Samo vi pitajte šta vas interesuje.@Jelancha okaci slike i napise neki komentar, mi krenemo sa podpitanjima, onda on i @mvbg1 krenu da nas resetuja odgovorima a mi udri jos vise podpitanja pa sve u krug
Hvala vam na odgovorima.
Prateći ove teme o železice činimi se da je železnica mnogo složenija i da zahteva baš ozbiljan pristup kako bi tu sve super funkcionisalo.
Znao sam oduvek da je ona veliki i ozbiljan sistem kojem mora poprilično da se posveti, ali sada sam mišljenja da je zahtevan skoro kao i avionski saobraćaj.
Video sam slučajeve da u BiH potiskivalica uopšte ne bude zakvačena već samo gura voz i na kraju uspona oduzme gas i vrati se nazad.
Vuku vozove do Zvornika i nazad.Мислим да КП не вози по Босни. Могуће да превлаче локомотиву у Зворник.
Мислим да КП не вози по Босни. Могуће да превлаче локомотиву у Зворник.
Znaci poteban je potisak i na novoj pruzi?Како мислиш успон код Чортановаца који више не постоји? Ту се и даље користи потисак на тежим возовима јер је успон 13 промила од распутнице Карловачки Виногради до Бешке. Потискивање се обично врши до Инђије.
Такође, од како је у функцији нов колосек, постоји и потисак на деоници Футог - Нови Сад (некада и обратно) ранжирна тј. на делу испод подвожњака нове пруге. Ту је успон од 14 промила на дужини од 467m у кривини и испред самог заштитног сигнала распутнице Сајлово. У другом смеру је 11 промила у дужини од 355m.
Можда и јесте, мислим да су те чехословачке дизел локомотиве које имају КП и други превозници слабије. За електрификоване пруге мислим да се не користе дизел локомотиве, имају приватници и електричне локомотиве, што њихове што изнајмљене.Aha mislis da ova lokomotiva pozadi nije bila u ulozi potiskivalice?
Ja sam pitao jer ovo nije brdska pruga jedino ako nije vozio iz Novog Sada pa da mora da izvuce uspon na vijaduktu kod Cortanovaca.
Да, потребан је за теже возове.Znaci poteban je potisak i na novoj pruzi?
Član 23.
Društvo ima tri direktora.
Svi direktori su izvršni direktori.
Direktori čine Odbor direktora.
Direktori se registruju u skladu sa zakonom kojim se uređuje registracija privrednih subjekata.
Član 25.
Direktore imenuje Skupština na predlog Osnivača.
Za direktora Društva imenuje se lice koje ispunjava sledeće uslove:
1) da je punoletno i poslovno sposobno;
2) da je stručnjak u jednoj ili više oblasti za čije obavljanje je osnovano Društvo;
3) da ima visoko obrazovanje stečeno na studijama trećeg stepena (doktor nauka), drugog stepena(master akademske studije, specijalističke akademske studije, specijalističke strukovne studije,magistar nauka), odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine;
4) da ima najmanje pet godina radnog iskustva, od čega tri godine na poslovima za koje je osnovanoDruštvo ili najmanje tri godine na rukovodećim položajima;
5) da nije član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije uorganu političke stranke;
6) da nije osuđivan za krivično delo protiv privrede, pravnog saobraćaja i službene dužnosti;
7) da licu nije izrečena mera bezbednosti zabrane obavljanja delatnosti koja je pretežna delatnostDruštva.
Član 29.
Odbor direktora imenuje jednog od direktora za generalnog direktora Društva.