Nisam obratio pažnju da imamo 5 za višesistemske...4xx ne bi mogle da budu jer je to namenjeno za jednosistemske elektro lokomotive 25kV. Vectron SKG je višesistemska, te da ima prvu registraciju u Srbiji imala bi broj 54x.
Nemojte me držati za reč, ali mislim da nosi nemačku numeraciju zbog smanjenja birokratije i troškova. Pošto Vectroni istog tipa i oznake već imaju homologaciju za mnoge evropske zemlje, za Vectrone SKG to nije moralo da se radi. Kada bi recimo bili numerisani sa srpskom numeracijom i serijom 541, to bi bila potpuno nova serija koja bi morala da prolazi proces homologacije u svim državama, uključujući i u Srbiji.
Nemojte me držati za reč, ali mislim da nosi nemačku numeraciju zbog smanjenja birokratije i troškova. Pošto Vectroni istog tipa i oznake već imaju homologaciju za mnoge evropske zemlje, za Vectrone SKG to nije moralo da se radi. Kada bi recimo bili numerisani sa srpskom numeracijom i serijom 541, to bi bila potpuno nova serija koja bi morala da prolazi proces homologacije u svim državama, uključujući i u Srbiji.
193, 6193, 7193 je samo interni nemački broj. Zovu ga LZB. Jedini važeći broj za zemlje je onaj sa strane lokomotive. UIC 12 cifreni broj. Može imati i srpski x541, ali mu nije potrebna nikakva nova homologacija jer je to samo birokratski broj. Lokomotive su homologovane prema bezbednosnom paketu. Simens ga prikazuje kao Axx za višesistemske Vektrone. SKG ima A26. Razlog zašto ima nemačku registraciju je taj što je finansiran evropskim bankarskim kreditom i zato što Srbija još nije imala evropski registar.
Kratak broj (193) se sadrži u u 12-cifrenom UIC broju svakako.
Šta znači da Srbija nije imala evropski registar?
plutonlogistics.com
Šta ima država da se meša u tržišnoj utakmici?Navodno, ERL je dostavio ponudu Fiatu za prevoz Pandi ka Baru koja je po dinamici i finansijski bolja od Kargove, priča se svuda, ali niko ne sme da javno ništa kaže.
Bio bi veliki udarac za Kargo kada bi izgubili Fiat koji uvođenjem treće smene ide kao na traci, mislim da će se tu država umešati da zaštiti.