Пре месец дана кад сам био у Кракову по препоруци једног Пољака отишли смо да пробамо Zapiekanki - да кажемо студентску брзу храну слична новосаднском индексу која се сатоји од печеног ширег багета пресеченог на пола, а основа су качкаваљ, моцарела и шампињони. Најбољи запиеканки у Кракову се налази у јеврејској четврти Kazimierz где су од јавног тоалета направили круг са храном и тамо се продаје само то + нешто кромпрића и палачинки.
Овако изгледа оригинал пољски запиеканки, качкаваљ, шампињони, моцарела, пилетина, спанаћ, кукуруз, сенф.
Служи се цео или пола, с тим што се мора нагласити пре печења јер се не сече кад се испече све ће поиспадати. Цена овог је била 30 PLN или ти око 7.5 евра. Чекао сам у реду једно пола сата сигурно
А ово је мој кућни запиеканки са малтене истим састојцима.
Изгледа шашаво али је укусно. Користио сам ћабату која није за то јер је за ово потребан шири багет.