Meni je žao mesta gde se ukidaju stajališta zbog 200 na sat, da je 160 svi bi ostali. Ali ova mesta gde pruga menja sadašnju trasu, šta da radimo, to je to.
Kod Ćuprije je posebno problem, jer je to grad, neka jedna od najvećih stanica u Srbiji, stanica Orijent ekspresa. Ali to je istorija.
Tu je propuštena šansa da se čitava stanica rotira za tih 80' ili već koliko stepeni,jer bi tako bila bliža gradu.
, biće dva koloseka od Beograda preko Mladenovca do Niša.
Jajinci - Mala Krsna ostaje kao jednokolosečna pruga, i verovatno će se delom koristiti za prevoz Jug - Sever tokom rekonstrukcije.
Koristiće se tokom rekonstrukcije.
Pre 100 godina je krenula izgradnja drugog koloseka na glavnim pravcima u tadašnjoj Jugoslaviji, ali ka Nišu je urađeno samo od Beigrada do Resnika i od Plane do Lapova (1943. do Stalaća).
Da bi se povećala protočnost saobraćaja, vozovi ka Nišu su uglanom išli preko Mladenovca, a iz Niša na Krsnu do Topčidera.
A gde vodi ta pruga,rekao bi da tuda vozovi ne saobracaju.
Reče da znaš više od 90% ljudi na forumu, i u onom tvom planu si tu stavio 120km/h.
@Jelancha redovno prenosi novosti sa te pruge.
Pa i ja bi se bunio kad nije funkcionalno, ali reci im da ce imati direktan voz za Beograd preko Mladenovca na svakih pola sata i da ce stizati za 30-60 min pa ko normalan bi se bunio.
Pa da ce imati voz za KRALJEVO i CACAK(Pozega) na svakih sat i stizati tamo za najvise 30min, Pa da ce imati voz za Jagodinu, Krusevac i Nis na svakih barem sat vremena a putovanje do Jagodine treje 20-30min. Pa brate vozovi bi bili dupke puni na tim linijama.
E sad onaj ko mi kaze da je to utopija ne zna sta je san i put na Mars.!!
Ja ti kažem da je to utopija u svakom pogledu, da se ne ponavljam.
Kragujevac nije milionski grad da napuni tolike vozove. Kad urade nišku prugu i ako to urade kvalitetno, mogla bi ova od Lapova do KG da se sredi za 120km/h i onda i tu može voz do BG za oko 65 minuta.
Od ostalih pravaca je možda jedino Kraljevo, ali je tu mnogo teži teren, a pruga ka Kraljevu prolazi kroz sam centar Kragujevaca. Tu su kritična 3 PP u centru i jedan kod Zastave. Svako rešenje koje bi to izbeglo je skupo.