Šta je novo?

Železnice - svaštara

Pozdrav,

Merkam je mesecima, trebale su mi fotografije za jedan foto-konkurs, ugrabio sam priliku pre neki dan /Novi sad ranžirna/, evo par fotografija:

734-0.jpg

734-2.jpg

734-3.jpg

734-4.jpg

734-5.jpg

734-6.jpg

734-7.jpg

734-8.jpg

734-9.jpg

734-10.jpg

734-1.jpg

Pozdrav,

Petar

Слични елементи, само другачији распоред и код нас упрошћено.

Pa mislim profil voza je "isti" na celom svetu .... jel to sad znaci da ko ga je prvi stavio na logo ima patent i nigde više ne sme da se pojavi? A ako ćemo vec da poredimo, SrbijaVoz mi je moderniji svedeniji i bolji od ovog primera koji si naveo. Generalno ceo rebrending SV deluje kao da je konacno to radio neko kome je to posao tako da ne bih bio toliko kritican. Ne zaboravite da smo mogli dobiti nesto ovako:

Srbija_Kargo_logo.png

ili ovako:

Serbian_Railways_Infrastructure_logo.png

Имају изнајмљене и мислим да пар њих из те прве набавке и даље вози око Суботице.

Pozdrav,

Arhiva...
Godina je 2008ma, sam početak iste, akcijalo se po severu Bačke i Banata, pokazaću Vam kako je izgledala stanica Horgoš u to doba....

sb-arch-MMVIII-4482.jpg

sb-arch-MMVIII-4491.jpg

ovde sam snimio treću najstariju šinu u Srbiji ikada /msm, treću najstariju koju sam snimio.../

sb-arch-MMVIII-4494.jpg

a otpravnica nije kliktala po tastaturi već je ovako radila...

sb-arch-MMVIII-5016.jpg

...i komunucirala je ovako...

sb-arch-MMVIII-5019.jpg

fun fact - tog dana su bili izbori - 20/1/08, čekaonica je bila izborno mesto, nikad više naroda u čekaonici još od doba dok je 'Puškin' stajao u Horgošu..
a nije da nije bilo lokalnog saobraćaja - bilo je...

sb-arch-MMVIII-3578.jpg

/ovaj veteran snimljen je neki sat ranije, u stanici Palić/...

Pozdrav,

Petar

Ako je suditi po novinarskim naslovima, voz se provozao trotoarom ili nekim šetalištem....
Nekada se okvirno 90% ovakvih šetača nazivalo samoubicama, a možda za 10% je bilo navedeno ,,nestećni slučaj".

Воз налетео на пешака на Новом Београду​

Voz naleteo na pešaka kod stanice Novi Beograd​

Ako je suditi po novinarskim naslovima, voz se provozao trotoarom ili nekim šetalištem....
Nekada se okvirno 90% ovakvih šetača nazivalo samoubicama, a možda za 10% je bilo navedeno ,,nestećni slučaj".

Воз налетео на пешака на Новом Београду​

Voz naleteo na pešaka kod stanice Novi Beograd​

Крив није машиновођа.

Vrh