Šta je novo?

Šta jedemo?

Juce sam se iznenadio kad sam video da je onaj klasicni Snickers od 50 grama dogurao do 100 dinara.....
Veliki 7days 200 dinara......Ej
 
@Avgi Imam baštu, rado kuvam, dobro mi je. :)

Pogledajte prilog 239803
Bok čoj?
Pošto si jedan od retkih koji (zna da) kuva/sprema, hajde češće postavljaj fotke ove zdravije hrane koju spremaš, malo i da nam daš inspiraciju i poslužiš kao primer kad se prehrambeno ulenjimo a i nije loše da malo izbalansiraš ove pljeskavice i bureke😁. Koliko se sećam ti si spremao prokelj valjda u rerni (otud mi ideja).

Zdrav mikrobiom ne čini samo jedna vrsta hrane koja se unosi za "zdrava creva"; lepotu mikrobioma (njegov kvalitet) čine raznovrsne namirnice koje redovno unosimo kao prebiotske i probiotske kulture. Što je na istoku "kimči" to je kod nas npr.kiseli kupus zimi (misli se na prirodno kiseljenje) i na zdrav način obogaćuje miikrobiom. @Filip 01 Msm da je bolje prevenirati zdravom ishranom sad dok smo mlađi da usvojimo zdrave navike i da naviknemo decu od ranog uzrasta, koliko možemo, nego "očekivati tegobe" u zrelom dobu kad već malo toga možemo lično da učinimo.

@Cotra ti si svojevremeno pitao u vezi pahuljica: najzdraviji vid unosa su cela zrna žitarice. Nije komplikovano kao što zvuči: u "zdravoj hrani"(biošpajzu) možeš da kupiš i da spremiš (na Kaleniću postoji jedan od najbolje snabdevenih, koliko sam upućena, u Beogradu). Ne znači da je najidealnije kako ih ja spremam/kombinujem ali uzimajući u obzir tempo života i obaveze, ovo spada u najbrži vid spremanja doručka: uveče operem žitarice koje kombinujem u zavisnosti od konzumenata, raspoloženja itd. npr. raž, heljdu (neprženu jer mi se ne sviđa ukus propržene), proso, ječam ... i potopim u dosta vode; to preko noći nabubri; ujutru stavim da se kuva (ako staviš proso moraš češće promešati) i dok se spremim, to je već kuvano (znači tipa 15'); isključiš, skloniš i ostaviš u to malo vode koliko ti je ostalo jer će upiti tokom dana. Možeš odmah da jedeš, poneseš u nekoj posudi, kako god...Lično mi prija da kombinujem sa golicom, lanom, raz.semenkama, cimetom, ubacim neko voće npr.bananu (ako komb.sa prob.jogurtom), suvo voće npr.ukusno mi je sa suvim grožđem i sipam kefir. Ne pravi nagle skokove šećera u krvi (ako je dobro izbalansirano), sporo otpušta šećer u krv. Dugo me drži sitom, duže nego tipa sendvič sa šunkom i kačkav. Svo to zrnevlje je dobro za nešto: raž je antikancerogena, dobra za dijabetičare, proso je super kod problema sa bubrezima, tj.prevencije, kod reumatoidnog artritisa (empirijski sam se uverila da smanjuju nivo mok.kis. te mogu blagotvorno uticati na smanjenje tegoba kod ljudi koji pate od reume), o heljdi su vrv svi već čitali, starije kulture, žitarice su odlične; lično obožavam ječam (bogatstvo vit.B kompleksa) jer mi smiri živce, tj.ako znam da mi sledi stresan dan stavim više ječma i "uživam". Sad bi @GOJE na ovu temu imao štošta pametno da sugeriše 😁 Uglavnom to spremim, pokrijem, uveče ubacim u frižider i uzimam za doručak po volji.

U navedenom se ograđujem od aflatoksina tj.njegovog nivoa u žitaricama, kefiru; koji cimet koristiti (u smislu porekla) itd. jer nešto moramo da jedemo; ako smo svesni kako sve funkcioniše u ovoj državi niko ne bi ništa jeo ni pio jer počev od voća, povrća koji su prskani ko zna čime, meda u koji dodaju ne biste verovali šta sve radi postizanja boje, gustine, profita itd. pa do mleka, mlečnih proizvoda i mesa.

Manje stresa i prijatno!

