Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

Danas je išla grupa mv na upoznavanje pruge Novi Sad - Subotica

1000059698.jpg

Da li neko ima bilo kakvu informaciju kada će biti sređena mreža i pruga kod Rume? Ne znam na koji način od Infre dobti bilo šta....

Evo jedan kratak izveštaj sa pruge do Subotice.
Pruga utegnuta, što bi naš narod rekao "ko struna". Još ako dodam da smo išli infrinom drezinom koja ima samo dve osovine i skoro nikakvo ogibljenje utisak je još upečatljiviji.
Signalizacija je ugašena i faktički smo se vozili u staničnom razmaku do ulaznog signala u Suboticu i nazad ka NS-u.
Kinezi još po nešto mestimično čačkaju oko uređenja peronskih platoa i perona i to je sve što sam video da rade.
A što se tiče komentara jednog člana da je već sve pokradeno...
Na sreću ta informacija nije tačna.
I na kraju moj neki subjektivni doživljaj je da je dobar posao odrađen. Pruga brutalno dobro izgleda.
Jedina zamerka je nedostatak koloseka u stanicama gde duži teretni vozovi mogu biti zaustavljeni (raspušteni).
Ovo ostalo sve pet.

Pruga utegnuta, što bi naš narod rekao "ko struna". Još ako dodam da smo išli infrinom drezinom koja ima samo dve osovine i skoro nikakvo ogibljenje utisak je još upečatljiviji.
Signalizacija je ugašena i faktički smo se vozili u staničnom razmaku do ulaznog signala u Suboticu i nazad ka NS-u.
Kinezi još po nešto mestimično čačkaju oko uređenja peronskih platoa i perona i to je sve što sam video da rade.
I na kraju moj neki subjektivni doživljaj je da je dobar posao odrađen. Pruga brutalno dobro izgleda.
Jedina zamerka je nedostatak koloseka u stanicama gde duži teretni vozovi mogu biti zaustavljeni (raspušteni).
Ovo ostalo sve pet.
Nije završena rampa u Subotici prema Somboru po novoj trasi. Taj deo je ispunjen vodom. U Novom Sadu nije postavljena rasveta na velikim reflektorskim stubovima kpd ranžirne stanice....

Nije završena rampa u Subotici prema Somboru po novoj trasi. Taj deo je ispunjen vodom. U Novom Sadu nije postavljena rasveta na velikim reflektorskim stubovima kpd ranžirne stanice....
Ja mislim da ti reflektorski tornjevi nisu ni bili predmet rekonstrukcije prilikom izgradnje ove pruge. Već da su relikvija starih planova modernizacije ranžirne stanice. Možda ne mislimo o istoj stvari pa te molim ako možeš na nekoj mapi ili Google earth da zaokružiš gde se nalaze ti nezavršeni reflektorski stubovi o kojima pričaš.

'beš mi sve, ja bih zakonom obavezao da ovo objave svakog prvog i petneastog u mesecu.
Ali da objave i površinu čistih stakala, koliko nalepnica, žvaka i žvrljotina ima, i koliko liftova se oseća na urin.

Ovo ostalo sve pet.
Hvala ti na iscrpnom izveštaju ;)

Kakva je situacija sa ETCS 2 na deonici jel u funkciji nekoj test fazi?

Hvala ti na iscrpnom izveštaju ;)

Kakva je situacija sa ETCS 2 na deonici jel u funkciji nekoj test fazi?
Kao što napisah sva signalizacija je trenutno ugašena pa i ETCS. Ali će sve biti spremno i aktivirano pred puštanje pruge u saobraćaj.
ETCS je testiran u onom periodu pre pada nadstrešnice.

Hmm, da izgleda da je onda onaj nacrt reda vožnje sa 10 polazaka dnevno na Subotica - Segedinu onda poznat i kod političara. Pre par meseci sam im pisao, tad su rekli da će biti verovatno 8 dnevno kada se preusmeri teretni, ali da ništa do tada.

Inače na mađarski nacrtima se vide neke aktivnosti oko Kiskunhalasa i Budapest-Keleti - Ferencvaros što ukazuju na neke polaske za Kelebiju/Beograd, deluje da su planirani samo nisu objavili gde se tačno za tu liniju vidi, ali se čini da su i dalje planovi sa ukrštanjem i jednokolosečnim saobraćajem, bar na osnovu ukrštanja koja se na stanici Kiskunhalas. A tamo su najavili produženje radova do 30.11.

Vrh