Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

Катастрофа. Па само на снимку се види да је барем троје људи је погинуло. катастрофа!!!

Snimak urusavanja. Ako informer izbacuje ovo kao udarnu vest cini mi se da ce naci neko zrtveno jagnje

Izgleda da jagnje dolazi na "klanje".

Ne sumnjam da su oni sje*******ali nešto nego meni ovo stvarno deluje kao da nije skoro renovirano? Beton konkretno
1000011146.jpg

Ništa ne brinite, sad kad krene Vlast da propituje. Ima da bride obrazi.

Čisto da podsetim, isti ovi stručnjaci žele/planiraju da grade nuklearnu elektranu i da otvore rudnik gde će na dnevnoj bazi da barataju hiljadama tona opasnih materija.

Ko nas je kleo nije štedeo.

Sad još jedan krug mirnih protesta protiv Vesića i sve će biti ok.

Мир мир мир, нико није крив. Ко је терао ове да се по овако лепом дану сакривају испод надстешнице

Jul 5, 2024 #rtvojvodine
Deo stanične zgrade Železničke stanice u Novom Sadu danas je pušten u rad a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da je u renoviranje železničke stanice uloženo 65 miliona evra.

Ne kapiras da si isto odgovoran pravio pri renoviranju novi deo koji padne ili preskocio stari deo koji posle padne? Ili se samo pravis lud i glup?
Nisam zbog toga pitao, kao što sam i rekao. Samo pitam da li je to slučaj jer se ne razumem ali mi deluje miks matorog i novog, svakako je (logično) trebalo da bude rešeno i osigurano u tih 44 rekonstrukcija.

То је стари део који је такође недавно "буџен". Да ли је стари или нови део у овом случају је потпуно небитно јер ако реновираш станицу то само по себи мора да подразумева да том приликом извршиш контролу свих елемената.

То је стари део који је такође "буџен". Да ли је стари или нови део у овом случају је потпуно небитно јер ако реновираш станицу то мора да подразумева да том приликом извршиш контролу свих елемената.
To sam i ja rekao/mislio (tj. samo mi je trebala potvrda da je ipak "budžen"), samo me je zanimalo pošto nisam pratio u detalj a non-stop su se Kinezi motali tamo

Znači da je ipak dotaknuto od '60ih ;)

Ovde su izgleda pukli metalni nosaci o koji je "okacena" nadstresica tj njihova sidra u krovnoj nadstresici (cik-cak) deo. Nadstresica i nosaci su bili i na orig stanici. Ali - na nadstresicu je dodat novi materijal ili zamenjen stari od mozaik-plocica sa donje strane do kamenih ploca na obodu. Sa gornje strane ne znam da li je i sta menjano, a vrv jeste. Da li je neko uradio staticki proracun, proverio trenutno stanje...
Ono sto je def novo je galerija unutar objekta koja se naslanja na fasadu i ko zna kako je povezana sa ovom nadstresicom. Za ovo glave treba da lete, ali mi smo se vec navikli na ovakve stvari

1730466207864.png
1730466027474.png
1730466105070.png
1730466149033.png
1730466261584.png

Hteli su za dvadeset tri dana da otvore prugu do Subotice. Prugu je gradila ista firma koja je renovirala ovu zgradu, a Vučić je dvaput otvarao.
Da li će se i sada slikati sa direktorima kompanije i voziti iz Novog Sada do Subotice, kao što obično rade ili će to obaviti mirnije u Subotici u krugu obožavatelja? Postoji varijanta da se voze , piju i slikaju od Prokopa do Subotice, ne pominjući Novi Sad. Slikanja će biti, tu nemam zrno sumnje.

Ovde su izgleda pukli metalni nosaci o koji je "okacena" nadstresica tj njihova sidra u krovnoj nadstresici (cik-cak) deo. Nadstresica i nosaci su bili i na orig stanici. Ali - na nadstresicu je dodat novi materijal ili zamenjen stari od mozaik-plocica sa donje strane do kamenih ploca na obodu. Sa gornje strane ne znam da li je i sta menjano, a vrv jeste. Da li je neko uradio staticki proracun, proverio trenutno stanje...
Ono sto je def novo je galerija unutar objekta koja se naslanja na fasadu i ko zna kako je povezana sa ovom nadstresicom. Za ovo glave treba da lete, ali mi smo se vec navikli na ovakve stvari

Pogledajte prilog 218030Pogledajte prilog 218027Pogledajte prilog 218028Pogledajte prilog 218029Pogledajte prilog 218032
palo je sa svim nosacima.. mozda su zamenili gornje srafove sa nekim kineskim a mozda su samo napakovali vise materijala nego sto nosaci mogu da izdrze a mozda i oba

Evo, da vas podestim ove izvanredne poruke na ovoj temi:

Zaista me zanima kako je u sustini izgledao rad na ovoj nadstresnici

Na manjim stanicama je tako bilo, a na ovim većim su sigurno radile gradske SNS firme, za Novi Sad bih recimo proverio da li su tu radili izvesni Bulevar Company, pa Put invest i slični koji misteriozno dobijaju sve javne radove na tenderima.

Nije uopste bitno ko je radio vec ko je narucio posao, dobio isti, kontrolisao, radio prijem, itd. Ako nisu rekonstruisali nije kriv izvodjac ali jesu ostali, ako jeste onda su krivi i izvodjaci. A znajuci kako Kinezi rade od zidanja do signala (ako neko nece da potpise dobije pedalu pa nadju onog ko hoce, ako bas niko nece onda placu svojoj ambasadi i nasim ministrima), trebali bi svi da odgovaraju.

Nije uopste bitno ko je radio vec ko je narucio posao, dobio isti, kontrolisao, radio prijem, itd. Ako nisu rekonstruisali nije kriv izvodjac ali jesu ostali, ako jeste onda su krivi i izvodjaci. A znajuci kako Kinezi rade od zidanja do signala (ako neko nece da potpise dobije pedalu pa nadju onog ko hoce, ako bas niko nece onda placu svojoj ambasadi i nasim ministrima), trebali bi svi da odgovaraju.
"U prvoj fazi zgrada je dobila novu čeličnu nadstrešnicu, a po završetku druge faze rekonstruisana je i plafonska površina sastavljena od istovetnih “pozlaćenih” kvadratnih pločica." -gradnja.rs

Moguće da je problem što je bilo 5 prvih faza, ko će ga znati

Vrh