[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=421669#p421669:3czrwol1 je napisao(la):
mvbg1 » 07 Dec 2016 02:20 pm[/url]":3czrwol1]@Gundelj,nisi divljak. Ali jedna je stvar stati ispred putnog prelaza(pa makar bili polubranici spušteni), pa osmotriti dobro u oba pravca pa ako voza nema na vidiku preći prugu nego kao što pojedini neandertalci bez zaustavljanja,(čak pretičući kolonu vozila koja uredno stoje i čekaju) obilaze spuštene polubranike. I da se razumemo,ne mogu da razumem mentalni sklop kod pojedinaca koji će rizikovati svoj i život saputnika zarad tri minuta čekanja da voz prodje. Naravno dešava se da polubranici ostanu spušteni usled kvara uredjaja na putnom prelazu i po par sati,ali valjda je osnovno u tom slučaju da se stane,dobro osmotri pa tek onda pristupi prelasku pruge. Znak STOP to i sugeriše ali budalama on izgleda ništa ne znači.
Kad god mi se desi da ispred mene neka dijabola reši da obilazi spuštene polu branike,samo se molim da u kolima nema dece a za njega (možete me osudjivati sad) me baš zabole ona stvar. Odradim sve stvari na koje me zakon i moja savest obavezuje i to je to. Zavedem brzo kočenje,noga na sirenu i okrećem glavu da ga negledam kako gine bu****.
U početku karijere sam previše lično doživljavao takve ekscesne situacije i doživljavao mali milion mikro stresova.Ali sam poučen kroz priču starijih kolega da sam ja u tom momentu nemoćan bilo šta drugo da uradim osim gore navedenih stvari,uspeo da sve te stvari doživljavam kao normalne i kao sastavni deo posla.
Penziju treba dočekati i barem je neko vreme uživati,a bez zdravlja ništa od toga.