Šta je novo?

Železnice - svaštara

Damir661 fotka iz 2009 požarevac nas primerak ako je jos u životu
Screenshot_20250624-223646_Samsung Internet.jpg

Sr BiH Je oznakom salon 05
Screenshot_20250624-224332_Samsung Internet.jpg

I nekad
Screenshot_20250624-224004_Samsung Internet.jpg

FbiH pusta izgleda da propanu

Jel su sve republike imale po ovaj voz?
Jednom davno se već pominjao ovaj u Požarevcu, ali ništa nisam više uspeo da nađem o njima sem da BiH ima jedan i taj nesretni u Požarevcu.

Imaju neka motorna kola i sklopu Plavog Voza, da li je to ista mašina ili?

I sad ce da cami i ceka taj blok motora na svetog nikad

Таман за једно 80-90 година да као наши Југоносталгичари хвале брата Кима како је само он умео да направи воз директ до Москве и како је срамота што иде спорије него пре 50 година

Pruga ka Mind Parku. Skoro su polovinu trasirali.
Jedinu me čudi što nema kraka ka Lapovu na trijangli, valjda će je uraditi.
Šteta što nema nekog plana za dalje širenje pruge. Odalte bi moglo da se nastavi ka Topoli, Aranđelovcu, Lazarevcu i Mladenovcu. Baš kao što ide i onaj brzi put.
01.jpg

Već imamo specijalnu temu posvećenu fotografijama vozila JP u Beogradu, možda bi trebalo otvoriti i ovu temu pošto sam tokom zadnjih desetak godina fotografisao gomilu putničkih vozova kojima sam putovao širom Srbije, pa i van nje. Najbolje da ovde postavljamo njihove fotografije, da ne bismo gušili opštiju temu Železnice-Putnički saobraćaj.

Šveđanin DM 710 na (sada zatvorenoj :mad: 🤬 ) stanici Bor u centru grada, snimljen nekoliko dana posle ukidanja Korona vanrednog stanja 2020. Nakon obnavljanja saobraćaja je ako se dobro sećam išao samo jedan par vozova dnevno Požarevac-Majdanpek i Majdanpek-Zaječar, mislim da je već sa narednim RV sav putnički saobraćaj istočno od Požarevca ukinut.

P5130035.JPG
P5130038.JPG
P5130034.JPG

Poslednja izmena:
Vrh