P.S. @Cotra pominjao si negde (znam enciklopedija nepotrebnih informacija sam) kako imaš problema sa venama: nadam se da si uradio dopler krvnih sudova (nogu) kao u da si se konsultovao sa nekim vaskularcem oko vask.čarapa koje bi možda trebao da nosiš tokom stajanja i dužih putovanja; vrv će ti savetovati da dosta hodaš, vrv ne bi trebao da trčiš (ne znam da li trčiš) , da duže stojiš i kad sediš da držiš odignute noge.

P.P.S. Da "uđe u zapisnik", vrv ne mogu da se spremim za 15', ali se spremam
1748549364159.gif
.
 
Poslednja izmena:
Bok čoj?
Pošto si jedan od retkih koji (zna da) kuva/sprema, hajde češće postavljaj fotke ove zdravije hrane koju spremaš, malo i da nam daš inspiraciju i poslužiš kao primer kad se prehrambeno ulenjimo a i nije loše da malo izbalansiraš ove pljeskavice i bureke😁. Koliko se sećam ti si spremao prokelj valjda u rerni (otud mi ideja).

Zdrav mikrobiom ne čini samo jedna vrsta hrane koja se unosi za "zdrava creva"; lepotu mikrobioma (njegov kvalitet) čine raznovrsne namirnice koje redovno unosimo kao prebiotske i probiotske kulture. Što je na istoku "kimči" to je kod nas npr.kiseli kupus zimi (misli se na prirodno kiseljenje) i na zdrav način obogaćuje miikrobiom. @Filip 01 Msm da je bolje prevenirati zdravom ishranom sad dok smo mlađi da usvojimo zdrave navike i da naviknemo decu od ranog uzrasta, koliko možemo, nego "očekivati tegobe" u zrelom dobu kad već malo toga možemo lično da učinimo.

@Cotra ti si svojevremeno pitao u vezi pahuljica: najzdraviji vid unosa su cela zrna žitarice. Nije komplikovano kao što zvuči: u "zdravoj hrani"(biošpajzu) možeš da kupiš i da spremiš (na Kaleniću postoji jedan od najbolje snabdevenih, koliko sam upućena, u Beogradu). Ne znači da je najidealnije kako ih ja spremam/kombinujem ali uzimajući u obzir tempo života i obaveze, ovo spada u najbrži vid spremanja doručka: uveče operem žitarice koje kombinujem u zavisnosti od konzumenata, raspoloženja itd. npr. raž, heljdu (neprženu jer mi se ne sviđa ukus propržene), proso, ječam ... i potopim u dosta vode; to preko noći nabubri; ujutru stavim da se kuva (ako staviš proso moraš češće promešati) i dok se spremim, to je već kuvano (znači tipa 15'); isključiš, skloniš i ostaviš u to malo vode koliko ti je ostalo jer će upiti tokom dana. Možeš odmah da jedeš, poneseš u nekoj posudi, kako god...Lično mi prija da kombinujem sa golicom, lanom, raz.semenkama, cimetom, ubacim neko voće npr.bananu (ako komb.sa prob.jogurtom), suvo voće npr.ukusno mi je sa suvim grožđem i sipam kefir. Ne pravi nagle skokove šećera u krvi (ako je dobro izbalansirano), sporo otpušta šećer u krv. Dugo me drži sitom, duže nego tipa sendvič sa šunkom i kačkav. Svo to zrnevlje je dobro za nešto: raž je antikancerogena, dobra za dijabetičare, proso je super kod problema sa bubrezima, tj.prevencije, kod reumatoidnog artritisa (empirijski sam se uverila da smanjuju nivo mok.kis. te mogu blagotvorno uticati na smanjenje tegoba kod ljudi koji pate od reume), o heljdi su vrv svi već čitali, starije kulture, žitarice su odlične; lično obožavam ječam (bogatstvo vit.B kompleksa) jer mi smiri živce, tj.ako znam da mi sledi stresan dan stavim više ječma i "uživam". Sad bi @GOJE na ovu temu imao štošta pametno da sugeriše 😁 Uglavnom to spremim, pokrijem, uveče ubacim u frižider i uzimam za doručak po volji.

U navedenom se ograđujem od aflatoksina tj.njegovog nivoa u žitaricama, kefiru; koji cimet koristiti (u smislu porekla) itd. jer nešto moramo da jedemo; ako smo svesni kako sve funkcioniše u ovoj državi niko ne bi ništa jeo ni pio jer počev od voća, povrća koji su prskani ko zna čime, meda u koji dodaju ne biste verovali šta sve radi postizanja boje, gustine, profita itd. pa do mleka, mlečnih proizvoda i mesa.

