Boki123
Advanced
- Učlanjen(a)
- 16.02.2019.
- Pohvaljen
- 6.004
Ja mislim da je istina negde između. Mislim da neće biti pruga za 200 km/h, verujem da će većina biti 160 km/h. Nakon ovog komentara sam uzeo da pogledam radijuse u Gugl Earthu, nakon par sati sam došao do zaključka da deonica Niš-Leskovac neće biti nikakav problem, potrebna je samo jedna devijacija kod Malošišta (koje bi izgubilo stajalište). Evo mog predloga trase sa stanicama i stajalištima ispod. S obzirom da je većina trase u postojećoj regulaciji, mislim da je ovo najverovatniji slučaj.Ja sam skapirao da ce da grade potpuno novu brzu prugu Nis-granica sa Severnom Makedonijom koja ce ici paralelno sa ovom koju rekonstruisu.
Imajući u vidu da na Niš-Leskovac očekujem uspostavljanje regionalnih/prigradskih vozova ubacio sam neka stajališta koja se inače ne bi tu pojavila. Neka su i ukinuta zbog kapaciteta pruge.
Nakon ove deonice kreće vrlo težak teren Grdeličke klisure, gde će biti potreban ili jedan ogroman tunel skroz kroz brda ili više manjih, ali sa mostovima, vijaduktima itd. Posle Grdelice isto ima dosta krivina, ali je teren malo ravniji.
Pogledajte prilog 180750Pogledajte prilog 180751Pogledajte prilog 180752Pogledajte prilog 180753