Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.041
Na stranu sad urbanistički i pravni aspekat svega toga, meni je jadno i porazno kako mnogim Srbima ne smeta da žive ili rade u takvim svinjcima. Ja da imam lokal, ako već ne mogu da utičem na to da zgrada i okolina u kojoj se nalaze budu lepe i sređene, bar bih se potrudio da moj deo liči na nešto. Ako ne mušterijama, ako ne prolaznicima, onda ako ništa drugo bar da meni bude lepo kad dolazim na radno mesto. A ne da me hvata jeza i asocira na Bronks 80ih. Čak i ako nemam para da popravljam i kupujem nove stvari, potrudio bih se da to izgleda održavano čak i s time što imam. Uostalom takav pristup i primenjujem u kontekstu zgrade u kojoj živim. Lokal nemam ali u zgradi ono što mogu da sredim i kolko tolko održim, to i uradim. Nisu tu glavni faktor finansijske mogućnosti, nego koliko je ko spreman da se potrudi i snađe.
Ali očigledno ovde mnogim ljudima ne smeta da žive u brlogu i svinjcu. Čak se i Arapi i Indusi, koji generalno žive u prljavštini i haosu, potrude da barem njihova radnja/kuća bude kolko tolko sređena. Sve i da je pored njih deponija, iscimaju se bar toliko da tih par kvadrata što je njihovo bude prihvatljivo. Ovde jok, ku***bolja do neba i nazad. Svinjac do svinjca, nebitno dal je u pitanju radnja, garaža ili pak sopstvena kuća.
Ali očigledno ovde mnogim ljudima ne smeta da žive u brlogu i svinjcu. Čak se i Arapi i Indusi, koji generalno žive u prljavštini i haosu, potrude da barem njihova radnja/kuća bude kolko tolko sređena. Sve i da je pored njih deponija, iscimaju se bar toliko da tih par kvadrata što je njihovo bude prihvatljivo. Ovde jok, ku***bolja do neba i nazad. Svinjac do svinjca, nebitno dal je u pitanju radnja, garaža ili pak sopstvena kuća.