Gomila njih, ne svi se kod sajma direktno uključuju u desnu kolovoznu traku.
Ispod mosta na Adi takođe voze desnom trakom a žuta traka im prazna.
Које линије су у питању? ГСП вози само на 3А, 23, 37 и 58. На осталим линијама су приватници. Ако се под „гсп возачи“ подразумевају сви возачи линија јавног превоза (ГСП + приватници), линије 55, 91, 92 и све троцифрене не стају код Руске па онда вероватно возе средњом саобраћајном траком (десна је жута, зар не?) како не морали да се престројавају после семафора код Руске док аутобуси са линија 3А, 23, 37, 51, 52, 53, 56, 58 и 88 стоје на станици Руска. Иначе, ретко кад сам видео да неке од поменутих двоцифрених линија не возе жутом траком кад долазе на станицу Руска.

Које линије су у питању? ГСП вози само на 3А, 23, 37 и 58. На осталим линијама су приватници. Ако се под „гсп возачи“ подразумевају сви возачи линија јавног превоза (ГСП + приватници), линије 55, 91, 92 и све троцифрене не стају код Руске па онда вероватно возе средњом саобраћајном траком (десна је жута, зар не?) како не морали да се престројавају после семафора код Руске док аутобуси са линија 3А, 23, 37, 51, 52, 53, 56, 58 и 88 стоје на станици Руска. Иначе, ретко кад сам видео да неке од поменутих двоцифрених линија не возе жутом траком кад долазе на станицу Руска.
Pričam za stanicu kod sajma. Od sajma se uključuju u srednju (desnu) traku umesto da ostanu u žutoj

@Whiplash
Јасно ми је да се на станици код Сајма укључују у средњу траку, али сам управо горе објаснио зашто вероватно то раде. Линије 3А, 23, 37, 51, 52, 53, 56, 58 и 88 стају на следећој станици код Руске, а линије 55, 91, 92 и троцифрене (511, 551, 553, 581, 860 итд.) не стају. Ове које не стају би морале да се престроје у средњу траку после семафора код Руске уколико неки аутобус стоји на станици код Руске, али им је очигледно лакше да то ураде одмах код Сајма јер тако избегавају и сливнике. Зато сам и питао које су линије у питању. На крају крајева, нису у прекршају.

Vrh