Manje stresa i prijatno!

P.S. @Cotra pominjao si negde (znam enciklopedija nepotrebnih informacija sam) kako imaš problema sa venama: nadam se da si uradio dopler krvnih sudova (nogu) kao u da si se konsultovao sa nekim vaskularcem oko vask.čarapa koje bi možda trebao da nosiš tokom stajanja i dužih putovanja; vrv će ti savetovati da dosta hodaš, vrv ne bi trebao da trčiš (ne znam da li trčiš) , da duže stojiš i kad sediš da držiš odignute noge.
P.P.S. Da "uđe u zapisnik", vrv ne mogu da se spremim za 15', ali se spremam.
Hvala.
Medjutim, ja sam u stanju za operaciju. Tj moje vene.

Sto se tice zitarica. Da li cele zitarice imaju prednost u odnosu na sitne ovsene pahuljice kojie se strasno brzo ntope vodom i za 5 min su spremne, ako se smao preliju vodom?
 
Hvala.
Medjutim, ja sam u stanju za operaciju. Tj moje vene.

Sto se tice zitarica. Da li cele zitarice imaju prednost u odnosu na sitne ovsene pahuljice kojie se strasno brzo ntope vodom i za 5 min su spremne, ako se smao preliju vodom?
Da, cele žitarice su zdravije od pahuljica. Za raz. od pahuljica, cela zrna žitarica ne možeš konzumirati prelivanjem vodom izuzev ako imaš zube od čelika. Zbog fitinske kiseline ni pahuljice ne bi trebalo koristiti termički neobrađene.

P.S. Pretpostavljam da si već na nekoj antikoagulantnoj Th, ukoliko jesi vodi računa o Tr i svim frakcijama vezanim za krvarenje, sigurno su ti rekli da moraš da prijaviš kod bilo kakve vrste intervencije (npr.vađenje zuba) ukoliko si na antikoag.Th, inače izbegavaj sunce i vodi računa kad su visoke T.
 
Poslednja izmena:
Bok čoj?
Pošto si jedan od retkih koji (zna da) kuva/sprema, hajde češće postavljaj fotke ove zdravije hrane koju spremaš, malo i da nam daš inspiraciju i poslužiš kao primer kad se prehrambeno ulenjimo a i nije loše da malo izbalansiraš ove pljeskavice i bureke😁. Koliko se sećam ti si spremao prokelj valjda u rerni (otud mi ideja).

Zdrav mikrobiom ne čini samo jedna vrsta hrane koja se unosi za "zdrava creva"; lepotu mikrobioma (njegov kvalitet) čine raznovrsne namirnice koje redovno unosimo kao prebiotske i probiotske kulture. Što je na istoku "kimči" to je kod nas npr.kiseli kupus zimi (misli se na prirodno kiseljenje) i na zdrav način obogaćuje miikrobiom. @Filip 01 Msm da je bolje prevenirati zdravom ishranom sad dok smo mlađi da usvojimo zdrave navike i da naviknemo decu od ranog uzrasta, koliko možemo, nego "očekivati tegobe" u zrelom dobu kad već malo toga možemo lično da učinimo.

