Плет, у сваком случају мораш прво у својој глави да разлучиш око приоритета, шта ти је горуће.
Ако имаш неки дуг, враћај одмах, без размишљања, веруј ми на томе. "Дуг је најгори друг"
Ако си са послом "сређен", а немаш "кров над главом" (кућа, стан нов или полован), мораш да се упустиш у кредит, јер и да имаш дупло више пара, морао би да подигнеш кредит. Најиспалтивије по мени, је изградња монтажне куће, могу да се граде у свим деловима града, некад није могло ! И са овом количином пара можеш полако да "уђеш" у кредит код банке (озбољне банке) и полако да кренеш са изградљом монтажне куће.
Ако си без посла онда ти нема друге него да део новца одвојиш за подмићивање за запослење или да се учланиш у жуту партију (не дај Боже). Сад сви "трче" или у државне установе или у неку од банака или осигуравајући кућа.
Ево једног примера који сам јуче чуо, пошто је пријатељима ћерка незапослени стоматолог: један од корумпираних професора са стоматолошког факултета тражи 10.000,- еврића за услугу да запосли, у државној стоматолошкој установи, онога ко то од њега тражи !!!
Није лоше отворити мењачницу, размисли. Кад скупиш мало пара, а и ту може исто доста брзо да се заради, ето ти крова над главом. Мој бивши колега је након изгубљеног посла у државној фирми где смо радили, лутао од посла до посла и разбијао главу шта ће и како да прехрани породицу. Позајмио паре, отворио мењачницу, сад их има три и каже да посао цвета. То је било пре две године !
Предлози који су ти упутили Хазард, ФицаБлок38 (мора да је из блока 38 где сам некад живео) и Моравац су доста реални.
Сад сам се сетио још једног предлога, али није ми баш драг. Наиме, за те паре, можеш да изнајмиш простор и да отвориш кладионицу, све популарније и популарније (НА ЖАЛОСТ) и брзо се враћа уложено !!!!!!!!!!!!!! Народ се све више и више коцка, јер стандард иде на доле и сви желе на брзака да зараде што лакше паре !
Дубоко размисли па одлучи. Знаш и сам, прво реци "хоп", па скочи !