Hvala svima na učešću u temi !
JohnnyLee":39iyr1pb je napisao(la):
ја би' отишао на пут за те паре, јер се никако другачије паметно не могу потрошити. само би исцуреле из руку као вода кроз сливник
Veruj mi, i ja bih. Ali je problem u tome što postoje neke osobe u mojem životu prema kojima imam nekakvu odgovornost... Ali da sam sam, odavno bih ja podigao sidro. (sad će neko reći "opravdanja, opravdanja..." , možda je i to istina ?)
Delija":39iyr1pb je napisao(la):
По унутрашњеости умируће Србије за те паре можеш да купиш сасвим пристојно имање али пошто ти не би ван Београда...Јбг , уплати то све на Ракунат на победу против Бјонфр-а.
Da je tamo moguće živeti, ne bi to ni bilo napušteno ni takva bagatela. Te bajke o mirnom životu na selu kod nas ne važe, jer to nisu više sela, nego nedođija i divljina. A kada se tamo bude moglo odlaziti normalnim saobraćajem, i normalno koristiti struja, voda, i komunikacije, raditi i živeti, e onda to više neće biti jeftino.
MilisaV":39iyr1pb je napisao(la):
Eh, taj čuveni savet "kreni neki posao" , samo kad bi sadržavao još neke "sitne" detalje o tome "kako" ... Razmišljao sam ja o tome i tu i tamo se informisao o tim "detaljčićima" kroz tuđa iskustva. Zaključak je da , kao što sam već napisao, nemam burazerske konekcije.
Takođe, ako bih se upustio u neki prizemniji privatni posao, tipa str, sur, i sl. , to nisam ja. Imam neku svoju struku, i neki svoj posao, to mi odgovara na neki svoj način (očigledno ne na finansijski način).
Moj "problem" (sad me mnogi pljuju: "ti to zoveš problem ?!") je što mi ovolika količina para retko/nikada nije u rukama (da, da, baš sam totalni golja, nemam ni kola, ni stan, ni pojma...), i našao sam se u nekom grču da ne želim da potrošim ni najmanji deo,
jer bih time "okrnjio" tu "masu para" , i na taj način sebe polagano lišio možda neke šanse da taj
"toliki veliki" novac iskoristim na nešto što bi mi konkretnije promenilo kvalitet života.
Od Bg ne mogu da se odmičem jer sam vezan porodičnim i radnim obavezama, a da nisam ("opravdanja, opravdanja...") verovatno bih se već odavno odmakao, ali preko granice u jednom pravcu.
Imam neke ideje, da nađem neki plac u domašaju Bg-a (kada kažem "u domašaju", mislim na neku razdaljinu koju bih mogao da podnošljivo prelazim svakodnevno zbog posla) , i da se upustim u neku vrstu "jeftine gradnje" , kao što je montažna kuća ili slično.
Pa čak i uz ulazak u kredit, koji bi valjda bio manji i podnošljiviji uz pomenutih 10k.
Ali postavlja se pitanje da li se može naći povoljan plac (da ima mogućnost dovlačenja vode i struje)
a da pri tome cena ne bude takva da od polaznih 10k ne ostane dovoljno ni za temelje ?
Naravno, ovo su neki "detalji" koji prolete kroz glavu kada se misli u tom pravcu gradnje, placeva...
Ako bih sada krenuo u pravcu saveta o onome "kreni neki posao..." , te pečurke, na primer, nekako primamljivo
zvuče, čovek na prvu loptu pomisli da se tu ništa ne radi, da je lako... Ali tu je pitanje odgovarajućeg
prostora za uzgajanje (veličina, dostupnost puta...), sa održavanjem (klime, ovlaživači, rafovi, zemlja, voda, struja, zaštita...) , onda pitanje vozila, pa koliko bih morao da uložim sredstava i vremena (a već sam zaposlen i imam porodične obaveze...opravdanja, opravdanja...)
loše ova vrućina deluje na mene, očigledno.