@Cotra ti si svojevremeno pitao u vezi pahuljica: najzdraviji vid unosa su cela zrna žitarice. Nije komplikovano kao što zvuči: u "zdravoj hrani"(biošpajzu) možeš da kupiš i da spremiš (na Kaleniću postoji jedan od najbolje snabdevenih, koliko sam upućena, u Beogradu). Ne znači da je najidealnije kako ih ja spremam/kombinujem ali uzimajući u obzir tempo života i obaveze, ovo spada u najbrži vid spremanja doručka: uveče operem žitarice koje kombinujem u zavisnosti od konzumenata, raspoloženja itd. npr. raž, heljdu (neprženu jer mi se ne sviđa ukus propržene), proso, ječam ... i potopim u dosta vode; to preko noći nabubri; ujutru stavim da se kuva (ako staviš proso moraš češće promešati) i dok se spremim, to je već kuvano (znači tipa 15'); isključiš, skloniš i ostaviš u to malo vode koliko ti je ostalo jer će upiti tokom dana. Možeš odmah da jedeš, poneseš u nekoj posudi, kako god...Lično mi prija da kombinujem sa golicom, lanom, raz.semenkama, cimetom, ubacim neko voće npr.bananu (ako komb.sa prob.jogurtom), suvo voće npr.ukusno mi je sa suvim grožđem i sipam kefir. Ne pravi nagle skokove šećera u krvi (ako je dobro izbalansirano), sporo otpušta šećer u krv. Dugo me drži sitom, duže nego tipa sendvič sa šunkom i kačkav. Svo to zrnevlje je dobro za nešto: raž je antikancerogena, dobra za dijabetičare, proso je super kod problema sa bubrezima, tj.prevencije, kod reumatoidnog artritisa (empirijski sam se uverila da smanjuju nivo mok.kis. te mogu blagotvorno uticati na smanjenje tegoba kod ljudi koji pate od reume), o heljdi su vrv svi već čitali, starije kulture, žitarice su odlične; lično obožavam ječam (bogatstvo vit.B kompleksa) jer mi smiri živce, tj.ako znam da mi sledi stresan dan stavim više ječma i "uživam". Sad bi @GOJE na ovu temu imao štošta pametno da sugeriše 😁 Uglavnom to spremim, pokrijem, uveče ubacim u frižider i uzimam za doručak po volji.

U navedenom se ograđujem od aflatoksina tj.njegovog nivoa u žitaricama, kefiru; koji cimet koristiti (u smislu porekla) itd. jer nešto moramo da jedemo; ako smo svesni kako sve funkcioniše u ovoj državi niko ne bi ništa jeo ni pio jer počev od voća, povrća koji su prskani ko zna čime, meda u koji dodaju ne biste verovali šta sve radi postizanja boje, gustine, profita itd. pa do mleka, mlečnih proizvoda i mesa.

Manje stresa i prijatno!

P.S. @Cotra pominjao si negde (znam enciklopedija nepotrebnih informacija sam) kako imaš problema sa venama: nadam se da si uradio dopler krvnih sudova (nogu) kao u da si se konsultovao sa nekim vaskularcem oko vask.čarapa koje bi možda trebao da nosiš tokom stajanja i dužih putovanja; vrv će ti savetovati da dosta hodaš, vrv ne bi trebao da trčiš (ne znam da li trčiš) , da duže stojiš i kad sediš da držiš odignute noge.

P.P.S. Da "uđe u zapisnik", vrv ne mogu da se spremim za 15', ali se spremam Pogledajte prilog 239892.

E to se zove post na temi šta jedemo 😁

Vraćaš mi veru u ljude u odnosu na AI... Mada klackalica je... Ali za večeraš barem Ljudi vs AI 1:1 (bilo je 0:1 do pre 15 minuta.)
 
Da, cele žitarice su zdravije od pahuljica. Za raz. od pahuljica, cela zrna žitarica ne možeš konzumirati prelivanjem vodom izuzev ako imaš zube od čelika. Zbog fitinske kiseline ni pahuljice ne bi trebalo koristiti termički neobrađene.

P.S. Pretpostavljam da si već na nekoj antikoagulantnoj Th, ukoliko jesi vodi računa o Tr i svim frakcijama vezanim za krvarenje, sigurno su ti rekli da moraš da prijaviš kod bilo kakve vrste intervencije (npr.vađenje zuba) ukoliko si na antikoag.Th, inače izbegavaj sunce i vodi računa kad su visoke T.
Samo uzimam kardiopirin.
Ponekad i detralex.
Jos jednom hvala.
 
Prva torta koju sam napravio, jednostavnije je spremiti nego sto sam mislio, a nije toliko ni nezdrava jer nema dodatog secera.
41a12db0-2499-4203-ae27-c60839c46c4c.jpeg



Inace kada smo kod pricate o zdravoj hrani, ima li neko preporuku gde kupiti crni hleb? Uzeo sam skoro u maksiju neki upakovan, bio je odvratan, mislim da je bio ofarban, a i u ukusu se osetilo da je vestacki.
 
Hvala 😀
Jeste posut mleveni pistaci a ispod je isto krem od pistaca. Pa onda mesavina maskapone sira i slaga, red fila od malina, pa opet red maskapone sira i na dnu mleveni spekulos sa mlekom.
 
Divno, divno...

Samo bih a propo one moje šolje pošto znam da ima i mentola ovde kao i normlanih ljudi... Ali ipak ima i mentola...

