Šta je novo?

Železnice - putnički saobraćaj

Možda će EU hteti u Srbiju jednog dana kako su stvari strmoglavo krenule u svetu.

Kažu da je jutros voz za Zvornik otišao bez klime i ikakve ventilacije. Kao zatvorena konzerva.

Jesi li ikad proveo više od 30 sekundi u vozilu koje nema prozore na 35+ stepeni?

Kažu da je jutros voz za Zvornik otišao bez klime i ikakve ventilacije. Kao zatvorena konzerva.

Dobro je da se uopšte pojavio s obzirom na tekuću situaciju, morali su neku da vrate za Lapovo.

Odrađena je defektaža na 004, srećom ništa ozbiljno nije utvrđeno, majstori su se lavovski juče na +40 bacili da je dignu i jutros je bila spremna, istovremeno iz Lapova je došla 073 / 074 i sutra bi trebalo da se vrati jutarnji Za - Niš / Niš - Za, ako bi nam vratili i 071 / 072 koja je na obradi možda bi moglo sve da se vrati u normalu donekle.

Baš sam besan što se ovoliko čekalo sa 073 / 074, doslovno se do juče nije znalo da li će doći. :mad:

Čudan ti je stvor Srbin.
Oko 1.000.000 Srba radi u EU, a od njihovih para živi još neki narod.
Generalno, jedino nam je EU dala bilo koje pare stvarno kao pomoć.
Itd...
Ali Srbin neće Srbiju u EU.
Hoće sebe u EU a neće Srbiju u EU.

Brate, ako mrziš nešto, onda to mrziš.
Ne radiš tamo, ne letuješ tamo, ne voziš njihove automobile itd.
Da ime neko normalno more van EU, ja bih sigurno otišao:)

Čudan ti je stvor Srbin.
Oko 1.000.000 Srba radi u EU, a od njihovih para živi još neki narod.
Generalno, jedino nam je EU dala bilo koje pare stvarno kao pomoć.
Itd...
Ali Srbin neće Srbiju u EU.
Hoće sebe u EU a neće Srbiju u EU.

Brate, ako mrziš nešto, onda to mrziš.
Ne radiš tamo, ne letuješ tamo, ne voziš njihove automobile itd.
EU neće Srbiju u EU. Ili neće Srbiju u EU kao jedinstvenu državu, već rasparčanu u 10 froncli i to kroz nekih pola veka.

"Dali" su nam pare, stvarno su filantropi neviđeni. I da su nam stvarno dali pare, Srbija nije prostitutka da za pare ispunjava najbolesnije hirove i mazohističko-ponižavajuće perverzije koje od nje zahteva Brisel. Bičuje nas, pljuje, šamara, trpa nam svašta u usta, i mi treba da ćutimo i trpimo jer od njega dobijamo pare, i to ne mi nego naši vlastodršci. Nepomenik se ponaša kao onaj afrički ili indijanski poglavica od pre 300 godina kome Englez dođe i sa njim "trguje" tako što mu daje dugmad, staklene perle, viski, ogledalce, a od njega zauzvrat dobija suvo zlato, srebro i sopstvene sunarodnike kao robove. A nažalost i dobar deo opozicije samo pretenduje da personalno zameni mesto tog poglavice i da posle radi sve isto što i on.

"Dali" su nam pare za modernizaciju železnice i izgradnju autoputeva, ne zato što nas mnogo vole već zato što njihova izvozna roba transportuje tim putevima i železnicom, ne odgovara im da Koridori 10 i 11 budu raspad. To je jedna od retkih stvari gde se podudaraju interesi EU i Kine, a razilaze interesi EU i Amerike. Što nam iz tih EU fondova ne izgrade metro, kada su toliki dobrotvori? Neće, jer nemaju svoj interes u tome, mnogo im šišti kakav je javni prevoz u Beogradu. Nema nikakve mržnje, ni mi nemamo interes da idemo evropskim putem pod uslovima koje do sada nijednoj drugoj zemlji nisu ispostavili. I tu mislim i na KiM, i na Republiku Srpsku, i na litijum, i na rastakanje ostatka Srbije.

Po toj logici sve zapadne zemlje koje su Rusiji uvele sankcije treba da izbace iz upotrebe televiziju, električne tramvaje, periodični sistem elemenata, Francuska, Amerika, Britanija bi trebale da izbace interkontinentalne nuklearne rakete iz svog naoružanja, jer su to sve ruski izumi. Ako si geopolitički protiv neke zemlje, ne treba ti ništa njeno.

12 godina trovanja daje rezultate, očigledno, jer kad i ti (koji vrlo lepo sagledavaš) pišeš ovakve stvari, šta očekivati od običnog čoveka.

Nemam nikakve iluzije oko EU.
Ali u Srbiji je široko rasprostranjena negativna slika o njima, zasnovana na emocijama. Da ne širim dalje, ali ipak da jedno pojasnim.

Pisao sam o licemeriju mnogih Srba koji rade u EU ili primaju pare od rođaka odatle, a mrze je.
Ili voze njihova kola, letuju tamo itd, a mrte ih.

Na to sam mislio.

Inače ta tri pronalaska o kojima pišeš su uglavnom nemački.

Ukratko, Rusija je prelepa bratska zemlja, koja ne želi Srbiju u EU, ali mislim da su glavna kočnica integeaciji Srbije u EU naši vekovni neprijatelji Nemačka i Velika Britanija.

A da li će i pod kojim uslovima Srbija ući u EU nećemo odlučivati mi ovde nego na nekoj novoj Jalti.
Ako si primetio juče na Aljasci nisu zvali nikog iz Ukrajne.

12 godina trovanja daje rezultate, očigledno, jer kad i ti (koji vrlo lepo sagledavaš) pišeš ovakve stvari, šta očekivati od običnog čoveka.
13 Godina na vlasti imamo najponiznije EU poslušnike ikada, a to kako se EU odnosi prema nama 35 godina bez obzira na promene režima u Beogradu je to trovanje zbog kojeg deo Srba možda mrzi EU. Ja je ne mrzim, ali smatram da naš interes nije punopravno članstvo u toj organizaciji pod ovim uslovima. A povraća mi se kada vidim EU zastavu u predsedništvu Srbije i na sednicama Vlade Srbije, ko da smo najcrnja kolonija. To je protivzakonito, piše kada se mogu isticati zastave drugih država i međunarodnih organizacija čiji Srbija nije član, kada su zvanične posete i tome slično. Što da ističu dve zastave, neka lepo izmene zastavu Srbiju i neka dodaju gornje žuto-plavo polje sa zvezdicama, kao što polje sa britanskom zastavom imaju Novi Zeland, Australija, Fidži, ranije Kanada, Južna Afrika i Indija. Da ceo svet vidi da smo briselska kolonija a ne država.

Nemam nikakve iluzije oko EU.
Ali u Srbiji je široko rasprostranjena negativna slika o njima, zasnovana na emocijama. Da ne širim dalje, ali ipak da jedno pojasnim.
Nisu u pitanju emocije, da EU ovakvu politiku vodi prema bilo kojoj susednoj državi, Bugarskoj, Rumuniji, Mađarskoj, nijedna stranka koja je za EU integracije tamo nikada ne bi prešla cenzus.

Vrh