Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

Супербија ми је позитиван назив, орао је добар мотив, ипак, за мој укус претанке линије, и слабо видљиве на возу.
И наравно, искључиво ћирилица.

Теслу бих оставио за возове који ће некада можда пролазити кроз аеродром.

Модерни возови просто захтевају минималистичка решења као што је био лого ЖС до деобе.
pa dobro, ovde je vise akcenat na imenu... logotip moze lako posle da se izmeni :) TGV nekako zvuci lepo i mocno... nemacki ICE - Inter city Express onako... ruski Sivi Soko zanimljivo... tako da, nije bas lako smisliti neko originalno ime, a da ima smisla... ;)

Модерни возови просто захтевају минималистичка решења као што је био лого ЖС до деобе.
Ma čak i ovaj novi logo Srbija voza nije loš. Zapravo je čak i prihvatljiv. Smeta mi jedino to forsiranje boja zastave. Ok, u redu, nadenite zastavu na svaku železničku stanicu, ali ofarbajte u nekom stilu vozove. Kako Lidl, Maxi, HP i mnoge druge kompanije funkcionišu, a nemaju boju zastave na svom logou.

Ово је реално најбоље графичко решење, само да се замене слова.
Мислим на овај ЈЖ црвено-жути.

Ово је реално најбоље графичко решење, само да се замене слова.
Мислим на овај ЈЖ црвено-жути.

То је важећи лого ЈЖ пред крај постојања СФРЈ. Иначе, Словеначке железнице су на једну локомотиву недавно ставиле исти лого само са замењеним словима СЖ. Чак су и једну локомотиву Брижитка поново офарбали у старе боје ЈЖ.

Ех када би ми офарбали 441/461 у оригиналне боје...

Montekargo i dalje ima staru šemu farbanja na 461 a ZPCG je dodao žutu ali je šara ista. Slažem se da mi se sviđaju stara farbanja ali i trenutna šara na SV 441 nije loša. Najdosadnija je bila jednolična crvena ŽS.
Takođe voleo bih da vidim RVR u boji kao Flirth, mislim da bi mu dobro stajalo.

Ako ste ucestvovali u konkursu nemojte kaciti re
pa dobro, ovde je vise akcenat na imenu... logotip moze lako posle da se izmeni :) TGV nekako zvuci lepo i mocno... nemacki ICE - Inter city Express onako... ruski Sivi Soko zanimljivo... tako da, nije bas lako smisliti neko originalno ime, a da ima smisla... ;)
Možda IP InterPanon.

Montekargo i dalje ima staru šemu farbanja na 461 a ZPCG je dodao žutu ali je šara ista. Slažem se da mi se sviđaju stara farbanja ali i trenutna šara na SV 441 nije loša. Najdosadnija je bila jednolična crvena ŽS.
СВ шара је пристојна, по узоре на ФЛИРТове, мада мени фале оне штрафте напред што савијају на доле, тзв. бркови :D Штета што нису све локомотиве Србија воза добије нову шему, доста их је са досадном ЖС шемом.
Било би занимљиво да видимо шему са Вектрона на 441, 444 и 461 од Карга. :D
1645640642975.png

Ako bi uzimali šablon identičan FLIRT-ovima, RVR bi izgledao potpuno jednolično. Ceo prednji deo bi bio crven, nekako prazan. Evo prikaza FLIRT-a.
flirt.png

Kada bi uzeli šablon od JŽ bojenja, opet mi se ne sviđa, nekako mi izgleda kao pokretni cirkus, mada je sve to stvar ukusa.
flirtrvr2.png

I malo igre sa mojim predlogom bojenja za 412 od pre par meseci.
flirtrvr.png

Pre jedno 2/3 godine sam uradio sličnu stvar kao @Дошљак . Doduše bez brkova.:)
461srbijakargo.png

Што плава, што црвена када доминирају, изгледа лоше.

A šta da rade sa njima?

Ja sam tugovao nad isečenim putničkim vagonima, nad rasipanjem para na dvestanasat, nad krađama i ostalim. Ali ovo me ostavlja potpuno ravnodušnim, Te pruge su odavno otpisane. Ako će vraćati bilo koju od njih, mora sve novo. Tako da i u tom slučaju ovo sada ide na kilo.

Neka čupaju i tope. Briga me. Mnogo je veća briga situacija oko Ralje i ka Šidu. Mnogo je veća briga najezda terorista koji (uglavnom nekažnjeno) skidaju delove pruge. Mnogo je veća briga što novoremontovane pruge već propadaju.

Ovo je sve već odavno propalo. Da, na žalost, ali je propalo.

Негде сам прочитао да ће управо локалне самоуправе да черупају ту земљу по свим нахођењу што и јесте катастрофа. Уосталом зар то није исти случај са пругом око Калемегдана?

Vrh