Pa bih da kažem da sam je kupio u zvaničnoj suvenirnici u Volgogradu kod onog gigantskog antifasističkog spomenika odakle Hitler nije mogao dalje, u tadašnjem Staljingradu.

Inače u celom gradu jedna jedina zgrada je ostala da "stoji" da je predratna, tolika je destrukcija tog grada bila...

Jako lepa sećanja na Rusiju imam. Šteta što je Putin sve sje*******ao i približio se onima protiv kojih smo pobede zajednički i bez ikakve senke kao antifašisti, ranije slavili.

Znam da nije vezano za hranu. Ali pošto su me napadali i pretpostavlajli iz kakve sam porodice i lupetarali ranije, pa nije zgoreg reći.
 
Prva torta koju sam napravio, jednostavnije je spremiti nego sto sam mislio, a nije toliko ni nezdrava jer nema dodatog secera.
Pogledajte prilog 239898


Inace kada smo kod pricate o zdravoj hrani, ima li neko preporuku gde kupiti crni hleb? Uzeo sam skoro u maksiju neki upakovan, bio je odvratan, mislim da je bio ofarban, a i u ukusu se osetilo da je vestacki.
Zašto misliš da je šećer nezdrav? Svakako ga u tim filovima ima podosta :)
 
Отворила се продавница арпаске хране у Бгу, сада само преко нета продају, а ускоро отварају и радњу у Земуну (нзм где), ево линка https://arapskiducan.com/en.
Вљд ће отворити радњу док се вратим у Бг па ћу мжд поделити искуство. Цене су океј, за ретке производе су вљд и јефтине.

Мислио сам да сумак могу само од другара из Сирије и Туниса да набавим, а ево сад могу и ту. Ако нисте јели никада блискоисточну храну, мсм да је сумак добар зачин за почетак, може се додати у салату, у месо, неко и чај пије од тога (никада нисам имао довољно да га арчим на чај), буквлано може у све.
Препорука исто и за сируп (џем?) од нара, уз роштиљ је супер баш.
 
Zašto misliš da je šećer nezdrav? Svakako ga u tim filovima ima podosta :)
Sve je stvar mere naravno, ali ja znam da preteram, pa gledam da ga ogranicim kad mogu. 🙂
U filu od malina ga nema, samo sam stavio vodu, raskuvao maline i dodao gustin da bi se zgusnulo lepo. Ali ima ga u spekulosu i malo u kremu od pistaca.
 
P.S. @Cotra pominjao si negde (znam enciklopedija nepotrebnih informacija sam) kako imaš problema sa venama: nadam se da si uradio dopler krvnih sudova (nogu) kao u da si se konsultovao sa nekim vaskularcem oko vask.čarapa koje bi možda trebao da nosiš tokom stajanja i dužih putovanja; vrv će ti savetovati da dosta hodaš, vrv ne bi trebao da trčiš (ne znam da li trčiš) , da duže stojiš i kad sediš da držiš odignute noge.
Trudim se da hodam sto vise. Volim da hodam. Lenj sam da trcim.
 
Отворила се продавница арпаске хране у Бгу, сада само преко нета продају, а ускоро отварају и радњу у Земуну (нзм где), ево линка https://arapskiducan.com/en.
Вљд ће отворити радњу док се вратим у Бг па ћу мжд поделити искуство. Цене су океј, за ретке производе су вљд и јефтине.

Мислио сам да сумак могу само од другара из Сирије и Туниса да набавим, а ево сад могу и ту. Ако нисте јели никада блискоисточну храну, мсм да је сумак добар зачин за почетак, може се додати у салату, у месо, неко и чај пије од тога (никада нисам имао довољно да га арчим на чај), буквлано може у све.
Препорука исто и за сируп (џем?) од нара, уз роштиљ је супер баш.
Sto se zacina tice, ja sam do sad narucivao iz https://avanitucak.rs/. Imaju siroku ponudu, ukljucujuci i sumak.
Meni se od arapskih zacina dopada ras el hanout, mada je to samo kombinacija drugih zacina pa nije uvek isto. Vidim da ga za sad nemaju u ovom arapskom ducanu, ali nadam se da ce biti u buducnosti posto nisam skroz zadovoljan verzijom koja se prodaje u "avan i tucak".
 
