spatiotecte
Professional
- Učlanjen(a)
- 09.02.2007.
- Pohvaljen
- 17.401
Ne mora da se menja lokomotiva ni smer ako voz prolazi Budimpestu preko Kelenfolda umesto Keleti-a.
Ne mora da se menja lokomotiva ni smer ako voz prolazi Budimpestu preko Kelenfolda umesto Keleti-a.
Spat je imao u vidu onaj relativno skorašnji voz Avala, koji je stajao na Ferencvarošu i na Kelenfeldu.
Ko zna. Možda poteraju preko Majdanpeka i Zaječara..због недостатка алтернатива не би ни смело.
Ноћни Ниш-Беч збучи примамљиво чак и од 2025.
Само да реконструкција нишке пруге не буде под потпуним затвором, што заправо због недостатка алтернатива не би ни смело.
Što me nasmeja. Baš sam se slatko nasmejao.Од Софије и Стамбола би могло кад се заврши све кроз нашу земљу.
Što me nasmeja. Baš sam se slatko nasmejao.
Kamo sreće, ali realno je vrlo mala šansa da se to ostvari.
Ja, inače imam baš lepe uspomene na Istanbul express.
Turcima treba viza sa Bugarsku, zato će u Srbiju nastaviti da putuju avionom. U suprotnom bi već dolazili i kolima, masovno.
Lično, mislim da će jednom u budućnosti između Beograda i Stambola biti sagrađena jedina prava železnica velike brzine kod nas, za 350 km/h. To kad Turaka bude 100 mil+, a njihova zemlja jedina regionalna i vodeća evropska sila. I stambolski aerodrom tako će se snabdevati putnicima.
Navodno, majstor putničkog prošao kroz crveno?!Evo sad, kod Novske železnička nesreća, sudar putničkog i teretnog voza, ima i mrtvih. A pominjasmo tu prugu kroz Hrvatsku. Jesmo baksuzi...
Evo sad, kod Novske železnička nesreća, sudar putničkog i teretnog voza, ima i mrtvih. A pominjasmo tu prugu kroz Hrvatsku. Jesmo baksuzi...
Navodno, majstor putničkog prošao kroz crveno?!
Koliko se sećam ta deonica nije APB
Nisu pazarili Kineze. Na tenderu su izabrali Stadler Kiss (15 komada za 300 miliona evra) iako su Kinezi bili povoljniji. Posle tendera su im Kinezi ponudili 4 komada na lizing da dokažu kvalitet, pa ako budu dobri naručiće i od njihAustrijska Westbahn pazarile kineske EMU i to debelo: https://www.derstandard.de/story/2000100268459/zuege-aus-china-bringen-westbahn-in-zugzwang
kupili su ove: https://www.lok-report.de/news/europa/item/27180-china-oesterreich-westbahn-doppelstockzuege-auf-dem-weg-nach-europa.html#:~:text=Ende Juli wurden die von,17.08.2021 auf Twitter mit.
Od 2023 ce ove kineske garniture biti u upotrebi u Austriji, Nemackoj i Madarskoj.