Šta je novo?

Šta jedemo?

Bakterije ne opstaju na metalnim površinama. A kod nas je sad najviše vozila JGP sa golim metalnim šipkama.

Došljak, imaš reč...

Ja ću da presudim na kraju ko je u pravu.

Постоје различите врсте бактерија са различитим потребама за преживљавањем. Ево овде има табела и вируса и бактерија.

Нема страха, само причамо о безбедности где су критеријуми ипак подешени спрам рањивијих категорија :D

Dobro pivo.
IMG_2446.jpeg

Bilo je i fotografija koje sam vidjao da je još gore, da precrtaju staru cenu, postave skuplje i napisano je akcija ili top ponuda...
Da baš niko ne primeti u tom procesu dok se to stvarno ne postavi je zanimljivo.

Znaju oni to kao sto znaju da se ljudi lepe za rec akcija i “akcijske cene”.

Ko je dovoljno glup da ne vidi stvaran izvor snizenja, i treba da bude prevaren.
Svako snosi odgovornost za svoju glupost.

To su gluposti.

Tako i u Kini "nisam ja nikoga prevario, ja sam ga nadmudrio". I onda ode i proda domaći zejtin napravljen od masti i govana iz šahta.

Koji je smisao postojanja država i institucija ako će sve da se svodi na "pa ti pazi da te neko ne prevari, pa nećeš biti prevaren"?

Npr kad su se pojavili prvi phishing sajtovi, ni 90% ljudi iz ITa nisu znali za to niti mogli da spreče da budu prevareni, u prvih par meseci. A kako bi tek znali oni koji čak nisu ni iz te struke? I niko im tada nije rekao "pa tako vam i treba, kad ne gledate". Nego su pokretnute razne akcije, od lokalnih do međunarodnih i od privatnih do državnih, da se to spreči i sankcioniše.

Nemamo već dovoljno obaveza i stresova pa sad treba još i da budemo uradi-sam trgovinski inspektori jer vreće govana koje plaćamo neće da rade svoj posao a rado će da prime kajmak od tih istih lanaca koji nas varajui deru... hau jes nou... Evo sve trčimo da se još i time bavimo, i da visimo u prodavnicama izučavajući cene i artikle.

Prevaranti nisu dobri za napredovanje u društvu.
Realno treba ozbiljan sektor napraviti za borbu protiv njih.

Ne može da bude akcija sniženja sa 420.00 na 419.99 jer pare u Srbiji ne postoje kao novčana jedinica već 20 godina.

Mi smo jedino doope od države u Evropi koja i dalje u opticaju i trgovini ima apoene koje zvanično više ne koristi.

Prekinite da branite g..na koja namerno i svesno lažu, varaju i krše zakone. I da očekujete od običnih kmetova da budu doktori nauka i veštaci iz 20 sfera i polja da bi mogli normalno da žive u društvu.

Ne samo to da nema apoena nego je sniženje neozbiljno.

To su opšta ograničenja trgovine, poslovanja... dobra vera, dobar domaćin, dobar privrednik to bi trebalo da budu inkorporisani standardi poslovanja i privređivanja uopšte.

Umeju i sitnim slovima uz sniženu cenu da napišu da je uz karticu lojalnosti, aplikaciju i sl. Tako sam se u veru zeznuo pre mesec, dva jer toliko retko idem, ja pogledao sniženu cenu, sad ću da se zadržavam pola sata oko proizvoda.

Oni na to i idu da prevere neke, neupućene i sl. a svi jurimo negde i nemamo vremena da čitamo sve napisano oko cena.

Cekaj pise stara cena i nova cena, i ti ne mozes da obradis tu informaciju, nego verujes u velika slova AKCIJA.
E tu su igranke, kako pronaći rupu u zakonu. Tu su najplaćeniji tumači, advokati itd... Nažalost.
Možda je ovo i po zakonu, ne znam. Ali kada se ovo vidi treba se menjati zakon i uspostavljati novi pravedniji.
Mnogo ljudi se bavi samo ovim, umesto važnijim stvarima.
Da ne idemo offtopic, mene najviše brine šta je sve u opticaju za ishranu i te kontrole.
Nemaju svi vremena da se oko toga i sami snalaze i kao veruju u nešto da je ok jer je dobijena dozvola za prodaju i mogu da kupe.
Mislim stvarno da će u budućnosti ljudi bi zgroženi šta je sve moglo da se reklamira i plasira u prodaju.

Nije po zakonu. Inspekcija bi našla član makar najopštiji, vezano za prevaru, stvaranje i održavanje u zabludi. To su prosto neka najopštija ograničenja jer ti zdrava pamet kaže da jedna para nije ozbiljan popust nego prevarna radnja, dovođenje u zabludu. I nažalost nekad je dug put, ako treba i do Strazbura da ti kažu šta je zdrava pamet. Ma šta ti stavio u zakon. Ti imaš neka najopštija ograničenja još u ustavu vezano za privredu.

To je vezano za nepostojeći popust.

a recimo kad stave sitnim slovima loyaliti cena!

i ti sad treba da budeš upućen šta je to.

Teraju te da saznaš više, čitaš više, provodiš vremena oko njih više. I za***eš se da je redovna cena. To nažalost mogu da rade.

Ali bukvalno ceo proces razmišljanja je da te zavrnu, uvale, prevare, za ono za šta znaju da nećaš tražiti pare nazad jer žuriš.

E mene vise nervira taj loyality popust, sta im to znaci ?
Ja bih to zabranio.
Treba da im ostavim svoje podatke, pa da me smaraju sa reklamama, more mrs.

Ali stave ti npr. Mleko ZDRAVO mlekara Subotica 1l cena 150
99.99 loyaliti cena 👍 isplati se.
i ti sad rastumači šta i kako.

tu će barem 1 od 10 ljudi da se zezne.

Chika zabole za ove masovne i opštepoznate prevare, njega žulja što mu nude loyalty a on nije u loyalty klubu...

To je najveći trgovinski problem trenutno u Srbiji.
Ne nepostojeći i nezakoniti apoeni.
Ne lažne akcije.
Ne lažno oglašavanje i obmanjivanje.
Nego što ga smaraju sa loyalty cenama...

To je diskriminacija potrosaca, zasto neko da ima popust a neko ne.

Vrh