  • Sviđa mi se
Reagovanja: ika
Затар је најбољи арапски зачин, и баш га је тешко било наћи код нас.
 
Затар је најбољи арапски зачин, и баш га је тешко било наћи код нас.
Кад имаш сумак можеш га и сам направити. Све остало има овде по "обичним" продавницама
 
Prva torta koju sam napravio, jednostavnije je spremiti nego sto sam mislio, a nije toliko ni nezdrava jer nema dodatog secera.
Pogledajte prilog 239898


Inace kada smo kod pricate o zdravoj hrani, ima li neko preporuku gde kupiti crni hleb? Uzeo sam skoro u maksiju neki upakovan, bio je odvratan, mislim da je bio ofarban, a i u ukusu se osetilo da je vestacki.
Торта је испала супер. Што се чистог црног хлеба тиче, не верујем да има да се купи у продавници. Једино решење које ми пада на памет је да купиш црно брашно, и да га сâм направиш. Ако имаш мини пекару, онда то неће бити никакав проблем. Купујем мешани овсени хлеб без емулгатора, и тај ми је добар. Има безброј хлебова од Тонусовог до Норвешког. Знам да постоји Таин, познатији као војнички хлеб, али тај је безобразно скуп.
 
Poslednja izmena:
Hvala, ovaj Tain mi deluje super. Ne znam zasto je toliko tesko naci crni hleb.
Ranije je beli hleb bio luksuz, recimo moj cale ne podnosi crni, kaze da mu preseo kad je bio mali samo crni su imali.
 
Торта је испала супер. Што се чистог црног хлеба тиче, не верујем да има да се купи у продавници. Једино решење које ми пада на памет је да купиш црно брашно, и да га сâм направиш. Ако имаш мини пекару, онда то неће бити никакав проблем. Купујем мешани овсени хлеб без емулгатора, и тај ми је добар. Има безброј хлебова од Тонусовог до Норвешког. Знам да постоји Таин, познатији као војнички хлеб, али тај је безобразно скуп.
Ту мини пекару можеш заменити великом шерпом у обичној рерни.
Ставиш шерпу да се угреје, а после у њу, са све папиром за печење убациш тесто.
Доста се лепше надигне хлеб у рерни тада.
 
Да, правили смо и сами затар, јер се сумак лакше налази. Али, затар је стварно изузетан зачин, нисам срео некога да му се не свиђа.
 
Hvala, ovaj Tain mi deluje super. Ne znam zasto je toliko tesko naci crni hleb.
Ranije je beli hleb bio luksuz. Recimo moj cale ne podnosi crni. Kaze da mu preseo kad je bio mali, samo crni su imali.
Црни хлеб је најздравији јер не садржи шећер, и не изазиВа затвор као бели. Сиромашни су јели црни, док су богати јели бели. Зато су богаташи били гојазни, имали проблема са пробавом и имали затвор. Твој ћале је правио велику грешку што није хтео да га једе.
Ту мини пекару можеш заменити великом шерпом у обичној рерни.
Ставиш шерпу да се угреје, а после у њу, са све папиром за печење убациш тесто.
Доста се лепше надигне хлеб у рерни тада.
Рерна троши пуно струје, тако да није исплативо користити је за печење хлеба. Мини пекара је исплативија зато што троши мање струје, а због малог простора, брже се загреје, тако да је то исплативије. Колико ти треба времена да загрејеш рерну на 200 степени, а колико треба мини пекари да то уради? Мини пекара је исплативија него рерна. Моја мајка користи рерну само кад прави пите, и пече месо за Ускрс и Српску Нову Годину.
 
Црни хлеб је најздравији јер не садржи шећер, и не изазиВа затвор као бели. Сиромашни су јели црни, док су богати јели бели. Зато су богаташи били гојазни, имали проблема са пробавом и имали затвор. Твој ћале је правио велику грешку што није хтео да га једе.

Рерна троши пуно струје, тако да није исплативо користити је за печење хлеба. Мини пекара је исплативија зато што троши мање струје, а због малог простора, брже се загреје, тако да је то исплативије. Колико ти треба времена да загрејеш рерну на 200 степени, а колико треба мини пекари да то уради? Мини пекара је исплативија него рерна. Моја мајка користи рерну само кад прави пите, и пече месо за Ускрс и Српску Нову Годину.
Onda nek proda rernu jer joj ne treba :) Ja je koristim za sve. Do 200c za tacno 5min
 
Vrh