Šta je novo?

Železnice - svaštara

20251108_173844.jpg

20251108_172636.jpg

Dok smo nesto proizvodili

Pozdrav,

Pada kiša, /novembar je/, sokolovi idu 200km/h kroz ravnicu, podižu zemlju i pesak oko sebe dok praše...biće da je normalno da su musavi...

pozdrav,

Petar

Ово изгледа као да се не пере већ мессец дана ако ћемо за право. Ако је ово од једне вожње, можда не би требао да ризикује да вози 200км/ч?

Ово изгледа као да се не пере већ мессец дана ако ћемо за право. Ако је ово од једне вожње, можда не би требао да ризикује да вози 200км/ч?

Није од једне вожње, ово су наслаге. Не разумем шта ризикује?

Ide i skroz beli ICE 300 na sat kroz kišnu i blatnjavu Njemačku pa se ne usvinji ovoliko, biće da je švabo naneo neki TAJNI premaz ili im tucani kamen nema zemlje.

Не разумем шта ризикује?
А ако се, како неки тврди прља од силне брзине, то значи да је на путу таква каљуга да је боље да не пичи брзином од 200км/ч јер то значи да је неко велико срање на прузи.

Иначе, ја исто мислим да је наслага од неколико недеља а можда и месеци.

Каква каљуга? Браон боја је вероватно од мешавине кише и површинске корозије на шинама, које можда има више сад на почетку јер се пруга није користила годину дана. На сликама је и други воз који је чист, дакле очигледно се тај прао скорије, а други није.

Каква каљуга? Браон боја је вероватно од мешавине кише и површинске корозије на шинама, које можда има више сад на почетку јер се пруга није користила годину дана. На сликама је и други воз који је чист, дакле очигледно се тај прао скорије, а други није.
99% je od samih šina. Znam kada smo onaj prvi dan po puštanju pruge za SU sišli u Naumovićevu pored lokomotive, postolja su bila maltene crvena od neke prašine. Kasnije nam je jedan radnik iz ZOP-a objasnio da je to od šina koje su dugo stajale bez saobraćaja i da će se vremenom to izgubiti.
Da to bude od zagađenog tucanika nekom zemljom nije sigurno,pošto je u pitanju eruptivac a ne krečnjak.

Ovde je veći problem do neažurnosti SV-a da opere te vozove. A malo je i do nedovoljnih vozih sredstava.

Vrh