Šta je novo?

Šta jedemo?

Da sam ja neko, baštovanluk bi bio obavazen predmet u školi. U ustavu bi pisalo: svako ima pravo na baštu!
🙂
Baš kada sam ja kretao u osnovnu školu, ukinuše "Domaćinstvo" kao predmet. A iz biologije smo imali u sedmom razredu ekologiju, koja je više bila suvoparno nabacivanje činjenica i podataka, nego li nešto konkretno. Jedino konkretno je bilo pravljenje herbarijuma, što mi je bilo najzanimljiviji deo cele godine. Predmet "Ekologija i baštovanstvo" bi mogao da se uvede u škole umesto predmeta (množina) koji nas uče kako se postaje patriota i šta je patriotizam i zašto je potrebno koristiti svaku priliku da ističemo nacionalnu zastavu. Ovo za patriotizam je parafrazirano. A ni "Domaćunstvo" nije zgoreg da se vrati.​
 
Standardni tekst ruske novinske kompanije. Na zapadu je sve trulo... Što bi oni rekli za zapad, zagnjivajuši zapad...
 
Naslov je malo formulisan "bombastično". U tekstu se kaže da uvozimo zamrznuto meso kojem je rok trajanja 6 meseci u Evropi, a kod nas godinu dana. Faktički kod nas nije istekao rok dok u EU jeste. Slično kao i sa aflatoksinom, kada nešto neodgovara ti digni granicu.
 
"Kада погледате шта смо све увезили од свињског меса, видите да је наша држава негде око 3,5 евра плаћала оно што је увезено замрзнуто. Kада се гледа продаја меса, онда је то добра цена, али када се гледа да сте ви замрзнуто месо продавали као свеже месо и додали најмање 200 динара по килограму, онда то није коректан однос према купцима", сматра аграрни економиста.
 
A prosto interesantno , gde mogu da idem da kupim uvezeno meso. Na svim rafovima piše proizvedeno u Srbiji ?
 
Ukinuše Hleb od 80 dinara u Super Vero, zamena je sve samo neadekvatna i preskupa niti je ima posle 20h.
Taj Hleb im se odlično prodavao, ne znam šta im bi.
 
Kupujem hleb isključivo iz pekare, nikad u marketima. Posebno ne iz C marketa. Meso u mesari kod čovaka gde kupujemo porodično već 15tak godina. Imamo poverenja da nea da nas zavrne za nekvalitetno, staro meseo. Mada higijena u mesarama nikada nije na potrebnom nivou.
 
Zlatiborac nikako ne može da ima meso proizvedeno u Srbiji. Možda je u pitanju neka igra reči, tipa da je kod nas isečeno i zapakovano (ili prerađeno), ali opšte je poznato da oni uvoze meso koje je pred istekom roka trajanja za normalne zemlje.

Kad smo kod hleba - gde ima dobar ražani hleb?
 
Zlatiborac nikako ne može da ima meso proizvedeno u Srbiji. Možda je u pitanju neka igra reči, tipa da je kod nas isečeno i zapakovano (ili prerađeno), ali opšte je poznato da oni uvoze meso koje je pred istekom roka trajanja za normalne zemlje.
Koliko mi je receno uvoze iz bra i arg s isteklim rokom upotrebe. Ali imaju sjajan marketing i pakovanje.
 
Trenutno fajn dajningujem branč

1000011713.jpg
 
Ja ovo da ubacim mom Sarlacc-u, vec posle 2 sata, najvise 3 bi me opet uznemirio... :) Ovo da posaljem mom suraku moleru, sokirao bi se. Dnevno pojede bar pola kile mesa da bi mogao da fizikalise ceo dan.
Ovaka dorucak praktikuju kanc tipovi koji se veoma malo trose i verovatno malo fizicki rade :)
 
Danas sam ručao giros obrok i već mislim na večeru...

Može da prođe ponekad. Moglo je malo više salate. Mesa sasvim dosta.

Da nije bilo -40% i besplatna dostava, izašao bih napolje, ovako sam morao da prepustim lokalnom Uzbekistancu da mi ih donese prakticno iza ugla, da ne prođem skuplje. Iako sam obećao da neću više 🙄

#RichardGyros
#Dostava
#GlovoPrime


20241024_141422.jpg
 
Sasvim solidna.. Mesa ima dosta, kao za dva obična girosa.. Ne vidi se najbilje na slici gore jer je dosta zbijeno meso... Snižena cena je samo uz glovo prime 🏅

InShot_20241024_163829920.jpg
 
Vrh