Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

Није ово за заје**нцију. Трагедија целокупног друштва се види у овом тоалету. Треба имати стомак за снимити ове симболичне призоре који сведоче о нашем времену.
 
Vidim na ovoj Vučićevoj prezentaciji da će u ovaj poslovni kompleks na Prokopu da idu Beogradska berza, Komisija za hartije od vrednosti i Centralni registar HOV, a pominju se i Telekom i Dunav osiguranje.

Fino je država gazda Gruji obezbedila zakupce 🙁

Grujicu je to modus operandi. Osim ovih poklona koje je dobio u vidu ploce na prokopu i placa na NBGD, godinama je iznajmljivao zgradicu u Visnjicevoj RATEL-u i od toga zaradio bukvalno milione evra.
 
Mislim da postoje slični prizori svuda u svetu, to naravno nije razlog da tako bude i kod nas. Ne znam šta rade higijeničarke?
 
Ili higijeničari, spremači, domari kako god.

Da dešava se svuda u svetu da neko ovako zas*** (premda je stvar kulture) ali je od puštanja objekta više nego jasno da je prepušten a sada već i zapušten. I onda na forumu neko kaže kako smo zluradi, hjeteri, trčimo pred rudu i sl. pošto će se to sve samo rešiti.
 
Obično u uredjenim društima postoji zapisnik gde higijeničar/ka obilazi wc na svakih sat i vodi evidenciju tj zabeleži da je stanje uredno sa potpisom i vremenom provere. Tako da ako zatekne ovakav prizor odmah reaguje i očisti.
Trebali bi da uvedu takav sistem na Prokopu.
 
Taкав систем је и у свим тржним центрима у земљи. Сваки клозет у кладионици је уреднији од најуреднијег клозета на железничким станицама.
 
Знате која је разлика између наших клозета и клозета у Немачкој? Па, разлика је у том, што сви Срби одоше да чисте клозете по Немачкама па код нас нема довољно радне снаге.*

А то за некултуру циљања, ја вас молим да се не згражавате, стоке има свуда. Само је ствар да се не скори, да неко уђе и смије, што би Чеси рекли ховно, док се не запече.




*Ова медаља има и другу страну: ако би неко платио и опремио људе који се занимају чишћењем клозета, али и вршио редовну контролу, исто би било чисто и уредно.
И за крај, позви колегама архитектама: када радите пројекат и бирајте материјале, вирајте нешто што може код нас да се проиведе, користите мозак да будете креативни а не готове предлоге фенси проиувођача. Немојте сметати са ума да је Србија сиромашна, и да одржавање исто кошта. Нека кошта што је могуће мање, веће су шансе да нам Србија буде лепша. Хвала.
 
Svaki dan praviti medijski haos dok se ne naviknu, jedino tako može sa IŽS. :D

Edit: Da dodam ako ili bolje kad se vrate starim navikama, opet medijski haos pa im mižda padne napamet da malo postroje ili zamene rukovodstvo.
 
Nije ovo za nas, na podu red blata red g.... iz prve kabine. Klik na fotografiju za pun prikaz.

IMG_20240124_191122.jpg


Bonus fotka iz glavnog hola.
IMG_20240124_195413.jpg
 
J.... ti državu u kojoj treba praviti medijski haos da bi se očistio u.... toalet na glavnoj stanici. Toliko ....

проблем је до менталитета запослених у државној фирми. да одржавање ради приватник, тоалети не би били чисти, него би били стерилни
 
Vrh