Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

Хајде прочитај још једном. Нисам то написао. Написао сам да СВ нема везе са мостом, што је апсолутно тачно јер Инфра управља мостом, а ниједан воз СВ никада није прешао преко тог моста. Но, свеједно. На крају се испоставило да је под СВ аутор поста мислио на Свилајнац. 😁
Slucajno sam poslao poruku, nisam hteo da pisem dalje al ostalo
Uglavnom jesu ih "razdvojili" ali veruj mi da su i dalje jedni isti ljudi za sve zaduzeni

Pozdrav,

Robeli na ulaznim skretnicama u Batajnici, iz smera Bgda, sve varniči okolo...

pozdrav,

Petar

Baš gledam odakle TPS Sajlovo tu gore al me mrzelo da bacim pogled ponovo

Htedoh da napišem još tada -- video sam pre nekoliko meseci da staju vozovi tu i koliko sam video ima putnika
Da ли си сигуран? Колико знам, то стајалиште није пуштено у употребу и возови га само пролазе.

Da ли си сигуран? Колико знам, то стајалиште није пуштено у употребу и возови га само пролазе.
Ne mogu da tvrdim, prošlo je već neko vreme od toga da bih se 100% setio, moguće da si u pravu.

Nego,
1750501288759.png

Ne mogu da tvrdim, prošlo je već neko vreme od toga da bih se 100% setio, moguće da si u pravu.

Nego,
Pogledajte prilog 242271
Ako se dobro sećam iste objave od pre nekih mesec i kusur, nije ni reč izmenjena. Stari dobri recycle:)

Ako je već bilo ovde, onda se izvinjavam na ponovljenoj objavi. Ali, meni je neverovatno da je ucrtana deonica Beograd-V.Plana koju će krenuti poslednju sa izgradnjom, a ostale dve još nisu.
Aко знаш тачно куда ће ићи можеш је и ти уцртати. Није уопште тешко, после логовања можеш само мишем да радиш. Мене искр превише мрзи да читам документацију трасе па да је унесем.

Nekada davno je bila ucrtana čak i prethodno planirana deonica nove dvokolosečne pruge do Velike Plane od koje se odustalo, koja je išla do Ripanj Tunela sadašnjom mladenovačkom trasom, pa novim tunelom i novom deonicom zavijala na istok do malokrsničke pruge kod Male Ivanče gde je sadašnjom trasom preko Male Krsne išla do Velike Plane. Naravno, uz ispravljanje trase za brzine do 160 km/h.

Tako da, ucrtavanje trase na ORM ne znači ništa.

Nekada davno je bila ucrtana čak i prethodno planirana deonica nove dvokolosečne pruge do Velike Plane od koje se odustalo, koja je išla do Ripanj Tunela sadašnjom mladenovačkom trasom, pa novim tunelom i novom deonicom zavijala na istok do malokrsničke pruge kod Male Ivanče gde je sadašnjom trasom preko Male Krsne išla do Velike Plane. Naravno, uz ispravljanje trase za brzine do 160 km/h.

Tako da, ucrtavanje trase na ORM ne znači ništa.
Tačnije do Klenja sadašnjom i onda novom trasom do Malog Požarevca.

Ako ostanu ovakvi planovi sa Ranog Javnog uvida, velika šteta što će Ralja izgubiti stanicu blizu mesta, od Resnika do Mladenovca na trenutnoj pruzi je najbolje poziconirana stanica.

Ako ostanu ovakvi planovi sa Ranog Javnog uvida, velika šteta što će Ralja izgubiti stanicu blizu mesta, od Resnika do Mladenovca na trenutnoj pruzi je najbolje poziconirana stanica.
Станица нова ће бити удаљена макс 500м од старе. Мислим да нико неће црћи због померања. Боља ситуација него Чортановци усвсл.

1.png
Ево пронашао сам направу на прузи о којој пише Србијавоз, сигурно због овога не иду возови. Ко зна колико је постављено оваквих направа на свим пругама, вероватно је списак у Немањиној.

Иначе виђао сам да радници при квару контактне мреже користе ову мотку али никад да је овако оставе и оду. Не знам је ли јој се сме прилазити и је ли вод под напоном.

Pogledajte prilog 242973Ево пронашао сам направу на прузи о којој пише Србијавоз, сигурно због овога не иду возови. Ко зна колико је постављено оваквих направа на свим пругама, вероватно је списак у Немањиној.

Иначе виђао сам да радници при квару контактне мреже користе ову мотку али никад да је овако оставе и оду. Не знам је ли јој се сме прилазити и је ли вод под напоном.
Obična motka za uzemljenje kontaktne mreže. Ljudi iz KM-a je postavili. Nikakva "famozna" naprava koja je zaustavila vozove nije u pitanju.

Ма знам да није никаква направа, то је више био приговор на њихово саопштење.

Vrh