Šta je novo?

šta sa 10k eura

Ljudi, za pokretanje posla nije 10000 neka znacajna suma, odmah da vam kazem. I u tom slucaju mu treba kredit. jer treba uloziti u celokupan sistem, koji treba da se probija na jako sumnjicavom trzistu.

Sve u svemu, dok bude dostigao nivo da moze od zarade da kupi sebi dom, moglo bi da prodje i decenija. Osim toga, danas je ekonomsko stanje takvo, da se male firme masovno gase usled enormnih drzavnih dazbina.

Ako ima zaposlenje, nabolji je Hazardov predlog.

Može da udje u firmu, kao akcionar.
Ako je ozbiljan neka mi se javi na PP.

To važi i za ostale ko hoće da "uloži" u posao koji je perspektivan.

Плет, у сваком случају мораш прво у својој глави да разлучиш око приоритета, шта ти је горуће.

Ако имаш неки дуг, враћај одмах, без размишљања, веруј ми на томе. "Дуг је најгори друг"

Ако си са послом "сређен", а немаш "кров над главом" (кућа, стан нов или полован), мораш да се упустиш у кредит, јер и да имаш дупло више пара, морао би да подигнеш кредит. Најиспалтивије по мени, је изградња монтажне куће, могу да се граде у свим деловима града, некад није могло ! И са овом количином пара можеш полако да "уђеш" у кредит код банке (озбољне банке) и полако да кренеш са изградљом монтажне куће.

Ако си без посла онда ти нема друге него да део новца одвојиш за подмићивање за запослење или да се учланиш у жуту партију (не дај Боже). Сад сви "трче" или у државне установе или у неку од банака или осигуравајући кућа.
Ево једног примера који сам јуче чуо, пошто је пријатељима ћерка незапослени стоматолог: један од корумпираних професора са стоматолошког факултета тражи 10.000,- еврића за услугу да запосли, у државној стоматолошкој установи, онога ко то од њега тражи !!!

Није лоше отворити мењачницу, размисли. Кад скупиш мало пара, а и ту може исто доста брзо да се заради, ето ти крова над главом. Мој бивши колега је након изгубљеног посла у државној фирми где смо радили, лутао од посла до посла и разбијао главу шта ће и како да прехрани породицу. Позајмио паре, отворио мењачницу, сад их има три и каже да посао цвета. То је било пре две године !

Предлози који су ти упутили Хазард, ФицаБлок38 (мора да је из блока 38 где сам некад живео) и Моравац су доста реални.

Сад сам се сетио још једног предлога, али није ми баш драг. Наиме, за те паре, можеш да изнајмиш простор и да отвориш кладионицу, све популарније и популарније (НА ЖАЛОСТ) и брзо се враћа уложено !!!!!!!!!!!!!! Народ се све више и више коцка, јер стандард иде на доле и сви желе на брзака да зараде што лакше паре !

Дубоко размисли па одлучи. Знаш и сам, прво реци "хоп", па скочи !

Čini mi se da kokice nisu loš posao mada je to meni nepoznata oblast.
Jel zna neko realnu računicu i potrebne korake radi legalne prodaje kokica
na mestu koje nije obuhvaceno konkursom

Povod razmišljanju je ekstrem u Knezu gde je samo izlicitarno mesto placeno 40.000 evra :shok:
izvor http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/216612/Kokicar-zakup-mesta-placa-cak-40000-evra
ali to je jedan ekstrem a ne prosečna realnost.
Edit
ako Zeksa dobiješ kao mušteriju buducnost ti je osigurana :lool: :laugh: :lool:

Хех...Ја сам прилично добро упућен у ту причу са кокицама преко друга који ради то и који је планирао да узме један "пећина" киоск и да самостално ради.Поента је да се нађе веза у неком тржном центру,улазу на позориште (пећина натргу републике код Бухе) ма шта год,само да није јавна површина да би се избегао конкурс и малтретирање са комуналцима и бирократијом.Иначезарада и није нека.

Овде ми је било најлогичније да ставим ову идеју, како зарадити паре !, а дечко који је ово "смислио" сад ради у једној банци у Енглеској:

Један младић је за 200 евра купио коња од газде са имања. Газда је обећао испоруку идућег дана.
Тог дан је газда дошао и рекао: "Жао ми је момче, коњ је цркао."
"Добро, вратите ми онда мој новац."
"Жао ми је, не могу, већ сам то потрошио."
"Онда ми бар донесите цркнутог коња."
"Зашто?"
"Расписаћу лутрију! Награда је коњ"
"Не можете то направити!"
"Могу и хоћу, само гледајте! И немојте никоме рећи да је коњ угинуо."
Месец дана касније газда сретне младића и пита га шта је било.
"Ништа посебно. Расписао сам лутрију. Уплатни листић је био 2 евра.
Продао сам их 300 листића и зарадио 600 евра"
"Зар се нико од учесника није жалио?"
"Јесте. Само тип који је добио главну награду. Вратио сам му његових
2 евра, частио га још са 10 евра и показао цркнутог коња. Није се бунио"

Проблем увек крене од неког "коња", а банке само раде свој посао....И ето финансијске и економске користи или кризе (како за кога).

Живети у предграђу Београда је мучење.

Мени би се више допало да живим у центру Мајданпека него у неком Приградском насељу типа Прогар, Нови Бановци, Мељак, Лештане и слично.

Да ме посео не везује за овај Београд небих никада живео у њему. Поготово не у неком његовом предграђу.

Kad smo već kod toga, ogromna je razlika između divljih predgrađa, i onih koja su postojala kao mesta (sela, naselja...) i pre širenja Beograda.
Tako Banovci, Batajnica, Surčin, Železnik, Rakovica, Višnjica imaju pristojnu infrastrukturu i uslove za život.
Sa druge strane Kaluđerica, Krnjača, Ledine itd. su samo bivše njive ili livade koje je neko prodao za placeve i ostavio 2 metra puta između istih...

Imas kuce za 4000e sa 10 ari placa u banatskim selima koja su svako max 15km od nekog grada. Vecina sela ima gas i telefon (internet, kablovska) i blizu su granice i Temisvara :) Ravnica, mali troskovi, opusteno...

Sta god da pokusas sa biznisom velike sanse su da izgubis sve, nezgodna je situacija, po meni nikad gore nije bilo. Moja koleginica je imala privatnu apoteku 2godine i to je lepo islo jedno vreme ali na kraju je usla u dugove i morala stan da proda. Fora je u tome sto ne posluju svi pod istim uslovima, ona nije imala nikakve veze i povlastice od gradskih vlasti, stalno joj je dolazila inspekcija, lekove je nabavljala po skupim cenama jednostavno receno strucnost, znanje ne prolaze, moras biti spreman da pretis, ucenjujes, dobro je imati nekog kriminalca u porodici

Vrh