Sredinom juna išao sam na letovanje u Salerno, Italija. Od Beograda do Rima avionom (naravno sa kašnjenjem od sat vremena
) potom od aerodroma do Rima Leonardo Express-om, na ovoj ruti saobraća Alstom Coradia Meridian, dosta je udoban, ima mesta u njemu i za stajanje i za sedenje. Nažalost zbog kašnjenja pomenutog gore nisam imao vremena da slikam i uradim neku detaljniju analizu. Posle 32 minuta vožnje Leonardo Express-om stižemo na centralnu stanicu u Rim-u - Roma Termini, zbog kašnjenja opet nisam mogao da slikam ništa. Uleteći u voz u poslednji minut pred polazak, i olakšanja krećemo za Salerno. Putovao sam Italo-om pošto je u to vreme bio jeftiniji u odnosu na Trenitalia.
Pogledajte prilog 166412
Do Salerno-a se putuje 2 sata i 10 minuta, 20 minuta se izgubi u Napulju dok stoji u stanici tako da je realno vreme putovanja sat i pedeset minuta.
Salerno je poslednja stanica do koje ide brza pruga ka jugu, često se dešava da se čeka na ulaznom signalu po desetak minuta zbog saobraćaja u samoj stanici.
Stižemo sa malim zakašnjenjem, ali je prihvatljivo s obzirom da je poslednja stanica.
Par slika iz Salerna:
Pogledajte prilog 166413
Pogledajte prilog 166414
Pogledajte prilog 166415Pogledajte prilog 166416
Iz luke koja se može videti na trećoj slici polaze trajekti za Tunis i Izrael.
Otišao sam i na izlet do Napulja, cilj mog izleta je bio dvorac Elmo s koga se može videti ceo Napulj i zaliv u kom se on nalazi.
Sam Napulj nekako izgleda kao prljav grad, đubre svuda, opušci od cigareta, išaran.
Kraćom vožnjom metrom od 15-ak minuta stižemo na stanicu koja se nalazi desetak minuta pešaka od dvorca, usput videvši najlepšu stanicu metro-a na svetu Toledo.
Takođe primetivši da je parking jeftiniji nego u Beograd-u
:
Pogledajte prilog 166417
Znam, znam smorio sam sa tekstom tako da sada ubacujem malo slika sa dvorca:
Pogledajte prilog 166418
Pogledajte prilog 166419
Pogledajte prilog 166422
Ovde možemo videti Železničku Stanicu u Napulj-u.
Pogledajte prilog 166421
U povratku do Salerno-a voz je kasnio u polasku 20-ak minuta kako bi sačekali voz koji je dolazio iz Milan-a koji je kasnio preko tri sata.
Kompozicija kojom sam se vozio je Hitachi Caravaggio poznatiji kao Rock, preudoban voz, lepo izgleda i najbitnije kada je temperatura preko 30 stepeni klima radi odlično.
U povratku za Beograd krećemo ponovo iz Salerno-a Italo-om do Rim-a, na deonici od Salerna do Napulj-a Vmax je 250 km/h.
Pogledajte prilog 166429
Stižemo u Rim sa malim zakašnjenjem zbog jutarnjeg spica, ovde mi je bilo zanimljivo što ujutru prigradski vozovi imaju prednost u odnosu na daljinske.
Da ne smaram i ponavljam na aerodrom stižemo sa Leonardo Express-om.
Za kraj slika kralja neba A380, izvinjavam se na lošem kvalitetu slike nalazio se na drugom kraju aerodroma:
Pogledajte prilog 166430
Ovo mi je bila prva "reportaža" tako da se unapred izvinjavam na nedostatku slika i nekih informacija, nadam se da će sledeća biti bolja.