Šta je novo?

Železnice - svaštara

Први пут чујем за ово, каква је била прича са МИН Локомотивом, вагонком и специјалним возилима у целом случају, видим помињу се?

Možda je problem bila ugradnja AS-a, to baš i nije jeftin posao, a 25 lokomotiva je i logistički izazovno, još u to vreme pre 20 godina kada su opcije bile suženije.

Postoji teskt u stručnom časopisu "Železnica" o vučnim karakteristikama autora Aleksandra Radosavljevića. Vidim, imaju ga u Univerzitetskoj biblioteci, da nateram sebe jednom da ga uzmem.

Argument o zračenju mi je najgluplji, kako je uopšte to moglo i da se utvrdi da je van prosečnih vrednosti.

Први пут чујем за ово, каква је била прича са МИН Локомотивом, вагонком и специјалним возилима у целом случају, видим помињу се?
https://rtv.rs/sr_lat/drustvo/ilic-nisam-znao-sa-vagone_193323.html
Osumnjičeni su ostvarili imovinsku korist nezakonitim sprovođenjem postupka javne nabavke lokomotiva i elektromotornih vozova i uvođenjem u posao više posredničkih firmi, među kojima su strana pravna lica " Friul Export " SPA Trst Udine , " Co Rail LLP " London, kao i srpska preduzeća " Sibex d.o.o." u Beogradu i "Šinvoz"- Zrenjanin.

Po onom iz wikipedije, taj Fruil Export je kupio svih 25 lokomotiva, a 2007 kod nas ove tri firme, pa se pretpostavlja da je tu trebalo da prilagode našim potrebama.

by Krzysztof Kupren.jpg

@mvbg1 Znas li mozda koje je ovo sokocalo od uredjaja ? U pitanju je DB 01 202,snimak je iz 2016.
DB_01_202_uredjaj.png
godine,

Uspomena iz Hotela Železničar u Vranjskoj banji.
Ćale, majka, sestra i ja krenuli iz Holandije po banjama u Srbiji i zalutali u okolini pa smo morali u taj hotel da prenoćimo.
Sećam se još D Kanala kako ide na televiziji i vode karakteristične boje. 🙂

1000056797.jpg

Imao sam i papuče sa ŽS logo, ali izgubio sam ih.

На Жел станици у Кемницу у источној Немачкој градски трамваји (лака железница или шта већ, има их свуда по граду) имају свој колосек

IMG_8725.jpeg

IMG_8726.jpeg

Pa nije sad da je baš ultra rasprostranjena ali recimo u Nemačkoj i Framcuskob ima par linija i stanica sa tram train-om, zapravo najviše u Nemačkoj.

Pozdrav svima, imam problem pa ako neko moze da pomogne hvala unapred.
Radi se o testu nekom iz oblasti zeleznice tj maturskom ispitu, konkretno rezimi rada u ETCS sistemu, problem je sto odgovore vrv moze da da neko ko je imao blizak susret sa istim (ili postoji neka knjiga za koju ne znam)...
Na slikama ima pitanja pa ako neko zna odgovore ruke mu se pozlatile!

1749085936174.png
1749085991694.png

budim se polumrtav i samo vidim ovo
B1FA1371-6A60-4C7F-82DF-50AF4564AF8C.jpeg

.
.
.
znate vec sta sam procitao, srce mi preskocilo xxaxa

Pozdrav svima, imam problem pa ako neko moze da pomogne hvala unapred.
Radi se o testu nekom iz oblasti zeleznice tj maturskom ispitu, konkretno rezimi rada u ETCS sistemu, problem je sto odgovore vrv moze da da neko ko je imao blizak susret sa istim (ili postoji neka knjiga za koju ne znam)...
Na slikama ima pitanja pa ako neko zna odgovore ruke mu se pozlatile!

Pogledajte prilog 240632 Pogledajte prilog 240633
Pozdrav, ako ti i dalje treba mogu da prosledim strucnim ljudima iz IZS koji su verovatno radili na tome?

Vrh